newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Festivitatea de deschidere a Scolii Little London: Un nou tip de scoala intr-o locatie noua


PDF Print
A | a
E-mail
de Little London | Joi, 2 septembrie 2010, 13:47 webReleases | Educatie

Inceput de an scolar | Foto: Little London
In urma unei investitii majore si a unor imbunatatiri la nivel de curriculum si echipa, Scoala Little London (clasele I-VIII) si-a deschis portile in noua locatie din cadrul Complexului rezidential Greenfield (aflat langa Zoo Baneasa) marti 1 septembrie 2010, ora 4:00 pm.

Alaturi de oficialitati din sistemul educational si parteneri din sfera ONG si business, la festivitate au participat cativa invitati speciali:
  • Scriitorul Mircea Cartarescu;
  • Serban Iosifescu, Presedintele ARACIP (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar).
Scoala Little London isi propune sa transmita un semnal de optimism si incredere in invatamantul din Romania, atat  prin investitia materiala consistenta intr-un sediu nou, modern si sigur, cat si prin oferirea unui model de scoala "noua" care inoveaza la nivel de metode si principii inspirandu-se din invatamantul britanic.

1 septembrie 2010 reprezinta data deschiderii oficiale a primului an scolar in noua locatie  din Complexul rezidential GREENFIELD. Printre fondatorii si principalii investitori in dezvoltarea scolii se afla familia Segarceanu (Diana si Florin Segarceanu).

Totalul investitiei este de 300.000 euro, concretizandu-se intr-un complex cu o suprafata de 900 mp construiti, parcare proprie de 600 mp, cu o gradina de 1500 mp care include si un teren de sport de 800 mp, si dispune de 15 sali de clasa, laboratoare, biblioteca, media center, spatii de recreatie, sala de mese,  sala de gimnastica acoperita si cabinet medical.Florin Segarceanu ne declara: "Noul sediu a fost finalizat intr-un timp rapid, de doar 8 luni (ianuarie-august 2010), acordandu-se atentie atat functionalitatii, sigurantei cat si designului si atmosferei pe care o dorim pentru elevii nostri. Am mers pe ideea construirii unui sediu care beneficiaza din start de cele mai moderne echipamente si dotari. Sunt incantat de rezultatul final, cu atat mai mult cu cat cei 2 copii ai mei sunt ambii inscrisi la Scoala Little London. Am multumirea si satisfactia ca le ofer posibilitatea sa invete in "scoala ideala" pe care mi-o doream pentru ei".

Dincolo de facilitatile exceptionale, Scoala Little London isi propune sa fie "un alt fel de scoala", care integreaza cele mai bune metode si principii din invatamantul romanesc si britanic. Directoare scolii, Dana Papadima, subliniaza:  "Ne propunem ca elevii nostri sa dobandeasca o intelegere reala a materiilor si a inter-relationariii lor, precum si abilitatea de a aplica practic si a folosi in viata reala cele invatate in cadrul scolii. De aceea noi folosim din invatamantul britanic principiul trans-curricularitatii, integrand si coreland continuturile materiilor care se fac conform invatamantului romanesc".

 Citeste mai multe despre     |   | 
  2460 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings