newsletter rss
HotNews.ro

webPR  1.200 ore de terapie pentru copiii cu autism din centrele ATCA colectati in urma evenimentului caritabil Balul Bucuriei


PDF Print
A | a
E-mail
de | Luni, 27 noiembrie 2017, 15:00 webReleases | Educatie

Avand alaturi campioni mondiali precum Ana Maria Branza, actori de seama precum Lamia Beligan, Silviu Biris sau Simona Popescu si criticul de film Irina Margareta Nistor, ATCA (Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata) - organizatie non-profit dedicata recuperarii copiilor cu tulburari din spectrul autist - a strans 60.000 lei in cadrul celei de-a doua editii a evenimentului caritabil Balului Bucuriei. Acesta a avut loc pe 17 noiembrie 2017 in parteneriat cu Palatul Ghica Tei si Eldema Events. Atmosfera evenimentului este surprinsa aici.Balul Bucuriei a avut scopul de a strange fondurile necesare terapiei de recuperare neuro-psihica a 139 de copii din centrele de terapie ATCA din Bucuresti, pentru anul 2018. 5 dintre acestia au sustinut momente artistice emotionante, impartasind astfel, prin intermediul poeziilor recitate, o parte din trairile lor, cu bucurii si reusite importante pentru ei.


In cadrul evenimentului renumita actrita Lamia Beligan a devenit ambasador oficial al asociatiei pentru cauza copiilor cu autism.

Prin prezenta lor, peste 250 de persoane, printre care personalitati din cultura, arta, sport si divertisment, alaturi de oficiali ai unor companii multinationale si ambasade, vor asigura bucuria de a trai cat mai aproape de normalitate a copiilor aflati in terapie in centrele ATCA. Campioana mondiala Ana Maria Branza, care a donat echipamentul pe care l-a purtat cand a urcat pentru prima data pe podiumul unei competitii mondiale, somelierul de talie internationala Florin Voica, dar si Veronica Soare, ferventa sustinatoare a faptelor bune, au impartasit cu publicul povesti emotionante. 

Fondurile de 60.000 lei reprezinta echivalentul a 1.200 ore de terapie pentru copiii cu autism inregistrati la cele doua centre ATCA din Bucuresti. Suma a fost colectata din biletele vandute pentru eveniment, sponsorizari, donatii si in urma Licitatiei Bucuriei.

Invitatii au putut achizitiona prin licitatie obiecte donate cu generozitate de pictorii Nicolae Blei, Ana Nicolau, Daniela Balaneanu, galeria de arta Artmark, atelierul Wagner Arte, Bookletta, actrita Dorina Lazar, istoricul Georgeta Filitti, dirijorul Tiberiu Soare, jucatorul de fotbal Ciprian Marica prin fundatia sa, echipa Steaua, dar si de alti reprezentanti emblematici ai sportului romanesc precum Ana Maria Branza, Ivan Patzaichin si Gabi Szabo.

Programul evenimentului a cuprins un concert solo al Teodorei Buciu, castigatoarea concursului "Vocea Romaniei" 2016, dansuri contemporane ale balerinilor de la Arthur Murray Dance Centers, un recital de vioara electrica sustinut de Grazziela, un numar fantastic al magicianului Verdini, melodii interpretate de Mudy Marei, castigatorul trofeului Europop Stars 2017, momente artistice ale copiilor din centrele ATCA. Amfitrionii evenimentului au fost Veronica Soare, o remarcabila sustinatoare a cauzelor sociale, si actorul Silviu Biris, indragitul actor al Teatrului National Bucuresti.  
 
Balul Bucuriei s-a bucurat de sustinerea unui numar semnificativ de sponsori si parteneri precum Palatul Ghica Tei, Renaissance Public Service, NEI, Electric Design& Consulting Group, Premier Catering and Events, Asociatia "Viitor pentru Tine",  Fundatia Vodafone Romania, Roedl&Partners Romania, Telekom Romania, Gleeds Romania, FIVE¬s International, Asociatia Somelierilor din Romania, Arthur Murray Dance Centers, Bistro Raw Vegan, Dulce Boutique, Estetique Solutions Romania, Chocolissimo Romania, Adesgo Romania, Solaris - Belsug din Natura, SLOOP Romania, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, DAVINO, S.E.R.V.E., Vinarte, Zarea, Crama Negrini, Crama Girboiu, Crama Liliac Domeniile Blaga, Domeniile Ostrov, Domeniile Urlati, VinExpert, Via Viticola Sarica Niculitel, Bookletta, SelfieFun.ro, Wagner Arte, Galeriile Artmark, Fundatia Ciprian Marica, Fundatia Calea Victoriei, Paradise Travel Agency, Atelier Monarh, Savi Flowers, HotNews, AgerPress si fotografii Valentina Marcovici si Ovidiu Udrescu.
 
In urma primei editii a Balului Bucuriei, care a avut loc in 2016, au fost stranse fonduri in valoare de 40.000 de lei, suma fiind folosita in cursul acestui an pentru a sustine recuperarea copiilor cu autism din centrele ATCA care provin din familii vulnerabile si pentru achizitionarea de licente pentru testele clinice ADOS (instrument esential de diagnostic pentru autism).

Despre ATCA

Infiintata in 2008, ATCA - Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile in programele de interventie pentru copiii cu tulburari comportamentale si din spectrul autist si s-a specializat in domeniul de formare a terapeutilor ABA (Applied Behavior Analysis) din Romania. MISIUNEA ATCA este de a sprijini prin terapie specializata (1:1) recuperarea copiilor care sufera de tulburari comportamentale de nivel mediu (ADHD si ADD) sau sever (Autism) si de a oferi cursuri de formare, metodologii si instrumente actuale, dovedite stiintific ca fiind cele mai eficiente in indrumarea si managementul tulburarilor de comportament. Cursurile de formare se adreseaza tuturor celor implicati in dezvoltarea copiilor atipici: parinti, profesori, educatori si terapeuti.
 
  677 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by