newsletter rss
HotNews.ro

Rata de angajabilitate a absolventilor romani din tara vs. Marea Britanie


PDF Print
A | a
E-mail
de SimonaLungu | Joi, 29 iunie 2017, 10:28 webReleases | Educatie

EDMUNDO | Foto: webPR.ro

Numaƒrul absolvent›ilor romani de liceu care au optat pentru continuarea studiilor in Marea Britanie a fost in continuaƒ cres™tere in ultimii 4 ani, argument valabil si pentru anul academic 2016/2017, cand 3.735 de absolvent›i de studii secundare au trimis candidatura la universitatile din Marea Britanie, in cres™tere cu 5% fataƒ de anul academic 2015/2016.

Motivele principale pentru care tinerii preferaƒ sa plece din t›araƒ sunt resursele limitate oferite de universitat›ile romanesti in ceea ce priveste suporturile de curs, lipsa de indrumare s™i perspectivaƒ profesionale, precum s™i lipsa de practica integrataƒ in programele de studiu. Mai mult, potrivit celui mai recent studiu realizat de Curtea de Conturi a Romaniei, doar 32% dintre absolventii cu studii superioare din t›araƒ is™i gaƒsesc un loc de muncaƒ in domeniul studiat sau unul adiacent, pe cand o proport›ie de 39% activeaza intr-un domeniu care nu are tangent›e cu facultatea absolvitaƒ. Acelas™i studiu reliefeazaƒ s™i faptul caƒ rata de angajare la 6 luni dupaƒ absolvire este cea mai mare in randul absolventilor de inginerie -€“ 84%, tot›i restul absolvent›ilor avand rate de angajare mult mai scazute.


La polul opus, universitat›ile din Marea Britanie sunt recunoscute peste tot in lume pentru diversitatea programelor de licenta, facilitat›ile puse la dispozit›ia student›ilor atat pentru cercetare (fonduri de cercetare de peste 3 mld. lire sterline doar de la Guvernul Marii Britanii), cat s™i pentru procesul de invat›are bazat pe foarte multa practicaƒ. De exemplu, in timpul facultat›ii, student›ii au posibilitatea de a opta pentru programe de dezvoltare profesionala prin programele de work placement, year abroad, sandwich, care constau fie in stagii de practicaƒ plaƒtite sau schimburi de experientaƒ oriunde in lume.

"€œMulticulturalismul mediului academic din Marea Britanie face ca absolvent›ii unor astfel de universitat›i saƒ fie la mare caƒutare intr-o economie globalizataƒ, fiind mult mai bine pregaƒtit›i sa dea curs provocaƒrilor socio-culturale. Drept dovadaƒ, rata de angajabilitate a absolvent›ilor de la universitaƒt›ile din Marea Britanie se ridicaƒ la peste 90% in cele mai multe cazuri, absolvent›ii nefiind condit›ionati saƒ urmeze o carieraƒ in Regatul Britanic, ci oriunde doresc"€, a spus Bogdan Kochesch, Managing Partner EDUCATIVA Group.

Observand trendul ascendent in rndul romanilor de a continua studiile in straƒinaƒtate, universitat›ile britanice revin si anul acesta la sesiunea de admitere cu raƒspuns pe loc, fiind asadar in competit›ie directa cu admiterile din mediul academic romanesc. Tinerii care doresc saƒ devinaƒ studenti in UK sunt incurajati saƒ se inscrie la sesiunea de admitere cu raspuns pe loc, care va avea loc intre 13 s™i 14 iulie la Biroul EDMUNDO din Bucures™ti. Existaƒ s™i posibilitatea de a participa la interviu online, pe Skype, sesiune dedicataƒ celor din afara Bucures™tiului.

Cele 10 universitat›i prezente la admiterile cu raspuns pe loc sunt: Anglia Ruskin University, Birmingham City University, Coventry University, NAVITAS, University of Essex, University of Greenwich, University of Hertfordshire, University of Northampton, University of Suffolk s™i University of West London

Participarea la interviurile de admitere este gratuitaƒ, absolvent›ii fiind nevoiti saƒ prezinte doar foaia matricolaƒ s™i diploma de bacalaureat. Admiterile sunt deschise si celor interesat›i sa urmeze un program de masterat in Anglia, pentru care criteriile de admitere sunt asemaƒnaƒtoare (prezentarea foii matricole si a adeverint›ei de licentaƒ).

Inscrierile se fac pe site, iar pentru mai multe detalii, consilierii EDMUNDO stau la dispozitia celor interesati saƒ afle informat›ii despre oportunitaƒt›ile academice din strainatate, serviciile de consiliere fiind complet gratuite.

 

  60 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings