newsletter rss
HotNews.ro

Cel de-al doilea castigator al primei editii Preparation Centre Awards organizate de Cambridge Assessment English este Centrul de Limbi Straine Belle Languages, Ploiesti


PDF Print
A | a
E-mail
de Romanita Oprea | Joi, 5 aprilie 2018, 12:31 webReleases | Educatie

Constanta Rusinaru | Foto: webPR.ro

Dintre cele peste 140 de scoli din cursa pentru aceasta prima editie a Preparation Centre Awards din Romania, Centrul de Limbi Straine Belle Languages, Ploiesti a fost desemnat <<cel mai bun centru de pregatire>> la categoria "€˜utilizare a materialelor oficiale de pregatire publicate de Cambridge University Press"€™. Acest premiu recunoaste calitatea pregatirii elevilor pentru examenele de limba engleza Cambridge English.


In 2018, Cambridge Assessment English a lansat in premiera in Romania Preparation Centre Awards pentru a recompensa cele mai bune centre de pregatire pentru examene. S-au acordat trei premii pentru trei categorii: metoda de pregatire (‘utilizare a materialelor oficiale de pregatire publicate de Cambridge University Pres), centru nou de pregatire si abordare pas-cu-pas.


Centrul de Limbi Straine Belle Languages, Ploiesti, unul dintre cei trei castigatori

Belle Languages ofera cursuri de limba engleza care variaza de la engleza generala pana la engleza cu limbaj specializat; de la engleza pentru prescolari pana la engleza in vederea sustinerii unui examen Cambridge. In 2017 centrul  avut un efectiv de peste 800 de cursanti ce frecventeaza cursurile in Ploiesti. Obiectivul Belle Languages, pe langa invatarea limbii engleze este si acela de a promova cultura si civilizatia britanica. Cursantii centrului sunt activ implicati in toate proiectele educationale initiate de Consiliul Britanic precum si Cambridge Assessment English,  astfel Belle Languages creand oportunitati de dezvoltare tuturor participantilor la cursuri.


Ce spun reprezentantii centrului despre examenele Cambridge English:

Constanta Rusinaru, director general Belle Languages: Performantele elevilor nostri se regasesc in rezultatele obtinute la finalul anului scolar in urma sustinerii examenelor Cambridge English. Un certificat Cambridge Assessment English isi propune sa ateste dezvoltarea abilitatilor practice de zi cu zi in functie de nivelul utilizatorului la nivel international . In fiecare an, numarul celor care sustin examenele Cambridge alaturi de noi a crescut.


Cambridge English Qualifications for Schools indica un drum clar de studiu de la nivel incepator pana la avansat. Prin metodologia specifica examenelor Cambridge, cursantii pot dezvolta abilitati pentru a studia si lucra folosind limba engleza ca limba franca.

Certificatele Cambridge English au rol motivational atat pentru copii cat si pentru parinti stiind ca participantii sunt evaluati dupa criterii internationale la standarde inalte de evaluare, folosind criteriile Cadrului European de Referinta  pentru Limbi (CEFR). O certificare Cambridge English este un obiectiv clar ce isi motiveaza candidatii la fiecare pas in functie de nivelul de cunostinte dobandit.


Ce spun reprezentantii centrului despre premiu:

Acest premiu este o validare a calitatii cursurilor noastre.  Este recunoasterea profesionalismului Centrului de Limbi Straine Belle Languages in orice aspect si vine ca o realizare si satisfactie totodata pentru intreg efortul depus la clasa de catre profesorii Belle Languages. Acest premiu ne da si mai multa energie pentru a ne continua activitatea in viitor, indicand faptul ca ne ridicam la exigentele si criteriile impuse la nivel international.


Ce spun profesorii din centru despre materialele oficiale de pregatire publicate de Cambridge University Press:

Temele si structura suporturilor de curs Cambridge University Press sunt bine adaptate pentru fiecare nivel de studiu de limba engleza. Structura acestora dezvolta abilitatile (citire, ascultare, vorbire si scriere) urmand intocmai criteriile de evaluare ale examenelor Cambridge English. Cursurile sunt atractive iar elevii studiaza cu drag. Celor mici le stimuleaza curiozitatea, iar ideea de a sustine un examen Cambridge de cele mai multe ori vine din partea lor, intelegand ca un examen YLE include cerinte ce plac varstei lor.

