newsletter rss
HotNews.ro

webPR:Industria ospitalitatii: de ce sunt tot mai cautate studiile academice din domeniu?


PDF Print
A | a
E-mail
de | Marţi, 8 noiembrie 2016, 10:44 webReleases | Educatie

IntegralEdu-Swiss Education Group | Foto: Spoon Comunicare
In universitatile specializate in domeniul hospitality, tinerii sunt pregatiti sa devina profesionisti in satisfacerea clientilor din industria turismului, management si business international. Schimbarile social-economice din ultimul secol au facut ca tot mai multi oameni sa-si permita suportarea costurilor pentru o calatorie in strainatate. Asta a condus implicit la cresterea concurentei in domeniul turistic, iar lanturile hoteliere au fost obligate sa ofere servicii tot mai profesioniste pentru a-si mentine pozitiile. Asa s-au dezvoltat studiile de hospitality la nivel academic.

La nivel global, 9% dintre locurile de munca existente sunt din domeniul turismului

Stastisticile arata ca  aproape 9% dintre locurile de munca existente la nivel global sunt din domeniul turismului. Una dintre tarile care exporta cei mai cautati profesionisti in domeniul industriei ospitalitatii este Elvetia. Swiss Education Group (SEG) este cel mai important concern educational universitar de hospitality din Elvetia. Fondat in 1982, acesta cuprinde cinci institutii universitare cu profil turistic, unde se studiaza tot ce tine de industria ospitalitatii, business si management in acest domeniu.


Swiss Education Group: peste 96% dintre absolventi lucreaza pentru hoteluri de lux

"Fiind un stat aflat la intersectia dintre cele mai vizitate tari din Europa, profesionistii in hospitality pregatiti la universitatile elvetiene sunt cautati de cele mai mari lanturi hoteliere din lume. Anual de aici invata aproximativ 6500 de studenti, care pe durata studiilor fac si practica la hotelurile partenere ale universitatilor. Conform datelor furnizate de SEG, peste 95% dintre absolventi lucreaza dupa absolvire in industria hotelurilor de lux. Aproape 90% dintre ei ocupa functii de management ori au propria afacere in domeniu inca din primii 5 ani de la terminarea studiilor. In ultimii 5 ani, peste 50 de tineri romani au fost acceptati si au plecat sa studieze la universitatile din grupul SEG. Speram ca acesti tineri vor contribui la cresterea numarului de specialisti romani in acest domeniu, de care industria hoteliera din tara noastra are atata nevoie", a declarat Catalina Arhire, Senior Consultant la IntegralEdu.

 
Hospitality: management hotelier, design si arte culinare

Ca domeniu academic, in cadrul hospitality se regasesc mai multe subdomenii cum ar fi managementul hotelier, designul hotelier si artele culinare.

Swiss Hotel Management School
si Cesar Ritz Colleges Switzerland, parte a SEG, sunt doua universitati specializate in managementul turismului hotelier. Cea din urma isi are centrele universitare in regiunea localitatilor Brig, Lucerne si Le Bouveret, situate in apropierea granitei cu Italia si, repectiv, cu Franta. Hotel Institute din Montreux include in programul sau de studii experienta elvetiana in managementul hotelier alaturi de cea acumulata in spatiul american.

Alta institutie academica de hospitality din cadrul SEG este Academia de Arte Culinare unde sunt pregatiti marii bucatari din restaurantele de lux din intreaga lume.  IHTTI School of  Hotel Management din Neuchatel este specializata in domeniul designului hotelier. Aici studentii invata ce inseamna managementul hotelier din perspectiva amenajarilor interioare, tehnologiei si gestionarii brandurilor din zona de lux.

 

Ce trebuie sa faci sa castigi o bursa la Swiss Education Group, in aceasta toamna

 Pentru tinerii care isi doresc sa ajunga la SEG pentru studii de licenta sau master, grupul a lansat un concurs de burse in valoare de pana la 10.000 de franci elventieni. Prima conditie de participare este ca participantii sa fi aplicat la unul din programele SEG si sa realizeze un videoclip de maximum 2 minute in legatura cu domeniul. Mai multe detalii despre concurs puteti afla de la consultantii IntegralEdu si in cadrul urmatoarelor evenimente organizate de SEG in Romania.

 
Workshop gratuit de hospitality management

Tinerii romani pot experimenta studiul in domeniul ospitalitatii oferit de aceste institutii de prestigiu in cadrul unor workshop-uri organizate de IntegralEdu. In cadrul acestora, participantii vor elabora o campanie de marketing pentru promovarea unui business hotelier. De asemenea, vor putea vedea o prezentare mai detaliata a universitatilor membre SEG si a programelor de studii pe care le ofera, sustinuta de Regional Managerul Swiss Education Group, Tarek Kouatly, impreuna cu consultantii IntegralEdu.

Cei care doresc sa participe trebuie sa-si faca o inscriere gratuita, fie online pe www.worlduniversities.ro, in sectiunea dedicata evenimentului, fie direct la consultantul IntegralEdu din orasul unde are loc evenimentul.

Workshop-urile vor avea loc in Constanta, pe  14 noiembrie (Hotel IBIS), in Bucuresti, pe 15 noiembrie (Sheraton Hotel) si in Craiova, pe 16 noiembrie (Ramada Plaza Craiova).
  5441 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings