newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Luna Femeilor Exceptionale la GOmentorship


PDF Print
A | a
E-mail
de ShortsUP | Vineri, 11 martie 2011, 10:50 webReleases | Educatie

GOmentorship, poster | Foto: webPR.ro
Melenia Medeleanu, Anca Buliman, Ada Roseti si Andreea Paul (Vass) vor vorbi despre inceputurile lor in cariera, despre transformarile care le-au definit traseul profesional si despre cum arata o zi de munca pentru fiecare dintre ele.

Marti, 15 martie, de la 19.00, GOmentorship reia seria de conferinte cu profesionisti talentati care le vorbesc tinerilor despre dificultatile si satisfactiile alegerilor profesionale. Luna martie va fi dedicata "femeilor exceptionale". GOmentorship este un proiect ORICUM sprijinit de postul de televiziune TLC si Universitatea din Bucuresti.

Evenimentul are loc la Sala de Lectura a Facultatii de Litere din capitala, dureaza doua ore, iar   intrarea este libera, in limita locurilor din sala.

Dupa diploma este psiholog, dupa master comunicator, iar dupa profesie jurnalist. Melania Medeleanu a participat, la 16 ani, la o emisiune de divertisment in televiziune, cand i s-a propus sa ramana in echipa. De atunci au trecut 17 ani in care a crescut avand mereu in prejma o camera de luat vederi. A radiografiat viata politica, sociala, economica si a vorbit cu mii de oameni in numele altor mii. Azi e voluntar si se declara extrem de bine rasplatita: invata alaturi de 48 de copii intr-un afterschool social pe care l-a initiat, in satul in care locuieste. Cele 6 luni de cand se afla printre copii au facut-o sa vada lumea in culori: "Eu le vorbesc despre altruism, ei vin mereu cu dovada. Eu le povestesc despre cum cred ca arata o lume mai buna, iar ei o construiesc."

Anca Buliman si-a luat licenta in medicina generala in 1997, iar din 2006 este manager al Spitalului Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni", avand in subordine 1200 de angajati. In perioada 1999-2006 a desfasurat activitate didactica la Facultatea de Medicina Generala a Universitatii Titu Maiorescu, Catedra de Anatomie. A fost, pe rand, functionar la I.M.G.B, reprezentant medical pentru o firma de farmaceutice si Director la Directia Generala a Creselor din sectorul 4 al capitalei. Profesia sa de baza este de medic specialist in Radiologie si Imagistica Medicala. Este un excelent organizator care investeste energie si creativitate in munca de zi cu zi.

A absolvit Facultatea de Chimie din cadrul Universitatii Bucuresti si detine un Master in chimie anorganica, dar a devenit cunoscuta publicului larg ca un respectat critic de film, contribuind,  de-a lungul timpului, la realizarea multor programe radio si TV despre industria cinematografica. Ada Roseti este, in plus, lector la Facultatea de Litere din Bucuresti pe teme ce tin de audiovizual. Cariera sa in media a inceput din pozitia de prezentator la radio Pro FM, iar in televiziune a lucrat atat in fata camerei, cat si in spatele ei, fiind responsabila cu achizitia de programe pentru TVR, National TV si Prima TV. In 2008, Discovery Networks i-a propus sa fie Channel Manager pentru Romania. In prezent, Ada este Channel Director pentru Europa de Sud-Est, fiind responsabila de continutul si imaginea canalelor Discovery din aceasta regiune.

Andreea Paul (Vass) este doctor in economie internationala. A absolvit Facultatea de Relatii Economice Internationale la ASE, unde in prezent este lector universitar. In paralel cu activitatea sa academica, incepand din 2009 este si consilier personal al prim-ministrului Emil Boc. Ii place munca de cercerare, in care e implicata de la 21 de ani, si a participat la diverse studii de cercetare in Marea Britanie, SUA sau Franta. Se declara o entuziasta incurabila, dar spune ca tot ce face face cu temeinicie, fie ca e vorba de economie, matematica, sport, iar mai nou, politica. Iubeste muntele.

O parte dintre conferintele GOmentorship desfasurate pana acum pot fi vazute la adresa www.gomentorship.ro: Misu Negritoiu, Zoe Petre, Cosmin Alexandru, Dragos Bucurenci, Irina Pacurariu, Alex Galmeanu, Serban Alexandrescu, Tiberiu Soare si altii. Pe platforma proiectului mai pot fi accesate diverse alte resurse - text si multimedia - necesare in procesul de alegere a profesiei. Tot pe website-ul proiectului tinerii pot interactiona cu profesionisti (mentori) din cinci domenii in cadrul unor sesiuni online. Din aceste intalniri si schimburi de idei, liceenii si studentii pot intelege mai bine ce profesie li se potriveste si cum este sa faci acel lucru zi de zi.

Mai multe resurse si articole marca GOmentorship pot fi accesate si la adresa www.gomentorship.adevarul.ro, care integreaza conferintele si aduce un plus de valoare experientei de orientare in cariera prin articole exclusive si interviuri despre secrete profesionale bine pastrate. 

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  562 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by