newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Lansarea filmului educational "Experimentul timp"


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Luni, 14 februarie 2011, 14:17 webReleases | Educatie

Experimentul timp | Foto: webPR.ro
Audiovizualul trebuie sa reprezinte un sprijin pentru parinti si profesori in educatia copiilor si sa ii stimuleze pe copii in modurile specifice acestui mediu. Filmminimo este un proiect educational, realizat de tineri cineasti care vin in sprijinul educatorilor si parintilor, ajutandu-i sa tina pasul cu evolutia tehnologica si cu evolutia spirituala spectaculoasa a copiilor, datorata fluxului enorm de informatii la care au acces.

Filmminimo adreseaza prescolarilor si scolarilor o serie de filme de fictiune, cu povesti si personaje care urmaresc teme din programa scolara si ofera o perspectiva incitanta asupra invatatului, inlocuind obligatia “scolareasca” a studiului cu bucuria noilor descoperiri.

Temele sunt introduse prin informatii care sa ajute firul narativ. Pentru a explica importanta si utilitatea cunoasterii acestor informatii, ele sunt integrate in viata si preocuparile personajelor din film.

Proiectul aduce la un loc trei tipuri de invatare, toate esentiale pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor: educa ia formala, non-formala si informala. Alegerea temelor se face in raport cu dificultatea pe care o intampina copiii in intelegerea respectivelor subiecte din cadrul invatamantului formal si in functie de diferite categorii de varsta: 3-5 ani, 6-8 ani, 9-12 ani.

Ministerului Educatiei si Cercetarii recomanda primul film, “ Experimentul timp” , cu tema educationala Timpul, copiilor cu varste intre 5 si 8 ani. Este un film de 15 minute, in care doi frati cauta semnificatia timpului, sperand sa poata transforma vara in iarna. In cautarea lor, cei doi copii, Clio si Tom, afla informatii de baza despre timp, explicate prin analogii cu fenomene si actiuni din viata lor obisnuita.

Ca formula educationala, filmul este, in general, prezent sub forma de documentar, o formula menita sa aduca, in plus fa a de manuale, imagini in miscare si, implicit, sa sporeasca usurinta receptarii. Dincolo de imagini si continut educational, un factor esential pentru sporirea receptivitatii fata de noi informatii este povestea. Filmul artistic se foloseste de naratiune si, invitand spectatorul in lumi fascinante, il poarta in directia dorita. Povestile sunt calatorii emotionante care implica si stimuleaza imaginatia.

Realizatorii proiectului Filmminimo sunt Cristina Iliescu si Stanca Radu, regizori de film. Filmele realizate de ele au fost prezente in festivaluri de film precum Cottbus, Anonimul, CinemaIubit, Next, DAkino, TIFF. Actorii sunt in cea mai mare parte copii. Intreaga echipa este alcatuita din profesionisti din lumea filmului, care isi doresc sa influenteze pozitiv zona educationala.

Lansarea oficiala FILMMINIMO, are loc pe data de 19 februarie 2011, la ora 11.00, la Libraria Carturesti din strada Arthur Verona nr. 13-15.

DVD-ul cu filmul “Experimentul timp” se gaseste in scoli si gradinite, in Libraria Carturesti si pe site-ul proiectului, www.filmminimo.com

Info: Cristina Iliescu 0723 601 965
e-mail: iliescucristina[at]hotmail.com
Stanca Radu: 0723 347 738
e-mail: stanca.radu[at]europe.com

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  501 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by