newsletter rss
HotNews.ro

Liceenii merg din nou la teatru. Incepe 5 licee-5 teatre 2019


PDF Print
A | a
E-mail
de ecdlromania | Luni, 7 octombrie 2019, 18:30 webReleases | Educatie

ECDL_2019_21_5Licee-5Teatre_Poster_42x60cm_v01 | Foto: webPR.ro

Miercuri, 9 octombrie, incepe a 9-a editie 5 licee - 5 teatre, un proiect dedicat elevilor. Lansarea va avea loc la Liceul de Arte Plastice Nicolae Toniza, incepand cu ora 11:00.

La evenimentul de lansare sunt asteptati toti participantii din acest an – liceeni si profesori din Bucuresti, organizatori si teatre partenere.

Teatrele isi deschid din nou stagiunea pentru alti 150 de elevi, intre care si membri ai trupelor de teatru, din alte 5 licee din capitala. Cu totii vor viziona gratuit spectacole din stagiunea fiecaruia dintre cele 5 teatre partenere in proiectul dedicat tinerilor, 5 licee – 5 teatre: Teatrul Mic, Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creanga si Teatrul Nottara.

Noile scoli din capitala ce participa la aceasta editie sunt: Liceul de Arte Plastice Nicolae Toniza, Liceul Teoretic C.A. Rosetti, Liceul Tehnologic Mircea Vulcanescu, Liceul Teoretic Stefan Odobleja si Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi.

Proiectul se va derula in perioada octombrie – decembrie 2019 si se va finaliza cu Gala 5 licee – 5 teatre, cand vor avea loc reprezentatiile, jurizarea si premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni. Liceenii vor avea atunci sansa de a urca pe o importanta scena din Bucuresti, de a juca in fata unui juriu de profesionisti din teatru si de a fi aplaudati de un public larg.

Miercuri, la evenimentul de lansare 5 licee – 5 teatre, ne propunem sa aflam care sunt etapele de desfasurare a acestei editii si vom trage la sorti grupele de lucru la spectacolele scurte.

De la prima editie ce a inceput in anul 2011 la initiativa ECDL ROMANIA, 1 200 de elevi din 35 de licee bucurestene diferite au participat la acest proiect. Acestora li se vor alatura cei 150 de elevi din noile 5 licee selectate pentru editia a 9-a.

Educatia alternativa are o importanta esentiala pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale si corecte, inclusiv catre valori culturale. Initiativele ECDL promoveaza dezvoltarea echilibrata a tinerilor, care urmaresc cariere si certificari IT&C internationale, intelegand insa si actul de cultura, ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in scoala.

Va asteptam miercuri, 9 octombrie 2019, ora 11:00, in Sala de consilii a Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza (Bulevardul Iancu de Hunedoara Nr. 27, Bucuresti).

  24 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by