newsletter rss
HotNews.ro

Despre utilizarea responsabila a serviciilor financiare la liceu


PDF Print
A | a
E-mail
de JA Romania | Miercuri, 27 martie 2019, 17:07 webReleases | Educatie

Junior Achievement (JA) Romania si KRUK Romania incep activitatile educationale din editia a doua a proiectului Credite inteligente pentru 1.500 de liceeni din Bucuresti si alte zece orase[1], cu scopul construirii unei atitudini pozitive fata de planificarea utilizarii resurselor si a finantelor proprii.


Editia din acest an a proiectului aduce o abordare integrata ce combina activitati la clasa, de educatie pentru utilizarea responsabila a serviciilor financiare si actiuni de tip job shadow care familiarizeaza elevii cu job-urile de actualitate din domeniul financiar.


Angajatii KRUK, voluntari in proiect, impartasesc din cunostintele si experienta lor de lucru explicand elevilor concepte legate de folosirea si administrarea bugetelor, corelarea nevoilor si resurselor financiare reale cu accesarea serviciilor de creditare.


Ei vor gazdui liceeni pentru activitati job shadow, prezentandu-le aspecte legate de munca lor: responsabilitati, abilitati si cunostinte, nivelul si tipul de studii necesare angajatilor aflati la primul loc de munca, precum si oportunitati de dezvoltare profesionala.


Cand am inceput acest parteneriat cu Junior Achievement Romania anul trecut, nu ma asteptam ca atat de multi colegi sa isi doreasca participarea ca voluntari in acest proiect. Ma bucura nespus implicarea lor, daruirea cu care au raspuns solicitarilor echipei JAR si mai ales rezultatele exceptionale ale activitatilor la clasa. Am reusit sa prezentam elevilor simple cunostinte financiare pe care le vor folosi cu siguranta in viitor, spune Tomasz Ignaczak, Director General al KRUK Romania.


Potrivit unui studiu recent[2], la nivel national, imprumuturile financiare raman optiunea pe care o alege majoritatea populatiei pentru achizitii ce tin de cresterea calitatii vietii: locuinta, masina, gadget-uri si electrocasnice. Astfel, educatia financiara a tinerilor devine esentiala in dezvoltarea abilitatilor de asigurare si gestionare a veniturilor si de cheltuire justificata a banilor.


Ca si elevii mei, consider ca intalnirea cu voluntarul KRUK le-a deschis mai mult orizontul in ceea ce priveste valoarea banilor si gospodarirea propriilor resurse. Apreciez ca astfel de actiuni raspund nevoii elevilor de a gasi aplicabilitatea a ceea ce invata si sunt in concordanta cu cerintele viitoare de pe piata muncii. a declarat unul dintre profesorii participanti la Colegiul Tehnic Armand Calinescu Pitesti


La editia pilot, dintre cei 1.600 de liceeni implicati, peste 60% au participat pentru prima data la un program de educatie financiara, iar 88% dintre ei ar recomanda un astfel de program si altor colegi sau prieteni.[1] Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Targoviste, Timisoara, Vaslui

[2] Studiu derulat de GFK in 2018 pentru grupul britanic International Personal Finance

  929 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by