newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Atelier de martisoare handmade


PDF Print
A | a
E-mail
de Fundatia Calea Victoriei | Duminică, 20 februarie 2011, 12:50 webReleases | Educatie

Fundatia Calea Victoriei va invita, din 26 februarie, de la ora 11, la un atelier practic de martisoare handmade, sustinut de artistul plastic Cristina Marian.

Romanii sarbatoresc venirea primaverii la inceputul lunii martie oferind celor dragi un martisor.

Martisorul este un obicei care se tine in multe feluri (in unele parti dureaza trei zile, in altele o saptamana, doisprezece zile, o luna) si in multe locuri: Bulgaria, Albania, Grecia etc. Pe vremuri martisorul era reprezentat de un snur de lana rasucit din fir rosu si alb, cu sau fara banut, un fel de amuleta ce avea rolul de a-l proteja pe purtator de primejdii, de a-i face mai usoara trecerea de la iarna la primavara.

Atelierul nostru isi propune realizarea de martisoare handmade, obiecte unicat ce pot imbraca mai multe forme in functie de dorinta fiecarui participant si de materialele de lucru pe care le alege. Decupam, coasem, lipim, pictam, ne folosim de lemn, materiale textile, ate, ace, margele, culori si pensule. Cu putina creativitate si indemanare vom creea obiecte personalizate si pretioase, menite sa duca mai departe acest obicei fara sa-l transforme intr-un pretext pentru cadouri scumpe.

Intalnirea va dura 4 ore, cu pauza de ceai.

Materialele sunt incluse in taxa de curs.

Lector: Cristina Marian
Tip: Practic
Numar maxim persoane: 12
Inscrieri la contact[at]victoriei.ro

Locatie: Fundatia Calea Victoriei, Str. Caimatei, Nr. 20, Et. 3 (linga Piata Rosetti)

 Citeste mai multe despre     | 
  552 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by