newsletter rss
HotNews.ro

EXELO pregateste noua generatie de manageri


PDF Print
A | a
E-mail
de AdrianaCocirta | Miercuri, 23 mai 2018, 11:45 webReleases | Educatie

EXELO a derulat, in perioada 19-20 mai 2018, finala celei de-a doua editii a Competitiei Inter-universitare, Gifted Managers. Scopul evenimentului a fost acela de a crea oportunitati pentru studentii facultatilor de profil de a-si demonstra si dezvolta abilitatile si competentele de gestionare a diverselor provocari din viata unei organizatii, prin intermediul unui concurs de management.

Universitatile care s-au inscris in competitie au fost: Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Universitatea Bucuresti, Universitatea Nicolae Titulescu, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Universitatea Ecologica. Echipele castigatoare ale competitiilor organizate la nivelul fiecarei universitati, formate din cate 4 membri - CEO, CFO, HR, Sales– au avut sansa de a opera in timp real si de a urmari atingerea obiectivelor de afaceri agreate. Studentii au simulat, prin intermediul platformei SimTeam, procese de business menite sa ii ajute in dezvoltarea abilitatilor manageriale cheie, precum: luarea deciziilor sub presiunea timpului si pe baza unor informatii incomplete, gandire critica si strategica, leadership, delegare etc. Folosind o abordare bazata pe jocul educational, simulatorul a permis participantilor sa inteleaga provocarile asociate administrarii unei organizatii, cum ar fi complexitatea si interdependentele dintre departamente sau procesele de luare a deciziilor. Mai mult decat atat, competitia le-a oferit acestora oportunitatea de adaptare a scenariului in functie de evolutia simularii, pregatindu-i, astfel, pentru provocarile profesionale viitoare. Anul acesta, cupa Gifted Managers a fost castigata de echipa Veni, Vidi, Vici, alcatuita din reprezentantii Universitatii Nicolae Titulescu: Mihaela Gabriela Badara, Elena-Angela Gavril, Dumitru Botez si Florin Paun.

Traim intr-un context in care o prioritate majora a organizatiilor este deficitul de personal bine pregatit, dar translatarea acestei preocupari in plan faptic se lasa asteptata. Consecventi rolului de sustinator al dezvoltarii oamenilor si organizatiilor, am initiat o suita de evenimente in cadrul carora sa punem la aceeasi masa reprezentantii mediului economic, studentii si profesorii. Competitia Gifted Managers este o astfel de oportunitate, in care suplimentar oportunitatii de evaluare a abilitatilor manageriale, participantii au ocazia sa impartaseasca impresii, experiente, perspective. In acest fel, competitia se constituie intr-o experienta memorabila cu multiple beneficii. afirma Mircea Mihai, Director Executiv EXELO si initiator al competitiei Gifted Managers.

Despre sustinerea initiativei lansata de EXELO, Adriana Cocirta, CEO & Owner Nomade Communication, afirma: Felicitari organizatorilor pentru initativa si felicitari tuturor participantilor! Cea mai eficienta forma de invatare este cea bazata pe practica, in care studentii sa poata aplica toate cunostintele acumulate. Implicarea noastra in cadrul competitiei Gifted Managers se aliniaza culturii organizationale de a investi in dezvoltarea abilitatilor practice a studentilor.

EXELO, partenerul in Romania al Global Knowledge, este o companie de training care abordeaza ciclul de dezvoltare al solutiei de business prin intermediul unei combinatii de instrumente aferente domeniilor de expertiza: analiza de business, management de proiect si abilitati de business.

  101 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by