newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Tinerii trebuie indrumati pentru a ajunge sa-si faca din profesie o pasiune


PDF Print
A | a
E-mail
de MoreThanPub | Joi, 27 octombrie 2016, 13:47 webReleases | Educatie

realizarea BookVader | Foto: webPR.ro

Cine este BookVader? Pornind de la unul dintre simbolurile Romei, "La Bocca della Verità" sau "Gura Adevarului", adus in contemporaneitate cu ajutorul personajului de film Darth Vader, Book Vader este carligul prin care proiectul Bookland Evolution isi propune sa ii atraga pe liceeni si studenti, sa ii aduca mai aproape de cultura si sa le deschida orizontul cunoasterii in ceea ce priveste viitorul lor profesional. Pentru aducerea la viata a personajului Darth Vader sub forma "Gurii Adevarului BookLand zice" au lucrat artistii Teatrului Tandarica si Paul Badea, tanarul CEO Badsi, impreuna cu echipa HUBS compusa din Sorina si Silvia. Daca in secolul al XVII-lea "Gura Adevarului" avea rol de detector de minciuni, astazi, BookVader prezice viitorul si le spune tinerilor ce trebuie sa faca pentru a atinge succesul. Nimeni nu isi pierde niciun deget daca introduce mana in gura personajului de film adus in fata elevilor, in schimb cei care o fac primesc din partea lui sfaturi utile si mesaje motivationale, inspirate din bibliografia scolara si citate de impact.

 

Artistii plastici ai Teatrului de Papusi au reusit sa redea cu maiestrie chipul impunatorului Vader intr-o forma usor supradimensionata, in timp ce Paul alaturi de Silvia si Sorina au pus la punct un mecanism audio prin care BookVader le vorbeste tinerilor. "Atunci cand vrei ca mesajul tau sa ajunga la tineri, mai ales la cei sub 20 de ani, trebuie ca abordarea ta sa fie 100% orientata catre ei. Solutia ca sa ii faci atenti la lucrurile importante pentru viitorul lor, dar pe care inca nu le constientizeaza astfel, este sa te folosesti de ceea ce ii atrage. Am primit cu mare deschidere provocarea organizatorilor BookLand Evolution de a pune umarul la realizarea acestui instrument care sa starneasca interes si curiozitate si care sunt convins ca ii va aduce pe elevi in fata unor speakeri de la care au ce invata. Asa a aparut BookVader. Tehnic, "jucarica" contine un Arduino si o serie de senzori care se activeaza ori de cate ori o persoana introduce mana in orificiul reprezentat de gura figurinei. La activare, acesta transmite un mesaj curiosilor care vor sa afle ce le rezerva viitorul din punct de vedere profesional sau ce anume trebuie sa faca pentru a atinge succesul. Unora chiar li se va potrivi, speram!" a declarat Paul Badea, CEO Badsi.

 

"In ceea ce priveste implicarea mea ca speaker in Conferintele BookLand Evolution care au avut loc recent la Bucuresti, consider ca fara carte nu poti ajunge departe, insa ceea ce invatam in scoala nu este suficient pentru evolutia unui tanar. Acesta este si unul din motivele pentru care am infiintat HUBS. Cred cu tarie ca implicarea parintilor ca mentori, sustinerea copiilor in descoperirea propriilor pasiuni, incurajarea lor sa practice aceste pasiuni si acceptarea greselilor ca forma de invatare sunt fundatia oricarei educatii solide. Eu am beneficiat de pe urma formelor alternative de educatie si imi doresc sa pot da mai departe din lucrurile pe care continui sa le invat. Nu cred ca suntem vreunul mai invatat ca celalalt, iar daca am identifica fiecare pasiunea proprie, am avea toti de la toti. Eu la o astfel de comunitate visez..." continua Paul Badea.

 

Proiectul cultural Bookland Evolution, prin seria de conferinte organizate pentru tinerii de 14-24 ani, ofera liceenilor si studentilor o oportunitate inedita de dezvoltare prin discutii libere, bazate pe experiente personale si interactiune directa cu profesionistii si antreprenorii Romaniei. Cea de-a 3a editie a Conferintelor BookLand Evolution, sesiunea toamna-iarna 2016, a debutat in Bucuresti in luna septembrie, fiind pe rand urmata de Pitesti, Ramnicu Valcea, Craiova si Buzau. In continuare, se pregatesc sa faca cunostinta cu BookVader tinerii din Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Focsani, Bacau si Iasi.

 

---

Despre Paul Badea

Paul Badea este proprietarul companiei Badsi. Infiintata in 1992, compania BADSI este dealer-ul Nissan numarul 1 in Romania, oferind atat servicii de achizitie autovehicule, cat si service multimarca. Cu o cifra de afaceri anuala de 4 milioane euro, in cei aproape 25 de ani de activitate BADSI a vandut peste 11.000 de masini Nissan si a inregistrat peste 130.000 de interventii in service. Astazi compania romaneasca dezvolta impreuna cu parteneri din Rusia si Austria tehnologii pentru masina conectata, fiind totodata importatorul modelului Nissan Leaf, cea mai bine vanduta masina electrica din lume.

 

Despre BookLand

BookLand a luat nastere in 2011, ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana nationala activa timp de 600 zile, care a  vizitat anual peste 40 orase. Libraria online www.book-land.ro si Tabara Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului cultural, iar seria de Conferinte BookLand Evolution si platforma inPractica.ro completeaza abordarea social-educationala asumata.
  38 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings