newsletter rss
HotNews.ro

Elevii si studentii antreprenori, premiati la Gala JA Hall of Fame – Investeste in Educatie!®


PDF Print
A | a
E-mail
de JA Romania | Sâmbătă, 25 mai 2019, 10:55 webReleases | Educatie

Au fost celebrati elevii, studentii si profesorii participanti, in acest an scolar, la programele JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara si de orientare profesionala, precum si companiile care investesc in educatia din Romania si care contribuie la dezvoltarea unor noi generatii de profesionisti si antreprenori.

Programul JA Mini-compania le ofera elevilor o experienta reala de antreprenoriat, prin care acestia au oportunitatea de a-si transpune in realitate propriile idei de afaceri. Echipele de elevi si studenti participa la incubatorul educational JA BizzFactory™, unde au ocazia sa primeasca feedback de la antreprenori si investitori si sa-si testeze ideile de afaceri cu clienti reali, facand prima vanzare si verificand fezabilitatea produselor pe piata reala.

Marele premiu JA Compania Anului 2019

Echipa Neverwaste, de la Colegiul National I.L. Caragiale din Bucuresti, coordonata de profesorii Mihaela Gavanescu si Andrei Florea, a fost desemnata castigatoarea competitiei de antreprenoriat JA Compania Anului 2019 la sectiunea Elevi.

Liceenii au propus un dispozitiv mecanic utilizat pentru producerea granulelor de plastic reciclat. Produsul este destinat utilizarii, in institutii de invatamant, de catre elevi si profesori, dar si celor care doresc sa recicleze materiale plastice. Scopul crearii acestui dispozitiv este acela de a educa populatia in favoarea reciclarii plasticului.

In luna iulie, echipa va reprezenta Romania la finala JA European Company of the Year 2019 din Lille, Franta.

La categoria Studenti, castigatorul marelui premiu al competitiei de antreprenoriat este echipa Mindfully Technologies de la Universitatea Politehnica Timisoara, coordonata de profesorul Sebastian Fuicu.

Studentii au dezvoltat XVision, o aplicatie bazata pe un sistem de analiza automata a radiografiilor, care foloseste inteligenta artificiala pentru a genera interpretari de inalta acuratete (90%) a imaginilor medicale.

Aplicatia ofera doctorilor un diagnostic de tip „screening” si unul diferential pentru fiecare radiografie, alaturi de o explicatie a acestora folosind o harta a zonelor de interes. Toate aceste

informatii ii ajuta pe doctori sa fie mai eficienti, mai rapizi si sa se concentreze mai bine pe parcursul unei zile de lucru.

Echipa va reprezenta Romania la finala europeana JA Europe Enterprise Challenge 2019 din Oslo, Norvegia, la sfarsitul lunii iunie.

De asemenea, au fost premiate:

· Cel mai bun plan de afaceri – echipa Mevaun de la Colegiul National de Informatica Piatra Neamt

· Cel mai bun plan financiar – echipa Cufarul jucariilor de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor

Premiul Investitia anului in agricultura a revenit echipelor:

· BIO Chips de la Colegiul Agricol Dimitrie Cantemir Husi

· Pimpinella de la Liceul Demostene Botez Trusesti

· Miracle de la Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogalniceanu

· Cufarul jucariilor de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor

Pe langa recunoasterea celor mai bune echipe de elevi si studenti, in cadrul Galei au fost premiate si companiile care sustin educatia de tip learning by doing prin programele si proiectele JA Romania:

Investitori in educatie, sectiunea Educatie antreprenoriala

• Romanian-American Foundation – pentru programele Educatie antreprenoriala in licee agricole si Universitatea antreprenoriala

• Metropolitan Life – pentru programul Schimbam vieti (Life Changer)

• Citi Romania – pentru pentru finantarea sustenabila a programului de antreprenoriat Mini-compania

• NN Romania – pentru programul Social Innovation Relay

• Bayer Fund – pentru programul Fostering Innovation Driven Entrepreneurship

• FedEx – pentru programul Enterprise Without Borders

Investitori in educatie, sectiunea Orientare profesionala

• ExxonMobil – pentru proiectul de educatie STEM: Sci-Tech Challenge

• Honeywell Romania – pentru proiectul de educatie STEM: iTech Skills and Challenge

• Johnson&Johnson – pentru proiectul de educatie STEM: WiSTEM²D (Women in Science, Technology, Engineering, Mathematics, Manufacturing, and Design)

• Telekom Romania – pentru proiectul Scoala si viitorul meu

• Ubisoft – pentru proiectul Gamecelerator 6.0

• Accenture – pentru proiectul Success skills for future careers & business

• Orange Romania – pentru proiectul Profesii digitale

• Lesaffre – pentru proiectul Succesul profesional in industria alimentara

Investitori in educatie, sectiunea Educatie financiara

• Raiffeisen Bank Romania – pentru programele ABCdar bancar si Clubul copiilor harnici, isteti si chibzuiti

