newsletter rss
HotNews.ro

5 elevi creativi din Constanta selectati sa reprezinte Romania la Finala Europeana a competitiei Sci-Tech Challenge 2018 din Bruxelles


PDF Print
A | a
E-mail
de Catalin Tudor | Marţi, 3 aprilie 2018, 17:33 webReleases | Educatie

Echipa castigatoare Sci-Tech Challenge 2018 | Foto: webPR.ro
104 elevi au participat la sesiunea nationala a competitiei Sci-Tech Challenge 2018. Cinci elevi din Constanta s-au calificat in finala europeana a competitiei Sci-Tech Challenge 2018, organizata de Junior Achievement (JA) Romania cu sprijinul ExxonMobil Romania.  

Aflata la cea de-a VI-a editie in Romania, competitia incurajeaza tinerii sa isi aplice cunostintele in domeniile Stiintei, Tehnologiei, Ingineriei si Matematicii (STEM) si sa isi dezvolte creativitatea si aptitudinile antreprenoriale.

Anul acesta, 104 elevi constanteni au participat la finala nationala a competitiei Sci-Tech Challenge 2018, unde au fost provocati sa gestioneze, cu un impact cat mai redus asupra mediului, serviciul public de transport al unui oras care gazduieste Campionatul European de Fotbal din 2020. 

Echipa castigatoare a propus  o combinatie de masuri pentru un plan de transport eficient care include: o retea particularizata de transport, cu restrictionarea si prioritizarea anumitor benzi din bulevardele principale ale orasului in timpul evenimentului (pentru autobuze si biciclete), folosirea de autobuze Double-Decker electrice/hibride, fara emisii, care sa ofere si o experienta turistica deosebita pentru vizitatori si crearea unei aplicatii mobile pentru inchirierea de biciclete din statii special amenajate.  

Elevii constanteni care vor reprezenta Romania la finala europeana  sunt: Sonia Cornea (Colegiul National Mircea cel Batran), Ivan Andrei (Colegiul National Pedagogic Constantin Bratescu), Diana-Teodora Vrabie (Liceul Teoretic Ovidius), Bianca Goidan (Liceul Teoretic Lucian Blaga), Vlad-Andrei Dogaru (Colegiul National Mircea cel Batran). 

Am fost incantata de echipa pe care am avut-o, oameni extrem de receptivi, cu care am impartasit idei multiple si am lucrat cu drag. Mi-a placut mult faptul ca fiecare s-a mobilizat si, desi eram in criza de timp, am reusit sa punem totul cap la cap. Consider ca pentru mine a fost o experienta interesanta, o zi petrecuta productiv, din care am avut ce sa invat si ma bucur ca am avut ocazia sa iau parte la o competitie care solicita  o viziune pentru viitor, care dezbate teme reale si iti cere sa cauti solutii. Sonia Cornea, eleva la Colegiul National Mircea cel Batran din Constanta

Sci-Tech Challenge isi propune sa motiveze elevii cu varste cuprinse intre 15-18 ani sa ia in considerare matematica, stiinta si tehnologia in alegerea viitoarei lor profesii, sa creasca gradul de constientizare cu privire la importanta stiintei si a tehnologiei si la modul in care acestea pot fi aplicate in afaceri pentru a raspunde provocarilor viitoare. 

Evenimentul a atras elevi de la saptesprezece licee din judetul Constanta, pasionati de stiinta, tehnologie si antreprenoriat. Ei au fost repartizati in echipe formate aleatoriu, au interactionat si si-au pus in valoare cunostintele, creativitatea si abilitatile de prezentare. Pe parcursul competitiei, tinerii au fost mentorati de  noua angajati voluntari ai companiei ExxonMobil Romania, care le-au oferit explicatii si sfaturi privind aspectele tehnice, financiare si elementele de marketing asociate proiectelor lor. 

Tehnologiile din sectorul energetic sunt o mare promisiune pentru viitor. In spatele acestor tehnologii sunt oameni de stiinta si ingineri dedicati. In spatele acestor inovatori sunt scolile si profesorii care i-au ajutat sa isi dezvolte cunostintele. ExxonMobil intelege ca educatia este cheia pentru inovatie, motiv pentru care alegem sa sustinem programul Sci-Tech Challenge. Speranta noastra este ca prin acest tip de programe ii vom incuraja pe tineri sa-si depaseasca asteptarile si sa fie determinati sa isi urmeze cariera profesionala la care viseaza. Dana Daraban, ExxonMobil Romania

Elevii castigatori vor participa la finala europeana a competitiei Sci-Tech Challenge, care se va desfasura la Bruxelles, in perioada 15 - 17 mai 2018.  Aici elevii constanteni vor concura impotriva castigatorilor finalelor nationale din celelalte trei tari participante: Belgia, Italia si Olanda.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala si financiara, de etica si responsabilitate sociala, de sanatate si viata activa. In prezent, 40 de tari din Europa si mai mult de 100 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, activitatile JA sunt urmate gratuit de un sfert de milion de elevi din 1.500 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si prin sustinerea financiara din partea comunitatii de afaceri. 

Despre ExxonMobil Romania

ExxonMobil are o lunga istorie in Romania, fiind prima companie petroliera americana care a functionat in Romania prin intermediul Standard Oil Company din New Jersey (Compania Romano-Americana, 1903-1948). Din noiembrie 2008, ExxonMobil a revenit in Romania in sectorul upstream, desfasurand operatiuni in zona de apa adanca din Marea Neagra. 
In sectorul downstream, ExxonMobil este prezent in Romania din 1992.
Pentru mai multe informatii, accesati http://www.exxonmobil.com/corporate/
  73 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by