newsletter rss
HotNews.ro

Noi rezultate ale Centrului Alexandru Proca - ICPE-CA- la cea mai mare competitie de proiecte de cercetare Intel ISEF


PDF Print
A | a
E-mail
de icpeca | Joi, 23 mai 2019, 8:38 webReleases | Educatie

IMG-20190519-WA0000 | Foto: webPR.ro

La competitia Intel ISEF, cea mai mare competitie de proiecte de cercetare din domeniul stiintei si ingineriei dedicata liceenilor, desfasurata in perioada 12-17 mai 2019 in Pheonix, Arizona, au participat din partea Romaniei 5 echipe. 4 dintre ele au avut reprezentanti din partea Centrului Alexandru Proca pentru Initiere in Cercetarea Stiintifica a Tinerilor din cadrul INCDIE ICPE-CA.

Temele de cercetare cu care Centrul Alexandru Proca a participat au fost: Microaccelerometre neconvenționale pentru sistemele de ghidaj specifice nanosatelitilor -Stefan Ursu - Colegiul Nicolaie Titulescu, Brasov, clasa a X-a; Tema de cercetare privind contributia in domeniul microchirurgiei - David Nicolaie, Luca Glavan - Colegiul Spiru Haret, clasa a XI-a; Studiul miscarii flagelare din biologie cu aplicatii in mems si micro-robotica - Constantin Alexandru - Colegiul Tudor Vianu, clasa a XI-a; Formularea unei probleme de generare a energiei utilizand efecte electrocinetice - Daria Radu, Alexandru Abrudan - Colegiul Tudor Vianu, clasa a XII-a.

La sectiunea Engineering Mechanics, Stefan Ursu a obtinut locul 4. Aceasta reusita a Centrului Alexandru Proca este graitoare, tinand cont de faptul ca la competie au participat 75 de tari cu aproximativ 1323 teme de cercetare si peste 2000 elevi.

Stefan Ursu a fost ales dintre elevii participanti pentru a-i pune intrebari savantului Martin Chalfie, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie in anul 2008.

Prin demersurile facute, ICPE-CA isi propune sa identifice excelenta din domeniul cercetarii stiintifice la nivelul elevilor de liceu si, de asemenea, sa construiasca echipe de lucru cu elevi initiati in cercetarea stiintifica.

  5 vizualizari


Ultimele comunicate

Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by