newsletter rss
HotNews.ro

Junior Achievement in parteneriat cu Orange Romania sustine educatia digitala prin lansarea unui nou modul de blended learning pentru elevi


PDF Print
A | a
E-mail
de JA Romania | Vineri, 27 aprilie 2018, 13:55 webReleases | Educatie

500 de liceeni din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara vor beneficia in mod gratuit de educatie pentru orientare profesionala, prin intermediul modulului Profesii digitale, dezvoltat ca parte a programului national JA de orientare profesionala.

Conceput pentru a-i ghida in alegerea carierei potrivite si a-i ajuta sa-si dezvolte si sa exerseze abilitatile si competentele considerate importante pentru obtinerea unui loc de munca in domeniul IT, modulul bazat pe sistemul de blended learning dezvoltat de Junior Achievement (JA) Romania in parteneriat cu Orange Romania sustine importanta educatiei digitale, facilitand accesul elevilor la resurse de invatare moderne si interactive.
 
Modulul Profesii digitale promoveaza invatarea de tip blended, in care utilizarea mijloacelor didactice obisnuite se combina cu utilizarea resurselor digitale si accesarea informatiilor folosind tehnologia. Aceasta metoda asigura o memorare mai buna a continutului de catre elevi si o participare mult mai activa a acestora. 

Modulul contine si aplicatia interactiva CrossKnowledge, aceasta fiind accesibila oricand de pe dispozitive mobile, atat in clasa, cat si in afara spatiului scolar, deschizand noi oportunitati de invatare si socializare alaturi de prieteni si familie. In plus, elevii au acces la resurse educationale cu feedback instant, asa cum sunt testele pentru auto-cunoastere si identificarea abilitatilor, dar si studiile de caz dedicate despre profesii actuale in domeniul IT si tehnologie, invatand cum sa pregateasca un portofoliu personal. 

De 20 de ani Orange sustine domeniul educatiei din Romania, prin programe ce asigura copiilor si tinerilor resursele necesare pentru profesiile pe care si le aleg. Educatia este cea care pune bazele  viitorului, iar acum, tendintele actuale previzioneaza un viitor digital. Astfel, ne bucuram ca putem sustine initiativa Junior Achievement de a ajuta elevii sa invete despre profesii digitale si despre competente necesare pentru a urma astfel de cariere. - a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager, Orange Romania.

In contextul in care unul din patru tineri romani nu merge la studii si nici nu are un loc de munca (conform datelor publicate recent de Eurostat), nevoia de adaptare la schimbare si de gasire a conexiunilor dintre scoala/asteptarile tinerilor si viata reala/cerintele angajatorilor se simte astazi din ce in ce mai acut. De aceea este foarte important ca elevii sa inteleaga din timp de ce este necesar sa-si continue studiile, sa-si descopere pasiunile si sa se foloseasca de toate oportunitatile educationale care li se pun la dispozitie.

Activitatile educationale ale modulului Profesii digitale sunt disponibile profesorilor si elevilor inscrisi in programul Junior Achievement, si se vor derula in licee din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara. Componenta learning by doing va fi sustinuta prin implicarea consultantilor voluntari Orange (vizite la clasa, webinar si vizite ale elevilor in companie), care le vor impartasi elevilor din experienta lor profesionala pentru a-i ajuta sa-si formeze abilitatile si competentele specifice necesare pentru construirea unei cariere de succes.
 
Prin acest proiect, dorim sa aducem in fata profesorilor si elevilor instrumente moderne de lucru la clasa. Elevii vor gasi continut folositor pentru viitor si vor afla despre provocarile de pe piata muncii. Prin interactiunea cu voluntarii din Orange Romania si utilizarea resurselor educationale, elevii vor face pasi constructivi pentru intelegerea caracteristicilor profesiilor digitale. - declara Stefania Popp, Director executiv, Junior Achievement Romania

Informatii pentru editori

Despre Junior Achievement Romania
Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 40 de tari din Europa si peste 100 de tari din toata lumea deruleaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi din 1.500 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri.
Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.jaromania.org 

Despre Orange Romania

Orange este lider de piata in Romania cu 10.623.000 de clienti si o cifra de afaceri de 1,07 miliarde de euro in 2017. Orange Romania este parte a grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 250 milioane de clienti pe cinci continente.
Orange Romania ofera o gama extinsa de solutii de comunicatii clientilor sai, atat utilizatori individuali, cat si companii, de la servicii de baza pana la servicii complete de voce, date fixe si mobile, precum si servicii TV. 
Grupul Orange este un important furnizor de servicii globale IT si de telecomunicatii pentru companii multinationale, sub brandul Orange Business Services. Ca parte a planului sau strategic "Essentials2020" Grupul Orange pune in centrul strategiei sale nevoile clientilor, cu scopul de a le usura accesul la universul digital si la puterea retelelor de noua generatie.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.ro  
  86 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by