newsletter rss
HotNews.ro

Au venit notele de la BAC. Absolventii pot primi raspuns pe loc daca sunt admisi la universitate in Marea Britanie


PDF Print
A | a
E-mail
de SimonaLungu | Miercuri, 5 iulie 2017, 12:03 webReleases | Educatie

EDMUNDO (1) | Foto: webPR.ro

Odata cu publicarea rezultatelor de la examenul de bacalaureat, 10 universitati din Marea Britanie vin in Romania pentru a concura cu marile centre universitare care isi incep si ele admiterile. Sesiunea de admitere cu raspuns pe loc are loc pe 13 si 14 iulie la sediul EDMUNDO din Bucuresti si se adreseaza celor care doresc sa urmeze un program de licenta, de masterat sau chiar de MBA in Regatul Unit.

70% dintre absolventii romani acceptati la universitatile din UK au avut medii la bac intre 7 si 9 in 2016

Daca in Romania, la facultatile cu profil uman, mediile de admitere la buget depasesc nota 9, pentru universitatile din Marea Britanie acceptul poate incepe chiar si de la 7, deoarece pentru aceste universitati notele conteaza mai putin decat profilul si abilitatile reale ale candidatului. Mai mult decat atat, conditiile si facilitatile academice oferite de aceste universitati sunt net superioare celor din tara noastra. Raportat la anul academic anterior, 11,5% dintre aplicanti au fost acceptati cu medii la bac sub nota 7, pe cand notele de 7 si 8 au avut un procentaj de 22%. Punctajele cele mai des intalnite sunt ale studentilor romani din anul I din UK au fost intre 8 si 9, iar din totalul candidatilor, doar 25,9% au avut rezultate de peste 9 la examenul de bacalaureat.*

Structura admiterii cu raspuns pe loc

Sesiunea de admitere este organizata sub forma unui interviu de 15 minute cu reprezentantul universitatii, iar la final, candidatul va afla daca este acceptat si, de asemenea, pe ce burse se poate baza. Documentele necesare pentru admiterea cu raspuns pe loc constau in prezentarea foii matricole si a adeverintei sau a diplomei de bacalaureat (pentru absolventii de liceu), respectiv a adeverintei de licenta (pentru admiterea la master). Pentru cei care nu au atestat de limba engleza, universitatile accepta fie atestatul de limba de la examenul de bacalaureat, daca rezultatul este B2 sau pot sustine un test de echivalare cu reprezentantii universitatilor la o data ulterioara.

Universitati participante la admiterile cu raspuns pe loc

Anglia Ruskin UniversityBirmingham City UniversityCoventry University, NAVITAS, University of EssexUniversity of GreenwichUniversity of HertfordshireUniversity of NorthamptonUniversity of Suffolk si University of West London sunt cele 10 universitati care vin in Romania, o parte dintre acestea in premiera la sesiunea de admitere. Motivele pentru care reprezentantii universitatilor revin an de an in Romania se datoreaza candidatilor valorosi care isi doresc sa beneficieze de resursele excelente ale mediului academic britanic. "Studentii romani sunt o parte vitala din campusul nostru; sunt printre cele mai active si implicate comunitati de studenti si aduc o enorma valoare adaugata atat academic, cat si social; 10% din totalul studentilor nostri sunt romani!", a spus Stephanie Sandford, Regional Manager la Coventry University (universitatea cu cei mai multi romani din lume). 

Surse de finantare pentru absolventii romani acceptati la studii in Marea Britanie

Costul studiilor la universitatile din Marea Britanie poate fi acoperit printr-un imprumut de la Guvernul Britanic, care se restituie gradual, numai dupa absolvirea studiilor si in momentul in care absolventul are deja un venit suficient de mare care sa ii permita rambursarea. In ceea ce priveste bursele, toate universitatile care participa la admiterea cu raspuns pe loc ofera sprijin financiar, lista burselor completa fiind disponibila pe site.

"Este deja al treilea an cand EDMUNDO si universitatile din Marea Britanie ofera o ultima sansa proaspetilor absolventi de a deveni studenti internationali in UK. Ba mai mult, candidatii beneficiaza de o procedura simplificata de admitere, dar si de surse de finantare destinate exclusiv celor care participa la admiterile cu raspuns pe loc. Numarul tinerilor care doresc sa urmeze un program de licenta sau de masterat creste in fiecare an ¬ de exemplu, anul trecut 3.735 de elevi de liceu au aplicat la studii in Marea Britanie, iar dintre acestia, 35% au beneficiat de consiliere gratuita din partea consilierilor EDMUNDO", a spus Bogdan Kochesch, Managing Partner EDUCATIVA Group.

Inscriere si programare la interviu

Inscrierile se fac pe site, iar pentru mai multe detalii, consilierii EDMUNDO stau la dispozitia celor interesati sa afle informatii despre oportunitatile academice din strainatate, serviciile de consiliere fiind complet gratuite.

  136 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings