newsletter rss
HotNews.ro

Tineri din toata tara invata si se implica pentru protejarea naturii in judetul Prahova


PDF Print
A | a
E-mail
de ViitorPlus | Luni, 4 septembrie 2017, 18:58 webReleases | Educatie

Tabara de leadership pt mediu 2017 (1) (Small) | Foto: webPR.ro
ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila - anunta incheierea Taberei de leadership pentru mediu ecOprovocarea si actiunile concrete luate de tineri pentru protejarea naturii. 85 de liceenii din toate colturile tarii si profesorii lor au participat la cea de-a IV-a editie a Taberei de leadership pentru mediu ecOprovocarea, organizata de Asociatia ViitorPlus la Cheia, cu sprijinul: TenarisSilcotub, Henkel Romania si Yves Rocher.

Pe parcursul a 5 zile de educatie non-formala, drumetii si jocuri in aer liber, tinerii au invatat despre leadership si schimbarile climatice, au preluat initiativa si au actionat pentru reducerea problemei deseurilor din zona turistica Cheia, judetul Prahova.

Liceenii au mers in comunitate pentru a lua pulsul problemelor de mediu locale, au discutat cu localnici si turisti, au fost in drumetii pe Muntele Rosu si in zona Cheile Cheitelor si au constatat ca una dintre cele mai mari provocari de mediu din zona este managementul defectuos al deseurilor. Solutiile identificate de acestia au presupus mai multe masuri. Pe termen scurt, au actionat prin sesiuni de igienizare, colectand mai multi saci de deseuri. Totodata, au depus si o scrisoare oficiala la primaria localitatii Maneciu (de care apartine Cheia), pentru a trage un semnal de alarma si a solicita autoritatilor luarea unei serii de masuri pe termen lung: amplasarea mai multor pubele pentru colectarea deseurilor menajere si a celor reciclabile, in special in zonele intens circulate de turisti, golirea frecventa a pubelelor de catre firma de salubrizare, stabilirea unei hotarari la nivel de consiliu local pentru amendarea persoanelor (turisti si localnici) care nu arunca deseurile in mod corespunzator, implicarea politiei locale pentru aplicarea amenzilor.

"In aceasta tabara am descoperit ca si altora le pasa si ca putem realiza impreuna lucrurile de care depinde viata planetei", a mentionat George Lupu, elev din Tecuci.

"In viitor, mi-ar placea sa ma implic in diverse proiecte locale de voluntariat prin care sa ajut la imbunatatirea starii orasului si poate chiar si a judetului", a mentionat Stan Adrian, elev din Zalau.

"Echipa mea pleaca foarte motivata din aceasta tabara, sunt hotarati sa faca tot ce depinde de ei pentru a continua munca pe care am inceput-o, iar asta imi da putere", a declarat Ionut Cosma, profesor din Zalau.

"Ne dorim sa participam la formarea unor noi atitudini, valori si abilitati in randul tinerilor, pentru ca acestia sa devina vectori ai schimbarii, promotori ai actiunilor de ocrotire a naturii in propriile comunitati. De aceea, organizam de 11 ani proiecte pentru un progres sustenabil, asa cum este si Tabara de leadership pentru mediul ecOprovocarea, pe care ne dorim sa o reeditam si in anii urmatori", a declarat Teia Ciulacu, Presedinte ViitorPlus.

Liceenii participanti la Tabara de leadership pentru mediu ecOprovocarea au fost selectati din peste 600 de elevi, in baza rezultatelor obtinute pe parcursul anului scolar 2016-2017, in cadrul competitiilor educationale non-formale Cluburile ecOprovocarea si Concursul National ecOprovocarea. Acestia sunt elevi ai Colegiului National Silvania si Liceul Tehnologic "Mihai Viteazul" din Zalau, Colegiul Economic si Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Calarasi, Colegiul "Mihail Cantacuzino" Sinaia, Liceul Teoretic Carei, Liceul Tehnologic Axiopolis din Cernavoda, Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" din Tecuci, Colegiul National "Samuel von Brukenthal" din Sibiu, Liceul Tehnologic "Kos Karoly" din Miercurea Ciuc, Liceul Tehnologic "Tudor Vladimirescu" din Simian, Liceul Teoretic "Serban Cioculescu" din Drobeta Turnu Severin.

Organizarea Taberei de leadership pentru mediu ecOprovocarea a fost sustinuta si de catre companiile: Autonom Rent-a-car, Coca-Cola HBC Romania si Sigurec.

 --------------------------------

Despre ViitorPlus

ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila - este o organizatie non-profit cu o experienta de 11 ani in dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educatie pentru mediu, voluntariat si infrastructura de mediu. Principalele programe derulate sunt Adopta un copac!, Atelierul de Panza, Recicleta, Harta Reciclarii, ecOprovocarea, BirouEco, Bigar - amenajarea eco-turistica, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: "Redescoperim impreuna legatura cu natura si investim in ceea ce lasam in urma noastra". Pentru mai multe informatii, vizitati pagina web:  www.viitorplus.ro
  137 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by