newsletter rss
HotNews.ro

Colegiul Tehnic de Cai Ferate Unirea si Colegiul Economic Virgil Madgearu, premiate pentru excelenta in educatia antreprenoriala


PDF Print
A | a
E-mail
de JA Romania | Luni, 21 octombrie 2019, 18:37 webReleases | Educatie

TES Awards group photo | Foto: webPR.ro

Helsinki, 17 octombrie 2019 – Ceremonia de acordare a premiilor „Scoala antreprenoriala a anului“ a avut loc pe 16 octombrie, la Helsinki, in Saptamana Europeana a Competentelor Profesionale. Cea de-a cincea editie a competitiei a reunit 34 de institutii de invatamant (general si profesional) din 22 de tari europene, care au fost selectate la nivel national pentru viziunea inovatoare si rezultatele remarcabile in implementarea programelor de educatie antreprenoriala. La eveniment au luat parte 62 de directori de scoli si cadre didactice.

„Extinderea educatiei antreprenoriale in Europa se datoreaza in mare parte si eforturilor profesorilor si directorilor de scoli care se straduiesc sa ii pregateasca pe tineri pentru viitoarele locuri de munca. Elevii care iau parte la astfel de programe educationale isi dezvolta creativitatea, increderea in sine si ingeniozitatea. Performantele lor scolare se imbunatatesc si incep sa ia note mai bune la toate disciplinele. Scolile care implementeaza programe de educatie antreprenoriala au si ele de castigat: studiile arata ca gradul de retentie a cadrelor didactice care predau in aceste scoli este unul foarte mare – 90%! Cu ocazia acestei sarbatori anuale, dorim sa le multumim tuturor celor implicati pentru eforturile, viziunea si daruirea de care dau dovada. Scolile viitorului se vor afla cu siguranta printre laureatii premiilor Scoala antreprenoriala”, a declarat Caroline Jenner, CEO JA Europe.

La nivel national, scolile participante au fost evaluate de comisii speciale, formate din reprezentanti Junior Achievement si autoritati din domeniul educatiei. Castigatorii au demonstrat cel mai inalt grad de eficienta in ceea ce priveste punerea in aplicare a programelor de educatie antreprenoriala. Criteriile de selectie au inclus: strategia de implementare a proiectelor de educatie antreprenoriala, eficacitatea alocarii resurselor, existenta unor sesiuni de formare pentru profesori, gradul de implicare a comunitatii locale de afaceri si relevanta actiunilor pentru sustinerea schimbului de bune practici.

„Potentialul pentru performanta in antreprenoriat al elevilor nostri este imens pentru ca presupune multa creativitate. Cu acest capital de creativitate al elevilor nostri am dezvoltat proiectul The Entrepreneurial School. Noi nu incercam decat sa tinem pasul cu nevoile de invatare ale elevilor nostri. Antreprenoriatul ca metacompetenta in viitor ne cere sa descoperim oportunitati pe care sa le valorificam. Dimensiunea practica a educatiei prin programele de antreprenoriat din scoala au avut nevoie in ultimii ani si de resursele oferite de industria 4.0 - platforme, retele si tehnologii digitale. O alta resursa a fost parteneriatul activ cu mediul de afaceri, din tara dar si european prin mobilitatile Erasmus+, diferite internshipuri. Trofeul TES primit astazi este un fel de portal in timp, care arata drumul scolii noastre de o suta de ani, de la Scoala de ucenici la Scoala europeana antreprenoriala. Colegiul Unirea isi rescrie povestea in anul in care implineste un veac de existenta.” a afirmat Daniela Orasanu, director al Colegiului de Cai Ferate Unirea din Pascani.

În cadrul aceluiasi eveniment, Ioana Necsutu, profesor al Colegiului Economic Virgil Madgearu din Bucuresti a afirmat despre liceu ca acesta „are printre tintele manageriale dezvoltarea antreprenoriatului in randul elevilor. Aceasta este sustinuta de activitati formale si nonformale, printre care mentionam: participarea elevilor la targuri ale firmelor de exercitiu la nivel national si international, cu implicarea mediului de afaceri si a comunitatii locale; implicarea profesorilor VET in cat mai multe programe care au ca rezultat o educatie de calitate.”

