newsletter rss
HotNews.ro

webPR World Education Fair: Zeci de institutii de invatamant din afara isi vor prezenta oferta de studii in acest weekend la Bucuresti


PDF Print
A | a
E-mail
de | Miercuri, 20 septembrie 2017, 10:08 webReleases | Educatie

World Education Fair | Foto: Integral Edu
Intr-o lume in care abilitatile de comunicare interculturala devin aproape imperative daca vrei sa-ti gasesti un loc de munca bine platit, posibilitatea de a studia in strainatate este valorificata de tot mai multi tineri romani. Fie ca vorbim despre invatamant universitar, preuniversitar sau tabere educationale, de la an la an, romanii merg in numar tot mai mare sa studieze in afara tarii. Din momentul integrarii Romaniei in UE, anual procentul celor care pleaca in afara tarii in scopuri educationale creste in medie cu aproximativ 20%, potrivit cifrelor inregistrate de consultantul educational IntegralEdu.

Daca vorbim despre licee si universitati, romanii incep documentarea cu privire la ofertele venite din strainatate cu 2, chiar 3 ani inainte de data la care copilul ar urma sa plece. Chiar daca decizia finala tine cont si de alegerea pe care o face copilul, parintii sunt cei mai implicati in activitatea de documentare. Acestia sunt interesati, dincolo de partea financiara, mai ales de siguranta pe care locul unde ar urma sa studieze copilul lor, dar si posibilitatile de angajare pe care le-ar putea oferi domeniul de studiu. Acest din urma criteriu este luat in considerare tot mai mult si de elevii aflati in pragul inceperii studiilor universitare.

Taberele educationale organizate de institutii de prestigiu international, dincolo de dezvoltarea abilitatilor lingvistice si culturale pe care le pot oferi copilului, il ajuta pe acesta sa-si descopere afinitatile pentru un domeniu de studiu care i s-ar potrivi pentru mai departe.  Incepand de la 5 ani, pana la varstele liceului, tot mai multi copiii romani merg in tabere din vestul Europei si peste ocean pentru a se implica pe durata taberei in activitati educative care abordeaza domenii dintre cele mai diverse: arhitectura si design, activitati artistice precum pictura, cinematografia sau teatrul, arta culinara, activitati legate de domeniul hospitality, medicina, tot felul de activitati sportive etc.  Multe dintre aceste tabere devin pentru copii adevarate "trambuline" spre universitati celebre din intreaga lume.

Desi multi romani inca asociaza studiile in strainatate cu ideea unor costuri care le depasesc bugetul, insusi faptul ca numarul celor care merg sa studieze acolo este in crestere este o dovada a faptului ca ele sunt tot mai accesibile. In acest moment, atat pentru studiile universitare, cat si preuniversitare, sunt disponibile burse si imprumuturi, iar unele dintre ele pot fi rambursate abia in momentul in care absolventul de angajeaza. De asemenea, studentii au si posibilitatea de a se angaja sau de a face stagii de practica platite inca din timpul facultatii. Astfel isi pot acoperi o parte din cheltuieli.

Zeci de institutii de invatamant internationale vor fi prezente in Romania intre 22 si 28 septembrie


Aflat la cea de-a 27-a editie, World Education Fair, eveniment consacrat pe piata din Romania, isi propune sa ofere informatii detaliate cu privire la oportunitatile de studiu, finantare si cariera la nivel international, pentru toate programele educationale, de la scoli si licee, pana la universitati de top cu programe de licenta, master si MBA. Tinerii vor putea consulta ofertele a zeci de universitati,  licee si tabere educationale din Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Grecia, SUA, Elvetia, Olanda, Portugalia, Canada, Franta, Danemarca etc.

De asemenea, cei interesati vor gasi informatii despre bursele de studiu si imprumuturile studentesti disponibile, se vor putea programa pentru testele de orientare profesionala dezvoltate de Cambridge Occupational Analysts si se vor putea inscrie la pretestari gratuite pentru examenele IELTS si Cambridge si la pretestari de matematica, pentru curricula britanica. Tinerii vor avea ocazia sa afle informatii despre datele examenelor si se pot inscrie pentru examenele Cambridge la reprezentantii EEC (European Education Centre). Pe langa cele mentionate mai sus, studentii romani vor putea accesa programe Work&Travel cu pachete promotionale speciale.

World Education Fair va avea loc la Timisoara pe 22 septembrie (Hotel Timisoara), la Bucuresti pe 23 si 24 septembrie (Hotel Athenee Palace Hilton), la Iasi (Hotel International) pe 25 septembrie, pe 27 septembrie va avea loc la Galati (Hotel Vega), iar pe 28 septembrie la Constanta (Hotel IBIS). Participarea este gratuita si se face pe baza de inregistrare online.  

Transportul la WEF este gratuit prin parteneriatul cu UBER

Pentru cei care doresc sa ajung la eveniment, IntegralEdu, in parteneriat cu UBER Romania, le pune la dispozitie o cursa gratuita in limita a 25 de lei. Cei interesati trebuie sa isi creeze un cont pe Uber.com/App si sa introduca codul promotional "wefairro".

 Citeste mai multe despre   
  2232 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Universitati occidentale (Joi, 21 septembrie 2017, 1:20)

    Coco_papagal [utilizator]

    si alte prostii d'astea.Stai copile acasa si fa o combinatie, lipeste un afis sau angajeaza-te soferul unui politician sau secratara lui si vei ajunge bine in mersi in parlament in cativa ani.
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by