newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Calatorie prin Muzeul Theodor Pallady


PDF Print
A | a
E-mail
de Fundatia Calea Victoriei | Marţi, 5 iulie 2011, 13:02 webReleases | Cultura

children-in-museum | Foto: webPR.ro
Pe 23 iulie Fundatia Calea Victoriei ii invita pe cei mici la cea de a doua incursiune prin spatiile muzeale ale orasului: vizita la Muzeului Theodor Pallady, gazduit intr-una dintre cele mai vechi si frumoase case negustoresti din Bucuresti. 

Structurata asemeni primei vizite, turul muzeului Pallady se va desfasura sub forma unui program interactiv cu ghidajul lectorului nostru, Mona-Silvia Timofte, si cu participarea activa a copiilor, care vor fi incurajati sa puna intrebari si sa gaseasca raspunsurile cu ajutorul lectorului, intr-o maniera intuitiva si creativa.

Vizita la muzeul Theodor Pallady va oferi copiilor prilejul de a se familiariza cu lucrarile si viata unuia dintre cei mai importanti pictori romani, invatand prin intermediul operelor expuse si a activitatilor creative despre tehnicile si materialele utilizate in pictura, despre culoare, lumina si umbra si despre sursele de inspiratie ale artistilor.

In paralel, profitand de istoria si arhitectura Casei Melik, care gazduieste muzeul Pallady, copiii vor descoperi si explora Bucurestiul negustoresc al secolului XVIII si XIX prin intermediul povestilor si anecdotelor, invatand despre obiceiurile, moda si societatea acelei perioade.

Vizita la muzeul Theodor Pallady face parte dintr-un program mai amplu al Fundatiei Calea Victoriei de familiarizare a copiilor cu spatiile muzeale ale Bucurestiului si de dezvoltare a limbajului artistic si culturii vizuale a acestora. Fiecare vizita va fi structurata sub forma unui program interactiv pe parcursul caruia copiii vor fi incurajati sa vorbeasca, sa puna intrebari si sa gaseasca raspunsurile singuri, informatiile si discutiile fiind calibrate in functie de varsta participantilor, preocuparile cotidiene ale copiilor si curricula scolara.

Lector: Silvia Timofte
Varsta Minima: 8 ani
Varsta Maxima: 12 ani
Cost: 30 ron (include bilet de intrare)
Numar maxim persoane: 12

Locatie: Muzeul Theodor Pallady
Inscrieri la contact[at]victoriei.ro

 Citeste mai multe despre     | 
  500 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by