newsletter rss
HotNews.ro

INGIMED XIX “Ingineria biomedicala romaneasca de-a lungul Centenarului Intregirii: istorie, prezent, perspective”


PDF Print
A | a
E-mail
de icpeca | Vineri, 23 noiembrie 2018, 10:56 webReleases | Educatie

sigla color INCDIE ICPE-CA | Foto: webPR.ro

In data de 22 noiembrie a.c., Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica INCDIE ICPE-CA a organizat, in parteneriat cu Federatia Romana de Inginerie Biomedicala, sub auspiciile Academiei de Stiinte Medicale, cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii, conferinta INGIMED XIX “Ingineria biomedicala romaneasca de-a lungul Centenarului Intregirii: istorie, prezent, perspective”.

Conferinta a incercat sa faca bilantul unui secol de evolutie, oferind oportunitati pentru diseminarea rezultatelor stiintifice, mentinerea contactului direct dintre ingineri si medici, dezvoltarea de noi directii de cercetare.

In cadrul conferintei s-au abordat urmatoarele aspecte si probleme conexe: bioinginerie-biotehnologie-bioetica, 100 de ani de endocrinologie: de la insulina la vitamina H3, 4 decenii de informatica medicala in Romania, retrospectiva ingineriei biomedicale la centenarul Romaniei Mari, implicarea noilor tehnologii in identificarea corecta a dispozitiei tesutului adipos si a riscului metabolic, bioingineria cardiovasculara la incrucisarea secolelor XX si XXI, modelarea cu element finit a unui implant pentru radius, retrospectiva de 50 de ani asupra aplicatiilor medicale ale tehnologiilor laser in Romania.

Conferinta s-a incheiat cu o masa rotunda intitulata Contributiile ingineriei electromecanice in domeniul medicinei si cu o sesiune de postere.

  23 vizualizari


Ultimele comunicate

Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by