newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Gala Studentilor Romani din Strainatate


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactie | Joi, 7 ianuarie 2010, 14:35 webReleases | Educatie

Tarnita, Brasoveanu, Ilie | Foto: LSRS
Bucuresti, 6 ianuarie 2010. Cu ocazia primului an de activitate, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS)  a organizat astazi un eveniment dedicat promovarii excelentei academice si consolidarii comunitatii studentilor romani din strainatate.

Cu acest prilej, peste 300 de participanti, studenti si absolventi romani, membri LSRS din peste 20 de tari, au participat la Adunarea Generala a Ligii Studentilor Romani din Strainatate. In cadrul acestei sedinte s-a prezentat Raportul de Activitate al LSRS si s-au dezbatut o serie de subiecte importante de ordin intern.

De asemenea, in cadrul evenimentului a avut loc Gala LSRS, care a debutat cu prezentarea organizatiei si a continuat cu discursurile invitatilor de onoare. Printre personalitatile prezente care si-au manifestat entuziasmul si sprijinul se numara: dl. Mircea Geoana, Presedintele  Senatului Romaniei; dl. Iulian Fota, Cosilier prezidential; Alteta sa Regala, Principele Radu, Principe al Romaniei; dl. Ionel Haiduc, Presedinte al Academiei Romane; Cristian Adomnitei, fost ministru al MECI; dl. Andrei Caramitru, Managing Partner McKinsey Romania; dl. Marian Stas, Presedinte al Fundatiei Codecs si dna. Tincuta Baltag, Presedinte al Fundatiei Dinu Patriciu.  Acestia, impreuna cu alte personalitati marcante ale vietii culturale, sociale si politice romanesti si-au manifestat prin prezenta la Gala Studentilor Romani din Strainatate sprijinul activ pentru initiativele LSRS.  

La nivel colectiv, aceasta Gala reprezinta un pas inainte pentru misiunea asumata de Liga Studentilor Romani din Strainatate: consolidarea unei identitati aparte pentru comunitatea tinerilor romani de peste hotare si constientizarea rolului pe care aceasta o poate avea in dezvoltarea Romaniei de maine. Opinia noastra este ca, in absenta intoarcerii acasa a absolventilor romani din strainatate, modernizarea Romaniei risca sa ramana un proces marcat de ezitari si de oscilatii permanente intre speranta si deziluzie”, a declarat Sebastian Burduja, Presedinte LSRS.

Momentul culminant al Galei a fost premierea celor mai buni studenti romani de peste granite. Castigatorii „Premiilor LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate” sunt:

  • Studentul Anului in Europa – Andrei Ilie (Oxford University),
  • Studentul Anului in America de Nord – Corina Tarnita (Harvard University),
  •  Marele Premiu a fost inmanat lui Theodor Brasoveanu (Princeton University). 
De asemenea, s-au acordat doua premii speciale studentilor Andrei Anghel (Harvard) si Roxana Radu (Central European University).

Intotdeauna am considerat ca valoarea unei persoane nu trebuie raporata la un moment fix, ci, uneori, este important si potentialul si ceea ce poate acea persoana sa devina in viitor. De aceea, premiul pe care l-am primit in aceasta seara reprezinta si o promisiune pentru viitor care sa ma stimuleze sa-mi propun obiective din ce in ce mai inalte si sa ma ajute in fiecare zi sa fac tot ceea ce tine de mine pentru a le indeplini.”, a declarat Andrei Ilie, castigatorul Premiului Studentul Anului in Europa

Gala LSRS marcheaza un an de existenta a LSRS, pe parcursul caruia Liga a avut cea mai spectaculoasa evolutie din peisajul neguvernamental romanesc. LSRS a atras peste 2000 de membri de la universitati de prestigiu din stainatate si a infiintat peste 20 de repezentate in diverse tari din intreaga lume. In plus, Liga Studentilor Romani din Strainatate a incheiat parteneriate cu Ministerul Afacerilor Externe si cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si a semnat un acord de sutinere si patronaj cu Senatul Romaniei.

Dorim sa oferim Romaniei aceste exemple de excelenta, care transmit un mesaj simplu, dar esential: tinerii romani, chiar si fara posibilitati materiale, pot ajunge prin munca si rezultate academice de exceptie la cele mai prestigioase universitati din lume. Povestile succeselor lor ne dau siguranta ca putem sa ne asiguram un viitor mai bun prin eforturile noastre individuale.”, a declarat Sebastian Burduja, Presedinte LSRS.

Evenimentul a fost sprijinit de partenerul nostru, grupul VIMETCO-ALRO si sponsorii: Omniasig, Insitutul pentru Tehnica de Calcul (ITC), Diplomat Consult, SASCH, SoundExpert.

Parteneri Media: INTACT Media Group si ProTV International.

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) este prima si singura organizatie care asigura un cadru de organizare reprezentativ al studentimii romane din strainatate, promovand o puternica solidaritate intre membrii sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, precum si o atitudine pozitiva fata de perspectivele intoarcerii lor in tara dupa terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale si culturale ale membrilor sai, precum si de a facilita contributia lor la dezvoltarea Romaniei.

Contact:

Costin Elefteriu, Secretar General LSRS
Telefon: 0721 588 935
E-mail: costin.elefteriu[at]lsrs.ro
Website: www.lsrs.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  1530 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by