Castigatorii competitiei „Scoala antreprenoriala a anului 2019“ (in ordine alfabetica)

 1. AUSTRIA - BG/BRG Stainach
 2. AUSTRIA - Handelsakademie Hallein
 3. BELGIA - Immaculata MariaInstituut Roosdaal
 4. BELGIA - Stedelijk Lyceum Waterbaan
 5. BULGARIA - Mathematical High School „Baba Tonka”
 6. BULGARIA - Professional Technical High School „N. Y. Vaptsarov”
 7. CEHIA - Vyšší odborná škola a Strední škola technická
 8. ELVETIA - Berufsbildungszentrum Biel-Bienne
 9. ELVETIA - Wirtschaftsgymnasium and Wirtschaftsmittelschule
 10. ESTONIA - Tabasalu Ühisgümnaasium
 11. FINLANDA - Jyväskylä Educational Consortium Gradia
 12. FINLANDA - Ylöjärvi Upper Secondary School
 13. GEORGIA - Business Academy of Georgia-SBA
 14. GEORGIA - LLC Free School
 15. GERMANIA - Illertal-Gymnasium Vöhringen
 16. GRECIA - Hellenic American Educational Foundation Psychico College
 17. GRECIA - 1st Vocational School of Aspropyrgos
 18. IRLANDA - Gort Community School
 19. ITALIA - I.S.I.S. A. Malignani
 20. LETONIA - Iecava Secondary School
 21. LITUANIA - Alytus Putinai gynnasium
 22. LITUANIA - Visaginas Technology and Entrepreneur Training Centre
 23. LUXEMBURG - Lycée Technique Agricole Ettelbruck
 24. LUXEMBURG - Ecole de Commerce et de Gestion
 25. NORVEGIA - Bleiker Upper Secondary School
 26. NORVEGIA - Geilo Primary and Junior High School
 27. REGATUL UNIT - Dunoon Grammar School
 28. ROMANIA - Colegiul Tehnic de Cai Ferate „Unirea”
 29. ROMANIA - Colegiul Economic „Virgil Madgearu”
 30. RUSIA - Instrumentation and Information Technologies Vocational School
 31. SLOVACIA - Secondary School of Electrical Engineering Hálova
 32. SPANIA - Colegio de Fomento Los Robles
 33. SPANIA - IES Tetuan de las Victorias
 34. SUEDIA - Lillerudsgymansiet

………………………………………………………………………………………..

Despre JA Europe

JA Europe este cea mai mare organizatie educationala nonprofit din Europa orientata spre educatia antreprenoriala si formarea profesionala a tinerilor. JA Europe este membra a JA Worldwide, care, de 100 de ani, deruleaza programe de formare antreprenoriala, profesionala si financiara menite sa sporeasca sansele de angajare, succes in cariera si prosperitate financiara ale tinerilor.

Datorita sprijinului primit din partea a 139.000 de consultanti voluntari din mediul de afaceri si a 143.000 de profesori/educatori, 4,2 milioane de tineri din 40 de tari au putut beneficia anul trecut de programele JA Europe.

jaeurope.org

Despre Saptamana Europeana a Competentelor Profesionale

Saptamana europeana a competentelor profesionale este o initiativa a Comisiei Europene, care are drept obiective o mai buna intelegere a necesitatii educatiei si formarii profesionale (VET), cresterea atractivitatii acestora si sprijinirea cetatenilor in vederea valorificarii intregului lor potential. Evenimentele au loc in intreaga Europa – la nivel local, regional si national – si pun in evidenta oportunitatile pe care VET le ofera tinerilor, adultilor si companiilor. Sub deviza „Discover your talent!“ (Descopera-ti talentul), initiativa isi propune sa demonstreze ca fiecare om este talentat, iar educatia si formarea profesionala pot oferi toate competentele, cunostintele si abilitatile practice necesare pentru a avea succes pe piata muncii si in societate. Tema editiei din acest an a fost „VET for ALL – Skills for Life“ (VET pentru TOTI – Competente pentru viata), iar evenimentele s-au axat pe aspectele VET legate de incluziune si perfectionarea pe tot parcursul vietii.

ec.europa.eu/social/vocational-skills-week
  40 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by