newsletter rss
HotNews.ro

JUNIOR ACHIEVEMENT ROMANIA SI HONEYWELL LANSEAZA PROIECTUL iTECH SKILLS AND CHALLENGE PENTRU A INVATA ELEVII DE GIMNAZIU SA COMUNICE CU TEHNOLOGIA


PDF Print
A | a
E-mail
de JA Romania | Vineri, 13 aprilie 2018, 9:41 webReleases | Educatie

Mai mult de 1.400 de elevi, din peste cincisprezece scoli din Bucuresti, vor invata programare si isi vor dezvolta abilitatile digitale si gandirea logica cu ajutorul unui program educational sustinut de Honeywell Romania.


Junior Achievement Romania si Honeywell (NYSE: HON), companie din topul Fortune 100, activa pe segmentul de software-industrial, au lansat iTech Skills and Challenge, parte a programului educational dezvoltat de Junior Achievement, JA STEM - Comunicam cu Tehnologia. Creat special pentru elevii din clasele 5-8, proiectul va fi implementat, in mod gratuit, in mai multe scoli si cuprinde activitati educationale adaptate programei scolare. iTech Skills and Challenge va ajuta elevii sa invete programare si sa foloseasca tehnologia pentru a-si imbunatati aptitudinile si cunostintele din domeniul tehnic.

 

iTech Skills and Challenge este sustinut de Honeywell Hometown Solutions - programul de responsabilitate sociala al companiei Honeywell. Proiectul include activitati educationale de tip "learning-by-doing" (invatare prin experimentare) si este realizat in concordanta cu programa scolara pentru disciplina Informatica si TIC (Tehnologia Informatiei si Comunicarii), elaborata de Ministerul Educatiei Nationale pentru invatamantul gimnazial.

Elevii participanti vor invata limbajul de programare Scratch si vor ajunge sa creeze primele jocuri si personaje animate, punand astfel in practica abilitatile de lucru in echipa si gandirea critica. Anul acesta, iTech Skills se va implementa in peste cincisprezece scoli din Bucuresti, implicand mai mult de 1.400 de elevi din clasele gimnaziale.

"Cu acest program lansam o noua categorie in programele noastre, ce vizeaza dezvoltarea competentelor digitale. Venim cu o abordare "learning by doing(invatare prin experimentare), care completeaza folosirea tehnologiei in clasa in procesul de invatare, prezenta deja in programele JA, cu scrierea de cod. Valorificam astfel aceasta oportunitate oferita de implicarea Honeywell si venim in intampinarea dorintei elevilor de a invata noul alfabet al acestei generatii, astfel incat tehnologia sa devina un instrument la indemana si usor de folosit pentru a schimba modul in care se exprima, cauta si gasesc solutii la probleme", a declarat Stefania Popp, CEO Junior Achievement.


Sub indrumarea profesorilor si a consultantilor voluntari din compania Honeywell, elevii vor avea ocazia sa isi dezvolte si sa isi exerseze abilitatile de lucru in echipa si de comunicare printr-o abordare inovatoare a problemelor si prin identificarea unor solutii eficiente. Materialele utilizate sunt concepute intr-o forma simpla si creativa, astfel incat sa fie atractive si sa ajute profesorii si elevii in realizarea orelor de programare. De asemenea, pe 26 aprilie, elevii inscrisi in program vor avea oportunitatea de a participa la evenimentul "Tech Challenge Day", in cadrul caruia vor lucra in echipe impreuna cu voluntarii Honeywell pentru a gasi solutii inovatoare pe marginea unei teme date.

 

"Cu o prezenta in Romania de peste 20 de ani pe segmentul de software industrial, pentru Honeywell, tehnologia si inovatia stau la baza intregii noastre activitati. Prin proiectele noastre, dorim sa contribuim la dezvoltarea unei noi generatii de tineri talentati, care sa devina liderii de maine in materie de inginerie", a declarat Mihai Brana, Director General Honeywell Romania.


"Suntem foarte mandri sa putem lansa iTech Skills and Challenge alaturi de Junior Achievement Romania si speram ca acest proiect sa inspire cat mai multi elevi sa studieze, sa-si imbunateasca nivelul de cunostinte tehnice si sa puna in practica abilitatile dobandite. iTech Skills and Challenge este un proiect care ne reprezinta si arata ca sustinerea proiectelor educative in domeniul stiintei, tehnicii si matematicii, este o prioritate pentru noi".

 

Printre scolile participante in program, anul acesta, se numara: Colegiul National Gh. Lazar, Colegiul National Grigore Moisil, Colegiul National I.L. Caragiale, Liceul Teoretic Dante Aligheri, Liceul Teoretic Eugen Lovinescu, Scoala Gimnaziala Avram Iancu, Scoala Gimnaziala Metropolitana Arc, Scoala Gimnaziala Nicolae Titulescu, Scolile Gimnaziale Nr. 59, Nr. 156, Nr. 164, Nr. 169, Nr. 197, Scoala Gimnaziala Orizont, Scoala Gimnaziala Petre Ispirescu, Scoala Gimnaziala Pia Bratianu. Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite aici: https://www.jaromania.org/proiecte/itech-skills-and-challenge

 


Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.jaromania.org  si pe pagina de Facebook www.facebook.com/JuniorAchievementRO

 

Despre Honeywell Romania

Honeywell activeaza in Romania din anul 1997 prin intermediul a patru companii care cuprind inclusiv unitati de productie situate in Bucuresti si Lugoj. Compania are in Romania peste 2.600 de angajati. Operatiunile sale cuprind trei mari arii de business: solutii de automatizare si control, managementul proceselor industriale, precum si sisteme pentru industria aerospatiala si industria transporturilor. Pentru detalii despre Honeywell Romania, vizitati http://honeywell.com/country/ro/


Despre Honeywell Hometown Solutions

Honeywell Hometown Solutions este programul de responsabilitate sociala al companiei Honeywell, care se concentreaza pe cinci zone: Educatie in Stiinta si Matematica, Siguranta si Securitatea Familiei, Case si Adaposturi, Habitat si Conservare si Ajutor Umanitar. Impreuna cu institutii publice si organizatii non-profit, Honeywell a creat programe relevante pentru sprijinirea comunitatilor pe care le deserveste. Pentru mai multe informatii, vizitati http://citizenship.honeywell.com/.

  104 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by