newsletter rss
HotNews.ro

Cartile editurii britanice Usborne, de acum si in libraria online Cartemma


PDF Print
A | a
E-mail
de Stefan George | Vineri, 8 martie 2019, 12:34 webReleases | Educatie

usborne banner(1) | Foto: webPR.ro


Usborne este cea mai apreciata editura de carti pentru copii din Marea Britanie: o afacere independenta, de familie, care creeaza carti atractive, inovatoare si accesibile copiilor de toate varstele. aici, 300 de titluri distincte sunt lansate in fiecare an - de la carti pentru bebelusi pana la carti de fictiune pentru tineri - carti cu activitati, carti cadou, carti de citit (pe nivele), carti interactive si pentru bebelusi. Din acest an, o mare parte din aceste titluri este prezenta si in libraria online www.cartemma.ro, in sectiunea Usborne.


Oamenii din spatele cartilor

Cartile pentru copii de la Usborne sunt aproape in intregime create de o echipa super-talentata de peste 35 de editori/ scriitori si peste 50 de designeri. acest lucru ii face sa fie diferiti de majoritatea editurilor (care, de obicei, comanda autorilor sa scrie carti pentru ei) si le permite un control creativ complet.


Realizarea unei cart in editura Usborne dureaza atata timp cat este nevoie - nu paraseste cladirea pana nu este perfecta. Calitatea poate fi obtinuta doar prin alocarea de resurse precum timp, ingrijire, atentie, pricepere si pasiune. Copiii sunt mereu in centrul a tot ceea ce se face la Usborne.


Copiii sunt mari ganditori cu o foame imensa pentru fapte fascinante si idei noi - Usborne doreste sa le provoace mereu cu teme complexe.


De ce este important sa li se citeasca celor mici

Beneficiile educationale ale copiilor expusi cartilor, inca de la o varsta frageda sunt indiscutabile. Un studiu al Universitatii din Oxford (aprilie 2018) a aratat ca aproape jumatate din toti elevii anului 1 dintr-o scoala primara din Marea Britanie au un vocabular limitat, lucru ce le afecteaza invatarea. Copiii carora li se citeste de foarte mici si care se bucura de lectura independenta tind sa aiba un vocabular mult mai dezvoltat. acest lucru nu numai ca imbunatateste performantele in ce priveste testele si examenele, pana la scoala secundara, dar este, de asemenea, strans legat de modul in care le este formata stima de sine si le sunt marite sansele de a ramane in sistemul educational.


Lectura ii ajuta pe copii sa-si dezvolte empatia. Povestirile ii ajuta sa se conecteze cu personaje din diferite medii si sa inteleaga sentimentele altor persoane - dar si ale lor. Cercetarile neurostiintifice recente sugereaza chiar faptul ca majoritatea cartilor ne pacalesc creierul, facandu-ne sa credem ca si noi suntem parte din poveste!


Multe carti Usborne sunt concepute ca si carti "despre care sa vorbiti". acestea sunt carti pe care le puteti impartasi cu copilul dvs. si puteti vorbi despre ele impreuna. acest lucru ofera o multime de momente deosebite atunci cand copilul dvs. are atentia dumneavoastra completa - de asemenea, ajuta copilul sa formuleze propozitii, sa invete cuvinte noi si sa castige incredere in a vorbi singur.


  1731 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by