newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: O scurta istorie a accesoriilor de lux: pantofi, bijuterii, marochinarie


PDF Print
A | a
E-mail
de Fundatia Calea Victoriei | Joi, 27 ianuarie 2011, 17:15 webReleases | Educatie

"Ca sa faci bani, ai nevoie de anumite aptitudini; ca sa ii cheltui, ai nevoie de cultura." - Marc Lambron

Un curs pentru rafinarea gustului, pentru colectionari si pasionati de vintage, pentru cei care vor sa iasa din canonul dictat de televiziune si presa. Eleganta presupune nu numai bani si tinute reproduse din ultima revista de moda italieneasca, ci si o cunoastere a stilurilor decorative si a istoriei modei. La fel ca si un interior, o tinuta tradeaza o experienta culturala de cateva generatii, o familiarizare cu marcile celebre.

Cat vrei sa afisezi din ceea ce posezi? Ce selectezi ca sa te reprezinte? Cat de mult ii imiti pe cei din jur, cat de tare vrei sa fii original? O sotie de mafiot rus nu va purta aceleasi marci precum o sculptorita din Tribeca.

In acest curs vom incerca sa schitam evolutia accesoriilor in sec XX, prezentand care sunt cele mai ilustre nume din istoria bijuteriei, a pantofilor si a marochinariei si insistand asupra creatiilor contemporane semnate de artisti.

1. Pantofi: O scurta istorie a modei pantofilor in ultima suta de ani. Pantofi celebri pentru vedete. Ce reprezinta incaltamintea pentru industria de lux? Designeri de pantofi.

2. Bijuterii: Cum arata bijuteria la 1900? In perioada Art Deco? Cum au inceput marile nume preum Cartier, Van Cleef & Arpels, Bulgari etc. Scoala germana de arte aplicate. Designeri si targuri de bijuterie contemporana.

3. Marochinarie: Interesul publicului pentru genti este un fenomen recent, care a modificat industria luxului. Dovada o constituie infinitele contrafaceri ale produselor Vuitton, Prada, Gucci. Care sunt marcile aristocratiei franceze, cele ale femeilor bogate din Emirate?

Lector: Mihai Cosmatchi
Numar ateliere: 3
Frecventa: saptamanal
Cost: 100 ron

Locatie: Fundatia Calea Victoriei Intrarea Pristolului 3 Bucuresti
Inscriere la contact[at]victoriei.ro

 Citeste mai multe despre     |   | 
  491 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by