newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Cea mai buna profesie pentru copilul tau. Cum o identifici si ce poti face ca parinte in alegerea acesteia?


PDF Print
A | a
E-mail
de Smile Media | Vineri, 12 februarie 2016, 8:49 webReleases | Educatie

World Education Fair - EduTabere | Foto: Integral Programe Educationale
Sa fii parinte e o meserie grea si o provocare continua, dar si sa fii copil in ziua de azi este extenuant. Mai ales cand se apropie varsta de 18 ani, varsta intrebarilor. “Ce fac mai departe?” „Incotro o apuc?” Dincolo de problemele pe care parintii le intampina in relatia cu copiii rebeli la acesta varsta, mai exista si problema viitorului acestora.

Ca parinte, este evident ca iti doresti ceea ce este mai bun pentru copilul tau in ceea ce priveste viata lui, de care va depinde si alegerea profesiei. Dar daca ajungi sa fii prea subiectiv in indrumarea copilului sau, si mai rau, nu stii spre ce sa-l indrumi? Il vezi dezorientat, vrei sa-l ajuti si nu poti. Sentimentul de neputinta este cel mai cumplit lucru de indurat atunci cand vine vorba despre copilul tau. Dar lucrurile nu sunt chiar atat de negre.

Ideal ar fi ca parinte sa incepi sa iti pui aceste intrebari impreuna cu copilul tau, inca din clasa a 9-a sau a 10-a. Daca nu reusiti sa gasiti raspunsuri impreuna, atunci un consultant educational extern va poate ajuta foarte mult. Mai ales daca in discutiile cu copilul s-a pus vreodata problema ca acesta sa mearga in afara tarii la studii. Numarul copiilor care merg sa studieze in strainatate aproape ca se dubleaza de la an la an. Si asta pentru studiile in strainatate nu mai sunt prohibitive. Adica doar pentru cei care isi permit sau sunt brilianti. Acum ofertele universitatilor din afara sunt adaptate pentru toate categoriile de elevi, plus ca sunt si o sumedenie de burse care pot fi accesate.

Cu ce se ocupa un consultant educational si unde il gasim?

Vorbeam mai sus despre consultantul educational. O categorie de specialisti care ia avant in tara noastra, mai ales odata cu cresterea ofertelor universitatilor din afara tarii pentru tinerii din Romania. Problema este ca acesti consultanti nu se gasesc pe toate drumurile, iar ei trebuie cautati la institutii care experienta bogata in zona educationala. Un astfel de loc este IntegralEdu, considerat in piata educationala ca cel mai important consultant pentru studii in afara tarii. Aici poti gasi specialisti cu care copilul tau poate discuta pentru a-si identifica cea mai apropiata zona profesionala, de modelul sau structural si social. Iar specialistii de aici lucreaza cu instrumente de scanare si indrumare dezvoltate de universitati prestigioase din Marea Britanie.

Este putin probabil ca dupa intalnirile cu IntegralEdu, parintele si copilul sa nu identifice o zona de canalizare educationala, care sa conduca intr-un final la imbratisarea unei profesii. Ca faceti acest exercitiu la 15 sau la 18 ani, acesta este esential daca aveti un copil care intentioneaza sa studieze la o universitate din strainatate, fie ea din Marea Britanie, Germania, Elvetia, tarile baltice sau SUA.

In plus, o astfel de discutie cu un consultant de la IntegralEdu este gratuita si nu poate decat sa va ofere informatii obiective si cu adevarat valide in ceea ce priveste traseul educational al copilului. Dupa identificarea zonei de interes, consultantul va va ajuta sa depistati cea mai potrivita institutie de invatamant atat in functie de resursele materiale, cat si de background-ul educational al tanarului care doreste sa plece in afara la studii.

Dar daca revenim la intrebarea din titlu, atunci trebuie sa stiti ca cea mai buna profesie pentru copil este aceea pe care si el o imbratiseaza si nu neaparat cea pe care si-o doreste parintele. Discutiile cu consultantii educationali si testele efectuate de acestia pot identifica raspunsuri, insa nu este suficient. Ca parinte de copil care doreste sa se studieze in strainatate pentru a urma o profesie cu sanse mari la angajare, atunci va trebui sa va informati din timp cu privire la oferta educationala internationala.

Pentru a nu pierde foarte multe ore cu cautarile, cea mai eficienta cale in a te mentine informat este conectarea la un hub educational cum este cel dezvoltat de specialistii IntegralEdu. Informatii puteti gasi atat pe site-ul  lor www.integraledu.ro , cat si prin abonarea la newsletterele transmise periodic de acestia. Mai mult decat atat, este esentiala participarea la targurile unde vin cele mai prestigioase institutii de invatamant din lume pentru a-si prezenta ofertele educationale.

Unul dintre aceste targuri se va organiza in week-endul 20-21 februarie la Hotel Radisson Blu, Bucuresti, unde participa 70 institutii de invatamant din strainatate. Evenimentul din Bucuresti continua la Constanta pe 23 februarie si la Craiova pe 25. Consultantii de la IntegralEdu propun vizitatorilor un concept revolutionar sub emblema “Educatie 360”, despre care puteti gasi informatii mai multe pe www.worldeducation.ro.

Ce este Educatia 360 si cum se manifesta?

Specialistii in educatie de la IntegralEdu propun pentru prima data in Romania un concept de informare revolutionar pentru parinti, copii si tineri, interesati de studii in strainatate.  Experienta internationala de 24 ani si 7 in Romania, i-a condus pe cei de la IntegralEdu la concluzia ca, in conditiile in care intr-o familie exista un copil care tinde sa aiba o experienta de studii in afara tarii, atunci traseul educational al acestuia sa aiba la baza o viziune complexa care sa-l pregateasca din timp pentru acest pas, fie ca vorbim despre studii liceale, universitare sau postuniversitare. Astfel, pentru a se familiariza cu mediul extern si cu limba de studiu el poate participa la asa numitele tabere educationale. Astfel, adaptarea la mediul liceal sau universitar se va face mult mai usor. De asemenea, cresc sansele de eligibiltate.

Ei bine, tot acest concept se regaseste transpus in evenimentul de la Radisson Blu din Bucuresti, in week-endul 20 – 21 februarie, si in editiile din Constanta si Craiova. Vizitatorii avea ocazia sa discute cu reprezentanti ai unora din cele mai prestigioase centre de limbi straine, licee si universitati din lume. In plus, vizitatorii vor gasi la World Education Fair cea mai completa ofera de tabere educationale pentru copii si tineri de toate varstele, dar si pentru adulti. Mai mult, organizatorii spun ca au pregatit oferte exceptionale de tabere educationale care pot fi rezervate direct la targ.

Participarea la targ este gratuita si se face online aici.
  15247 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by