newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Instruirea personalului creste calitatea serviciilor


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactie | Joi, 1 octombrie 2009, 13:52 webReleases | Educatie

Logo Siveco | Foto: Hotnews
Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara – CENAFER impreuna cu SIVECO Romania au lansat proiectul „Formarea formatorilor, o necesitate pentru alinierea la standardele Uniunii Europene privind formarea profesionala din domeniul feroviar”.

Proiectul este cofinatat prin Fondul Social European, in baza contractului de finantare POSDRU 57/1.3/S/38654 incheiat cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Directia Generala Autoritatea de Management pentru Programul Operational sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”, proiect selectat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Valoarea totala a proiectului este de 9.707.804 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 9.290.796 lei. Proiectul se implementeaza la nivel national in cele 8 regiuni de dezvoltare, pe o durata de 36 luni.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea pregatirii profesionale continue a formatorilor din domeniul feroviar, prin organizarea de programe de formare continua pentru acestia. Pe termen lung, implementarea proiectului va conduce la cresterea calitatii programelor de formare continua a angajatilor din domeniul feroviar, fapt ce va avea doua efecte majore: in plan national va asigura cresterea calitatii serviciilor feroviare si implicit cresterea satisfactiei beneficiarilor finali (calatori, transportatori), iar in plan european armonizarea serviciilor feroviare romanesti cu cele oferite de alte state membre UE.

"Ne confruntam cu o scadere a traficului si posibil a personalului, iar cei care raman in sistem trebuie sa fie mai bine pregatiti. In ultima perioada, am avut o serie de evenimente neplacute pe calea ferata si vrem sa-i pregatim pe angajati sa gestioneze cu profesionalism orice problema", a declarat in conferinta de deschidere a proiectului Claudiu Dumitrescu, directorul Directiei de Infrastructura Feroviara din cadrul Ministerului Transporturilor.

„Fondurile pentru proiect nu s-au atras in defavoarea dezvoltarii infrastructurii pentru ca nu provin din Programul Operational Sectorial de Transport. Proiectul va creste calitatea prestatiei lucratorilor nostri prin care vom obtine rezultate mai bune”, a adaugat Dumitrescu.

„Proiectul urmareste identificarea nevoilor de pregatire ale formatorilor din domeniul feroviar intr-o maniera inovativa si eficienta, prin realizarea unei analize de nevoi de formare si prin dezvoltarea si implementarea unui sistem de formare bazat pe TIC (blended learning prin portal eLearning), imbunatatirea bagajului de cunostinte si de abilitati ale formatorilor si certificarea lor prin implementarea de programe de formare si perfectionare inovative si interactive, preluarea si diseminarea de bune practici in formarea formatorilor prin organizarea de intalniri si workshopuri cu participare internationala si prin realizarea unei brosuri informative”, a declarat Marius Serban, Directorul General al CENAFER.

SIVECO Romania va asigura suportul pentru aceste cursuri prin platforma de eLearning.

“Platforma eLearning va fi optimizata pentru instruire in ritmul cursantilor prin colaborare online, testare si evaluare - pentru a masura impactul si eficacitatea programelor de instruire” ,a declarat Catalin Stefan, Responsabil proiect din partea SIVECO Romania.

Centrul de Calificare si Instruire Feroviara – CENAFER va sustine cursuri de formare profesionala, co-finantate, pe probleme legate de domeniul feroviar si Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor (TIC) precum si cursuri de creativitate si inovare tehnologica.

 In cadrul proiectului vor putea beneficia de cursuri gratuite 60 formatori interni si 450 formatori ai companiilor feroviare, in total 510 formatori instruiti si certificati prin programele de formare din domeniul feroviar.

Despre CENAFER - Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara

CENAFER e organizat si functioneaza ca institutie publica cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Transporturilor. CENAFER este desemnat ca organismul national specializat al Ministerului Transporturilor sa asigure formarea-calificarea, perfectionarea si verificarea profesionala periodica a personalului care efectueaza activitatti specifice desfasurarii transportului feroviar in conditii de siguranta a circulatiei, securitate a transporturilor si de calitate a serviciilor feroviare, precum si participarea in comisiile de autorizare a personalului cu responsabilitati in siguranta circulatiei din transportul feroviar.

Persoana de contact:

IOSIF SZENTES
E-mail: szentes.iosif@cenafer.ro
Mobil: 0752 693 151.

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

Georgiana CAPUERDE
Corporate Communication Manager

SIVECO Romania
Victoria Park
73-81 Bucuresti-Ploiesti Drive,
Building C4, District 1, 013685, Bucharest, Romania
Tel: 021 302 3300
Fax: 021 302 3391
www.siveco.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  565 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by