newsletter rss
HotNews.ro

Liceenii din capitala viziteaza gratuit muzeele. 5 licee 5 muzee la editie aniversara


PDF Print
A | a
E-mail
de ecdlromania | Miercuri, 22 februarie 2017, 15:44 webReleases | Educatie

ECDL_2017_02_5Licee-5Muzee_Poster_A3_v01 | Foto: webPR.ro

Incepe editia aniversara cu numarul 10 a proiectului 5 licee 5 muzee, dedicat elevilor din Bucuresti. Lansarea are loc vineri, 24 februarie 2017, ora 11:00, la Colegiul National Ion Creanga. Evenimentul ii va aduce impreuna pe toti participantii la aceasta etapa -€“ liceeni, profesori, muzee si organizatori.

 

ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai, Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, impreuna cu cele cinci muzee care au dat curs invitatiei de a-si deschide portile pentru liceeni, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica - Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I, va invita sa dam startul oficial celei de a 10-a ediţii 5 licee 5 muzee.


Devenit traditie pentru scolile din capitala, 5 licee 5 muzee este un proiect educational pentru elevii de liceu, prin care se incurajeaza participarea tinerilor la manifestari culturale. Pana in luna iunie, elevii din alte cinci licee vor beneficia de vizite gratuite la cinci muzee din Bucuresti, fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.


La etapa aniversara de anul acesta a proiectului 5 licee 5 muzee, ce se va desfasura in perioada februarie – iunie 2017, vor fi implicati alti 250 de elevi din alte 5 licee din Bucuresti: Scoala Centrala, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul National Elena Cuza si Colegiul National Ion Creanga, gazda evenimentului de lansare de vineri, saptamana aceasta.

 

Cele 5 muzee partenere pentru aceasta editie, care ii vor provoca pe liceeni la concursul online de cultura generala sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica - Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I.

 

In cadrul conferintei de deschidere a proiectului, se va lansa si un al doilea concurs pentru elevi. Tinerii sunt incurajati sa realizeze o pagina cat mai activa pe site-ul web al unei retele de socializare, astfel incat sa reuseasca sa promoveze activitatile educational-culturale la care vor lua parte prin proiect in randul cat mai multor colegi, profesori sau prieteni, trezindu-le si acestora apetitul pentru a merge la muzee.

 

Debutul celei de a 10-a editii 5 licee 5 muzee va avea loc alaturi de elevii si profesorii implicati in etapa actuala, precum si impreuna cu reprezentanti ai celor 5 muzee partenere, care le vor aduce in atentie elevilor temele vizitelor ghidate de anul acesta. Evenimentul este organizat si sustinut de ECDL ROMANIA cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Primariei Municipiului Bucuresti si celor 5 muzee implicate.

 

5 licee 5 muzee si-a propus sa declanseze mai intai in randul tinerilor o epidemie sociala de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs intre 5 licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor cat si a profesorilor si astfel, organizatorii impreuna cu partenerii au fost incurajati sa continue. Acum, la startul celei de a 10-a editii, peste 2 250 de liceeni, din 45 de scoli bucurestene, deja s-au bucurat de oportunitatile oferite de proiect.

 

Va asteptam cu mult interes vineri, 24  februarie 2017, in Sala de Festivitati a Colegiului National Ion Creanga din Bucuresti (str. Cuza Voda 51, zona Piata Unirii).

 

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:

 

  72 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by