• KRUK Romania – pentru programul Credite inteligente

• KPMG – pentru programul ABC taxe si impozite

Investitori in educatie, sectiunile Dezvoltarea abilitatilor pentru viata si Educatie pentru sanatate

• Holcim Romania – pentru programul DRUM SIGUR – ABCdar Rutier

• AstraZeneca – pentru programul Alimentatie sanatoasa. Sport. Preventie

Premii pentru proiectele JA derulate in acest an scolar au primit echipele de elevi:

• OilCollect, de la Colegiul National I.L. Caragiale din Bucuresti, va reprezenta Romania la finala globala a competitiei Social Innovation Relay.

• Together for better, formata din cinci tineri de la Colegiul National Mircea cel Batran, Liceul Tehnologic Gheorghe Miron Costin, Liceul Teoretic Decebal si Liceul Teoretic Ovidius din Constanta, a reprezentat Romania in cadrul finalei europene Sci-Tech Challenge.

De asemenea, au fost premiate scoli si universitati participante in competitii nationale Junior Achievement:

Scoala antreprenoriala a anului 2019

Scolile antreprenoriale finaliste in cadrul competitiei „Scoala antreprenoriala a anului”, ce isi propune recunoasterea, la nivel national si european, a celei mai bune scoli in domeniul educatiei antreprenoriale, au fost:

• Colegiul Economic A.D. Xenopol, Bucuresti

• Colegiul National Ion Neculce, Bucuresti

• Colegiul Economic Virgil Madgearu, Bucuresti

• Colegiul Tehnic de Cai Ferate Unirea, Pascani

• Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogalniceanu, Miroslava

La nivel european, recunoasterea scolii castigatoare se va face in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in octombrie 2019, in Finlanda.

Sustin educatia financiara in comunitatea mea:

Competitia a fost organizata cu sustinerea Raiffeisen Bank pentru a incuraja includerea educatiei financiare in curriculumul scolar, utilizand resurse in format digital si interactive.

Liceele castigatoare sunt: Colegiul Andronic Motrescu din Radauti, Colegiul National Octav Onicescu din Bucuresti si Liceul Tehnologic Matei Basarab din Strehaia.

Alte 5 premii au fost acordate pentru implicarea, in competitie, a tuturor elevilor: Liceul Tehnologic Petru Rares (Botosani), Colegiul Economic Delta Dunarii, (Tulcea), Liceul Tehnologic Forestier (Sighetu-Marmatiei), Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu (Draganesti-Olt), Liceul Teoretic Aurel Lazar (Oradea).

Toate liceele castigatoare beneficiaza de finantari pentru dotarea si modernizarea spatiilor de invatare.

Competitia de mini-granturi pentru universitati

Derulata cu sustinerea Romanian-American Foundation, aceasta prevede acordarea de mini-granturi pentru sustienerea proiectelor antreprenoriale pentru profesori si studenti, in hub-urile univesitare.

Au fost premiate: Universitatea din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea Ovidius din Constanta, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi Iasi, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Stefan cel Mare Suceava si Universitatea Politehnica din Timisoara.

Gala JA Hall of Fame – INVESTESTE IN EDUCATIE!® este un eveniment international prestigios, organizat de catre Junior Achievement si dedicat recunoasterii contributiei profesorilor, elevilor si studentilor implicati in programe educationale nationale si internationale de tip learning by doing, precum si a companiilor si profesionistilor care incurajeaza si sustin dezvoltarea legaturii dintre comunitatea academica si cea economica din Romania.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a JA Worldwide® USA si JA Europe. JA este cea mai mare organizatie internationala de educatie antreprenoriala, economica, financiara si STEM, de orientare profesionala, sanatate si dezvoltare a abilitatilor pentru viata, programele sale fiind urmate in 40 de tari din Europa si peste 100 din lume. In Romania, programele JA de tip „learning by doing" sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi si studenti din peste 1.700 de institutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri.
  93 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Felicitari! (Joi, 5 martie 2020, 15:07)

    Corina [anonim]

    Felicitari pentru ca sustineti educatia si efortul acestor tineri! Sunt absorbita de tot ce tine de dezvoltare, cunoastere, intelegerea de sine. Am inceput acest drum in urma cu 2 ani, dupa cateva sesiuni de coaching cu o tipa minunata, acum tine tot felul de cursuri si formari. Acum o gasiti pe site asta https://www.markantconsult.ro/ .Investiti in voi oameni buni, dezvoltarea si cresterea inseamna fericire!
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by