De asemenea, site-ul Cambridge Assessment English pune la dispozitie o gama variata de resurse pentru profesori, incepand de la materiale audio si video folositoare desfasurarii orelor de curs pana la webinarii legate de modificarile examenelor Cambridge sau tehnici si metode de lucru.

Prin intermediul suporturilor de curs, limba engleza devine relevanta, incurajand cursantii sa invete intr-un mediu pozitiv si prietenos ce ii ajuta sa foloseasca limba engleza in mod eficient  in situatii reale de viata. Curricula este motivanta creand oportunitati antrenante de invatare.

 

Preparation Centre Awards, de la A la Z ...

–º 5 tari participante: Franta / Olanda / Polonia / Cehia / Romania

º 3 categorii de premii / 3 castigatori din fiecare tara:

* metoda de pregatire: institutii care utilizeaza cel mai bine materialele oficiale de pregatire pentru examene Cambridge English, publicate de Cambridge University Press.

* nou-venit: o scoala noua care a introdus recent pregatirea pentru examene Cambridge English

* abordarea pas-cu-pas (‘parcursul Cambridge’): o institutie care urmeaza sistemul de pregatire progresiv si ofera examene Cambridge English pentru toate nivelurile de învatare.

Institutiile pot concura pentru mai multe categorii, dar pot castiga numai in una dintre ele. Pentru prima editie din 2018, Cambridge Assessment English a primit peste 140 de candidaturi din Romania

º Juriul international Cambridge English

Castigatorii sunt alesi de un juriu format din 5 membri, experti Cambridge Assessment English: Francesca Woodward, directorul retelei internationale; Guy Chapman, director al Departamentului International Institutii Scolare; Cecile Loyer, manager marketing pentru Europa; Nick Beer, director comercial pentru Europa si Sebastian Hockliffe, manager de vanzari pentru Cambridge University Press

–º Premiul

Excursie la Cambridge pe 16 si 17 martie 2018, cu programul:

–º Formare special conceputa pentru laureati: proiectarea de materiale didactice cu echipe editoriale de la Cambridge University Press

º Cina de gala la care au participat Cambridge Assessment English si Cambridge University Press

º Vizitarea unor colegii din cadrul Universitatii Cambridge cu ghid oficial

º Calendarul:

* Termenul de depunere a candidaturii: 27 noiembrie 2017

* Data decernarii premiilor: 16 martie 2018, in timpul Galei Laureatilor


Examenele Cambridge English

Examenele Cambridge English sunt recunoscute pe plan international de peste 20.000 de universitati, angajatori si institutii de stat din intreaga lume. Ele deschid calea catre invatamantul superior, maresc sansele de angajare si sporesc oportunitatile de studii sau munca. Pregatirea pentru aceste examene permite tuturor elevilor sa obtina un nivel foarte bun de limba engleza, atat scris cat si vorbit. Pregatirea pentru examen poate avea loc în scoala la care elevul invata sau in institutii precum centrele de limbi straine care ofera pregatire pentru examene, in cadrul unor cursuri care ofera un parcurs de invatare bine definit.


Despre Cambridge Assessment English - www.cambridgeenglish.org

Cambridge Assessment English este departamentul Universitatii Cambridge (Marea Britanie) specializat în evaluarea si certificarea competentelor de limba engleza. În fiecare an, peste 5,5 milioane de candidati din 130 de tari sustin un examen Cambridge English. Diplomele sunt recunoscute pe plan international de peste 20.000 de institutii de învatamant superior, angajatori si organizatii guvernamentale.

 

Testimoniale:

Rezultatele obtinute la Young Learners (Movers), A2 Key si B1 Preliminary sunt o certificare a nivelului de cunostinte dobandit de-a lungul celor 5 ani de studiu al limbii engleze.  (Carmen Dontu- mama lui Alex Dontu, clasa a 7a)

Un certificat Cambridge English creeaza oportunitati in viitoarul apropiat cat si indepartat si poate deschide anumite usi in cariera dorita. (Catalina Lixandru - clasa IXa)

Doresc sa studiez in strainatate, iar un certificat Cambridge English imi poate arata nivelul de limba evaluat la nivel international. (Teodora Mihailescu - clasa a IXa)

Cunostintele de limba engleza dobandite de-a lungul timpului sunt evaluate dupa criterii stabilite la nivel International, astfel ca limba engleza devine relevanta, iar acest certificat devine o investitie in educatia copilului meu. (Oana Radu - mama lui Tudor Radu, clasa a VIIa)

 

  136 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by