newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Cedric Villani, castigatorul medaliei Fields 2010, in Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de Alexandra Ion | Luni, 14 februarie 2011, 17:20 webReleases | Educatie

Scoala Normala Superioara din Bucuresti impreuna cu Institutul de Matematica "Simion Stoilow" al Academiei Romane si Serviciul ce Cooperare si Actiune Culturala al Ambasadei Frantei in Romania anunta semnarea primului parteneriat cu Fundatia de Stiinte Matematice din Paris, parteneriat menit a sprijini studentii care doresc sa obtina acces la burse de masterat si la doctorate in cotutela in principalele centre de cercetare din Paris.

Cu ocazia semnarii acestui parteneriat, marti, 15 Februarie 2011, ora 16.00, la sediul Scolii Normale Superioare din Bucuresti vor fi prezente doua personalitati marcante la nivel international din domeniul cercetarii matematice: Prof. Jean-Yves Chemin, presedintele Fundatiei de Stiinte Matematice Pariziene si Prof. Cedric Villani, presedintele Institutului Henri Poincare din Paris, castigatorul medialiei Fields 2010. Cei doi vor fi prezenti la evenimentul de semnare a parteneriatului cu Scoala Normala Superioara din Bucuresti, si vor purta o discutie cu profesorii si studentii Scolii.

"Scoala Romaneasca de Matematica a ocupat in permanenta un loc deosebit in contextul activitatii de cercetare matematica internationale, iar vizita distinsilor oaspeti, profesorii Jean-Yves Chemin si Cedric Villani, personalitati de prima marime ale cercetarii de matematica internationale mai aduce o confirmare in acest sens. Scoala Normala Superioara din Bucuresti, prin Departamentul sau de Matematica isi propune sa atraga elita studentilor Romani in matematica, si acestia nu sunt putini, catre programe de formare in cercetare implicand colective de cercetare de varf din Romania, oferindu-le in acelasi timp acces la formarea si informarea de nivel european. In acest sens, noul parteneriat cu Fondation des Sciences Mathematiques de Paris, le va oferi acestor tineri posibilitatea de a isi termina studiile masterale in centre de cercetare de elita din Paris. Consideram ca acest parteneriat reprezinta o sansa reala pentru studentii care vor dori sa iti finalizeze studiile doctorale in centre de cercetare de elita din Franta" sustine Radu Purice, reprezentantul Institutului de Matematica "Simion Stoilow" al Academiei Romane.

Despre Fundatia de Stiinte Matematice din Paris

Fundatia de Stiinte Matematice din Paris este o retea de centre de excelenta creata in 2006. Membrii acestei fundatii sunt cele mai mari institutii de cercetare de matematica din Paris: Universitatea Pierre si Marie Curie  (UPMC), Universitatea Paris Diderot, Scoala Normala Superioara Paris, Centrul National pentru Cercetare Stiintifica, Universitatea Paris-Dauphine si Colegiul Francez.  In cadrul Fundatiei activeaza peste 1000 de cercetatori si acopera aproape toate temele de cercetare in domeniul stiintelor matematice.

Despre Prof. Cedric Villani

Prof. Cedric Villani este un matematician francez care a dezvoltat teoria ecuatiilor diferentiale cu derivate partiale aplicata in mecanica statistica. Castigator al medaliei Fields in 2010, cel mai prestigios premiu international pentru excelenta in cercetarea matematica, echivalent al premiului Nobel, Cedric Villani este in prezent profesor la Universitatea din Lyon si director al Institutului Henri Poincare din Paris.

Despre Scoala Normala Superioara din Bucuresti

Scoala Normala Superioara din Bucuresti (SNSB) a fost infiintata in 2001 dupa modelul Ecole Normale Superieure din Paris, la initiativa unui grup de cercetatori romani din domeniul stiintelor exacte. In prezent SNSB are un Departament de Matematica si unul de Biochimie. Misiunea SNSB este de a organiza programe de masterat orientate spre cercetare pe teme foarte actuale la nivel mondial. Cursurile SNSB sunt fixate anual de catre un Consiliu Stiintific International si sunt tinute de specialisti din intreaga lume. Studentii sunt admisi in urma unui examen de admitere, nu platesc taxe si au o mare libertate in alegerea programelor de studiu si a cursurilor.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  494 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by