newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Educatia non-formala – investitie pe termen lung sau moda?! 


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Vineri, 16 octombrie 2009, 18:57 webReleases | Educatie

Echipa LEAP (Link Education And Practice) promoveaza conceptele de educatie non-formala si angajabilitate pentru complementarea educatiei primate de catre studenti in cadrul universitatilor si pentru o pregatire reala in cariera ce si-o aleg.

Evenimentele LEAP sunt asadar adresate tinerilor ce vor sa dobandeasca acele soft-skills atat de necesare pe piata actuala a muncii, dar nu numai. Mediul academic poate fi imbunatatit prin recunoasterea educatiei non-formale in practicile de educatie moderna, iar companiile si piata angajatorilor profita in urma pregatirii practice pe care tinerii o dobandesc.

Termenul de educatie non-formala a devenit insa din ce in ce mai cunoscut. Acum ar putea aparea insa alte probleme, mai ales in definirea conceptului si modul in care acesta va fi inteles de generatiile de student din zilele noastre.

In ce masura sunt tinerii constienti de avantajele reale ale acesteia si cum putem defini rolul educatiei non-formale in raport cu angajabilitatea?

Pentru a urmari un raspuns la aceste intrebari, LEAP organizeaza dezbaterea: Educatia non-formala – investitie pe termen lung sau moda?!

Programul se va desfasura sub forma unei dezbateri de tip panel intre reprezentanti ONG, ofertanti de educatie non-formala, ai angajatorilor si ai mediului academic.

Evenimentul va avea loc marti, 20 octombrie 2009, incepand cu ora 16:30, la Hobby Café si se inscrie in seria de proiecte aflate sub umbrela Saptamanii Participarii Active a Tinerilor.

Miza acestei dezbateri consta in a identifica ce se afla in spatele notiunii de "educatie non-formala", in masura in care acest concept a devenit din ce in ce mai cunoscut. Vom aduce in discutie si limitele unora din activitatile de educatie non-formala, dat fiind ca incep sa apara din ce in ce mai des confuzii intre conceptul de educatie non-formala si metodele care il reprezinta.

Invitatia ramane deschisa tuturor celor care vor sunt interesati de modul cum educatia non-formala poate fi inteleasa  dintr-o perspectiva cu cat mai multe puncte de vedere.

Pentru a participa la eveniment, va rugam sa trimiteti un mail la adresa office[at]leap.ro  pana  vineri, 16 octombrie, ora 16.00.  Va rugam sa includeti in mail o scurta prezentare personala, precum si  o  motivatie pentru participa la dezbatere (in total 15-20 randuri). Lista participantilor va fi anuntata  pana sambata, 17 octombrie, ora 15.00, pe blogul LEAP.

Contact:
Cristina Stoenescu
E-Mail: cristina@leap.ro
Telephone: 0734 101 484
www.leap.ro

 Citeste mai multe despre   
  705 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by