newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Justitiarul italian Antonio Di Pietro va vorbi pe 23 octombrie in Aula Facultatii de Drept din Bucuresti, in cadrul unui eveniment McCann/Thiess Conferences


PDF Print
A | a
E-mail
de Mihaela D. | Joi, 15 octombrie 2015, 15:52 webReleases | Politic/Administratie

Antonio Di Pietro, simbolul miscarii anticoruptie ce a marcat lumea politica a Italiei anilor 90, va vorbi pe 23 octombrie la Bucuresti despre lupta pentru dreptate. Evenimentul, dedicat profesionistilor si aspirantilor la o cariera in domeniul juridic, face parte din seria McCann/Thiess Conferences si este organizat cu sprijinul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti.

Spre finalul anilor 1980, Antonio Di Pietro a devenit faimos datorita metodelor revolutionare de investigare abordate, care presupuneau utilizarea unui computer pentru a compila si stoca informatii despre indivizii implicati in infractiuni. Astfel, el a descoperit o schema sistematica de coruptie, prin care oamenii de afaceri dadeau mita pentru a primi contracte guvernamentale.

 

Aceasta descoperire a dus la arestarea unui lider al Partidului Socialist din Italia si, mai apoi, la implicarea tot mai multor oameni politici si de afaceri. Acestia cautau intalniri cu Di Pietro pentru a-i oferi informatii si a incerca sa evite propria arestare.

 

Operatiunea, ulterior numita Mani Pulite (Maini Curate), i-a atras justitiarului amenintari si atacuri, acesta ajungand sa se deplaseze numai escortat de catre politie, intr-un automobil blindat. In anul 1994, Di Pietro s-a retras din cariera juridica si a inceput una politica, ocupand de-a lungul anilor pozitii precum Ministru, Senator, membru al Parlamentului European sau lider-fondator al partidului Italia dei Valori (Italia Valorilor).

 

”Romania traverseaza in ultima perioada o revolutie in ceea ce priveste miscarea anticoruptie. Este un moment foarte important din istoria noastra si este nevoie de oameni vizionari si pasionati pentru a merge mai departe. Pentru ei ne-am dorit sa-l aducem la Bucuresti pe omul din spatele faimoasei operatiuni Mani Pulite.” - Adrian Thiess, unul dintre initiatorii McCann/Thiess Conferences

 

”žSuntem onorati ca-l vom gazdui in Aula Facultatii de Drept din Bucuresti pe Antonio Di Pietro, o legenda vie a justitiei internationale. Sunt foarte rare evenimentele de asemenea anvergura dedicate profesionistilor din domeniul juridic si ne bucuram ca, alaturi de McCann/Thiess Conferences, vom reusi sa oferim tuturor celor interesati ocazia, poate unica in viata, de a-l asculta si de a-i pune intrebari acestui „justitiar” adevarat.”€ - Conf. Univ. Dr. Flavius Baias, Decanul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti

 

McCann Worldgroup Romania si Thiess Holding au lansat anul acesta seria de conferinte pe teme de leadership, educatie, sport si inovatie - McCann/Thiess Conferences. Dupa American Heroes, A Leadership Lesson - evenimentul care i-a adus in Romania pe doi dintre cei mai apreciati militari americani - noua conferinta, intitulata Justitiarul, il va avea ca invitat special pe faimosul Antonio Di Pietro, una dintre figurile legendare ale justitiei internationale.

 

---------------------------------------------------------------

 

Despre McCann WorldGroup Romania

McCann WorldGroup Romania este agentia care se ghideaza dupa principiul fondatorului sau, Harry McCann: ”€žO agentie se dezvolta mai repede daca se concentreaza mai degraba pe cresterea business-ului clientilor sai.” Astfel, McCann Erickson are relatii de parteneriat indelungate cu unele dintre cele mai importante companii de pe piata: The Coca-Cola Company, Nestle, Vodafone, MasterCard Europe, Heineken, Kandia Dulce, Dedeman, Unilever. Din grupul de comunicare McCann WorldGroup Romania fac parte agentiile McCann Bucuresti, Momentum, UM, McCann PR sŸi MRM Worldwide. La nivel international, este parte a McCann WorldGroup - una dintre cele mai puternice retele de advertising, cu birouri in 205 orase din 132 de tari.

 

Despre Thiess Holding

Thiess Holding a fost si este in avangarda evenimentelor si conferintelor ce i-au avut ca invitati pe unii dintre cei mai importanti lideri ai timpurilor noastre, precum Mihail Gorbaciov (fost Presedinte al URSS), Richard Haass (Presedinte al Council of Foreign Relations - CFR), George Friedman (Presedinte al Stratfor), Betsy Myers (COO Obama for America), Gen. Michael Hayden (fost Director al CIA & Director al NSA).

 

Despre Facultatea de Drept Bucuresti

Facultatea de Drept este una dintre cele mai vechi facultati ale Universitatii din Bucuresti. Cadrele didactice, mari personalitati ale vietii stiintifice, dar si multe cu activitate politica prodigioasa, lucreaza in catedrele traditionale: catedra de drept public, catedra de drept privat si catedra de drept penal. Facultatea desfasoara cooperari fructuoase cu institutii similare din tara si din strainatate, incercand sa participe cu succes in efortul national de integrare in lumea academica mondiala.

 

  157 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by