newsletter rss
HotNews.ro

Lansare 3DUTECH. Imprimantele 3D ajung in scolile din Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de ecdlromania | Luni, 30 octombrie 2017, 13:45 webReleases | Educatie

3DUTECH_Key_Visual1_web | Foto: webPR.ro

Marti, 31 octombrie 2017, incepe campania "€ž3DUTECH - Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D"€. Evenimentul de lansare va avea loc la VR Cinema din cadrul Veranda Mall Bucuresti, incepand cu ora 10:00. Mai multe scoli din Romania devin hub-uri de imprimare 3D, printr-un proiect sustinut de ECDL cu sprijinul Dedeman, alaturi de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania si Ministerul Educatiei.


Parte dintr-un proiect pentru meseriasii viitorului, "3DUTECH"€ (EDUTECH) isi propune sa creeze noua generatie de specialisti in printarea 3D, printr-un proiect pentru elevii si profesorii din Romania. Hub-urile de printare 3D vor intra in functiune in:

 

·         Bucuresti la Colegiul Tehnic Mecanic "€˜Grivita", Colegiul National "€˜Elena Cuza"€™ si ECDL EduHub din Veranda Mall

·         Bacau la Colegiul National "€˜Ferdinand I"€™

·         Oradea la Colegiul National "€˜Mihai Eminescu"€™

·         Timisoara la Colegiul National "€˜Constantin Diaconovici Loga"

·         Suceava la Colegiul National "€˜Eudoxiu Hurmuzachi"€™ - Radauti

·         Brasov la Colegiul National "€˜Unirea"€™

·         Ramnicu Valcea la Colegiul National de Informatica "Matei Basarab"€™

·         Tulcea la Colegiul Dobrogean "Spiru Haret"€™

 

Printarea 3D a deschis calea unei noi revolutii industriale, care va schimba lumea pe care o stim azi. In acelasi timp, printarea 3D da nastere unor noi meserii ce presupun un anumit set de cunostinte. ECDL ROMANIA impreuna cu Dedeman isi doresc sa faca parte din aceasta revolutie si sa sustina tinerii din Romania in dobandirea abilitatilor de printare 3D. Prin intermediul campaniei "3DUTECH. Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D!€", 20 de profesori si 200 de elevi din liceele din Romania vor avea oportunitatea sa-si dobandeasca certificarea de printare 3D, certificare recunoscuta international.

 

Educatia trebuie sa inspire, sa ofere cunostinte practice si sa lase loc imaginatiei. Atunci cand vine vorba de a pune in practica educatia primita, toti ne confruntam cu o dilema in alegerea unei cariere. Prin aceasta campanie, ne dorim sa sustinem o educatie bazata pe noi tehnologii si sa oferim elevilor si profesorilor competente relevante si utile pentru viitor.


Mediul de afaceri estimeaza ca noul specialist cu pregatire medie este cu adevarat productiv daca detine deja notiuni de utilizare eficienta a computerului, iar in viitorul apropiat va avea nevoie de cunostinte de imprimare 3D in multe domenii de activitate. Modelarea 3D va deveni la fel de raspandita precum web design-ul. Oricine va sti modelare 3D va putea sa ofere servicii in piata, fiind si mai usor angajabil. De asemenea, boom-ul imprimantelor 3D din urmatorii ani va crea o noua meserie: tehnician imprimare 3D. Nu in ultimul rand, orice inovatie tehnologica lanseaza un nou val de companii pe piata, deci vor exista oportunitati la nivel antreprenorial.


ECDL ROMANIA reafirma importanta competentelor digitale. Dezvoltarea aptitudinilor IT va juca un rol critic in revigorarea economiei Romaniei, prin educarea unei forte de munca inovative si minimizarea diviziunii digitale si, vor fi parte integranta din succesul pe care il va inregistra politica unei cresteri inteligente, sustinute si inclusive.

  124 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by