newsletter rss
HotNews.ro

Premii obtinute de elevi din Centrul Alexandru Proca la concursuri internationale si nationale de proiecte de cercetare


PDF Print
A | a
E-mail
de icpeca | Marţi, 17 aprilie 2018, 16:43 webReleases | Educatie

ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.


INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde  cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.


3 echipe ale Centrulului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA au obtinut premii la concursuri internationale si nationale de proiecte de cercetare.


Elevul  Cristian Chira a obtinut medalie de bronz la Olimpiada ISEFEST 2018,Tunis, ce s-a desfasurat in perioada 12-17 martie 2018, cu proiectul Microvibrorobots.


Elevul Alexandru Constantin a obtinut locul I la Olimpiada nationala a proiectelor de cercetare - domeniul Biologie, ce s-a desfasurat in martie 2018, Bucuresti, cu calificare la etapa finala pe tara cu proiectul Cercetare in domeniul bionic privind deplasarea prin cili vibratili cu aplicatii in  MEMS.


Echipa formata din Bianca Demsorean, Dumitru Feng Yuan, David Peta, a obtinut medalie de bronz la competit›ia First Step 2018, ce s-a desfasurat in martie 2018, Bucuresti, cu proiectul Aspecte privind electroterapia cu aplicatii.


Prin demersurile facute, ICPE-CA isi propune sa identifice excelenta din domeniul cercetarii stiintifice la nivelul elevilor de liceu si, de asemenea, sa construiasca echipe de lucru cu elevi initiati in cercetarea stiintifica.

  77 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by