newsletter rss
HotNews.ro

Cursuri gratuite ECDL 3D Printing pentru studente - s-a lansat primul pilot de inovare sociala "Girls Champions in 3D" in Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de ecdlromania | Miercuri, 6 septembrie 2017, 15:42 webReleases | Educatie

19902445492_a725355173_b | Foto: webPR.ro
ECDL ROMANIA si E-Civis deruleaza in perioada iulie - decembrie 2017 proiectul pilot de inovare sociala ¬Girls Champions in 3D¬. Aceasta initiativa comuna isi propune sa contribuie la pregatirea studentelor din cadrul diferitelor facultati din Bucuresti, intr-o specializare noua privind proiectarea si productia de obiecte tridimensionale, tinand cont ca pe piata muncii exista o cerere mare de specialisti in domeniul fabricatiei aditive.

Consortiul partenerial isi propune sa contribuie la reducerea disparitatii dintre femei si barbati in domeniul IT si are in vedere incurajarea dezvoltarii creativitatii si abilitatilor de proiectare si imprimare 3D ale studentelor.

In aceasta perioada demareaza activitatea de inregistrare si selectare a grupului tinta, respectiv a celor doua grupe de studente din Romania inscrise la diferite facultati, in vederea instruirii, testarii si certificarii ECDL 3D Printing.

Inscrierile se pot face pana pe data de 1 octombrie pe www.girlschampions.com.


Pe parcursul sesiunii de formare acestea vor invata aspecte practice precum: utilizarea unei aplicatii de modelare 3D, procesarea comenzilor de imprimare, utilizarea unei imprimante 3D, etc. Cursul se finalizeaza cu o sesiune de testare si certificare ECDL 3D Printing.

Certificarea ECDL este cel mai raspandit standard de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 tari si numara, pana in prezent, peste 15 milioane de persoane inregistrate in programul de certificare ECDL in lume. ECDL ROMANIA a dezvoltat modulul ECDL 3D Printing pentru certificarea la standard international a notiunilor de baza in domeniul modelarii si imprimarii 3D. Acest modul a fost aprobat la nivel international de catre ECDL Foundation si pilotat deja cu succes in Romania.

Ana-Maria Stancu, Presedinte E-Civis si initiatoarea proiectului: "Industria 3D este inca la momentul 0 in comparatie cu potentialul sau si dezvoltarea viitoare si ACUM este cel mai bun moment pentru a incepe o astfel de campanie, pentru a da un avantaj femeilor din intreaga lume sa devina campioane in aceasta industrie. Anul acesta pilotam in Romania, urmand ca anul urmator, pe baza celor invatate aici, sa promovam proiectul si in alte tari."

Irinuca Vaduva - General Manager ECDL ROMANIA, partener in cadrul acestui proiect: "Invatarea noilor tehnologii este prioritara intr-o societate aflata intr-o continua schimbare, iar dobandirea competentelor de imprimare si modelare 3D de catre studente este o necesitate pentru a fi capabile sa faca fata cerintelor tot mai ridicate in competitia de pe piata muncii, avand in vedere ca in tot mai multe domenii de activitate se foloseste aceasta tehnologie inovativa."

Persoane de contact:
Ana-Maria Stancu - telefon: 0721.678.764,  e-mail: e-civis@e-civis.eu
Raluca Constantinescu - telefon: 0758.257.572, e-mail: raluca.constantinescu@ecdl.ro

  98 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by