newsletter rss
HotNews.ro

Prima biblioteca Itsy Bitsy, accesibila copiilor asistati din centrul Valea Plopului


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Miercuri, 30 septembrie 2009, 14:36 webReleases | Educatie

Trei mii de carti, mobilier, aparatura IT si echipa Itsy Bitsy au transforat o camera goala in "Biblioteca Prieteniei Itsy Bitsy", prima biblioteca a copiilor asistati din centrul Valea Plopului. Copiii au intrat cu emotie in biblioteca si au imprumutat cu bucurie prima lor carte.

Bucuresti, 30 septembrie 2009 - Campania de donatie de carte "Citesti si cresti ca-n povesti" organizata de Itsy Bitsy a reusit sa colecteze peste 3000 de volume de la ascultatori si editurile partenere. Titlurile donate se adreseaza copiilor de toate varstele. De la povestile fratilor Grimm sau ale lui Creanga ori Ispirescu, la calatoriile lui Jules Verne, Legendele Olimpului, sau mici enciclopedii, cartile pot face copilaria mai frumoasa celor peste 300 de copii care traiesc in centrul Valea Plopului.

"Am adunat toate valorile Itsy Bitsy in aceasta campanie care incurajeaza lectura, voluntariatul, altruismul, promoveaza educatia si ajuta copiii sa aiba acces la ea. Lectura este  hrana pentru minte si suflet si orice copil are nevoie de lectura pentru a se dezvolta armonios. In prezent, copiii se uita din ce in ce mai mult la televizor si se joaca pe computer, iar cititul este uitat. Am demarat campania "Citesti si cresti ca-n povesti" ca o responsabilitate sociala pe care o avem fata de aceasta generatie de copii. ne-am gandit insa si la cei peste 300 de copii de la Valea Plopului pe care ii cunoastem din alte actiuni ale noastre si care merita sa aiba si ei aceasta sansa la lectura. Ne-am bucurat ca am gasit atat de multi parteneri dispusi sa ni se alature, si le multumim. Dar cel mai mult ne-am bucurat de bucuria cu care copiii au intrat in biblioteca! A fost emotionant sa le explicam ca trebuie sa returneze cartile imprumutate pentru a putea primi altele, pentru ca ei nu stiau cum functioneaza o biblioteca", a declarat Nadia Tataru, director general Itsy Bitsy.

Centrul din Valea Plopului gazduieste peste 300 de copii orfani de toate varstele, care locuiesc fie cu un asistent maternal in casele din tabara, fie sunt integrati in familiile localnicilor. Copiii traiesc din mila donatorilor si sunt pastoriti de parintele Nicolae Tanase, cel care a fondat acest asezamant social. Mai multe detalii despre centru gasitii pe www.valeaplopului.com.

In campania "Citesti si cresti ca-n povesti" copiii ascultatori de Itsy Bitsy au donat cate o carte citita, in schimbul unei carti noi, cu povestile Itsy Bitsy. Cartile au fost colectate in orasele in care postul de radio emite, in centre amenajate in magazinele Diverta, centrul Europe Direct din Targoviste si in cadrul unui eveniment pentru copii organizat de personajele Itsy Bitsy in Bucuresti.
 
Actiunea a fost sustinuta de editurile care au contribuit prin donatie de carte: Humanitas, Rao, Corint Junior, Egmont, Cotidianul, Jurnalul National, Didactica Publishing House, Gama, Litera International, Ascendent, Leda, ERC Press, Girasol, Mediamorphosis, Media Service Zawada si CD Press.

Camera goala de la Valea Plopului a fost transformata in biblioteca si sala de lectura nu doar cu ajutorul cartilor, ci si al mobilierului donat de magazinul Ikea. Cu sprijinul Lacraru.ro, biroul bibliotecarei a primit un computer si accesorii de la magzinul online Kauf Media pe care au fost instalate sistemul de operare si rograme software oferite de Microsoft, soft antivirus si control parental de la Bit Defender si soft educational oferit de Intuitext, www.didactic.ro, www.suntparinte.ro. Campania este sustinuta prin programul Microsoft: Parteneri pentru educatie.

Campania a fost organizata cu sprijinul Fundatiei Vodafone si al Fulga.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. De la infiintarea sa, in urma cu 11 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit 7,5 milioane de Euro, in sute de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Prin proiectele in care se implica, Fundatia Vodafone Romania se straduieste sa raspunda cat mai bine nevoilor comunitatii si sa imbunatateasca viata oamenilor din Romania. Aceasta reprezinta misiunea asumata si urmarita cu consecventa in cei 11 ani de existenta.

Considerat un brand autohton inca tanar, Fulga a castigat in numai cinci ani un capital de imagine si simpatie considerabil. Fulga a devenit un simbol pentru copii, simbolul vacutei simpatice, istete, dar copilaroase si puse pe sotii. Fulga este, insa, o vacuta de incredere, care le aduce copiilor lapte bun si are raspunsuri la toate intrebarile.

Itsy Bitsy este o platforma educativa pentru copii si parinti ce include primul post de radio pentru parinti si copii din Europa, Itsy Bitsy FM, care emite onair si online; postul de radio pentru bebelusi Itsy Bitsy Bebe, ce emite exclusiv online; portalul itsybitsy.ro si Evenimentele Itsy Bitsy, care permit contactul direct si permanent cu publicul in gradinite, scoli, locuri de joaca sau parcuri. Itsy Bitsy a aparut in decembrie 2005 ca alternativa pentru o educare sanatoasa a copiilor si un manifest impotriva efectelor nocive ale televiziunii asupra acestora. Prin emisiunile si actiunile sale, incurajeaza invatarea prin joc, creativitatea, competitivitatea, spiritul de echipa, comunicarea, voluntariatul, altruismul si petrecerea timpului in familie. Platforma Itsy Bitsy respecta ritmul ideal de viata al unui copil, se adreseaza in egala masura copiilor si parintilor si nu promoveaza produse si servicii care pot afecta sanatatea si dezvoltarea mentala. Itsy Bitsy FM emite in eter in Bucuresti, Satu Mare, Bacau, Navodari, Targoviste si Focsani, si online pe www.itsybitsy.ro, si este ascultat zilnic de peste 100 de mii de parinti si copii. In curand Itsy Bitsy se va auzi in alte 15 de orase.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  417 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by