newsletter rss
HotNews.ro

webPR: Liceele din strainatate deschid calea catre un viitor stralucit


PDF Print
A | a
E-mail
de Smile Media | Vineri, 4 decembrie 2015, 10:36 webReleases | Educatie

EduTabara | Foto: Integral Programe Educationale
Menirea fireasca a scolii nu e sa dea invatatura, ci sa destepte cultivand destoinicirile intelectuale in inima copilului, trebuinta de a invata toata viata.” spune Ioan Slavici. De importanta educatiei suntem constienti cu totii, si investim in viitorul copiilor nostri prin grija pe care le-o purtam, atentia si invataturile pe care le oferim si scolile la care ii trimitem.

In ultimii ani, un numar tot mai mare de romani aleg sa isi trimita copiii la institutii de invatamant din strainatate. Programele scolare din tari precum Marea Britanie, Elvetia, Germania sau Austria sunt renumite ca fiind programe riguroase, complexe si elitiste  dar care pun accent si pe dezvoltarea personala a elevilor. Astfel, la finalul anilor de liceu elevii nu vor fi acumulat doar numeroase cunostinte teoretice, ci si abilitati practice si isi vor fi dezvoltat capacitatile de socializare, atat de necesare intr-o lume globalizata.

Experienta liceului in strainatate este unica si poate oferi copiilor punctul de pornire catre o cariera de succes si o viata implinita. IntegralEdu vine in sprijinul acelora care doresc sa isi dezvolte perspectivele de viitor oferind consultanta educationala pe durata intregului proces, de la alegerea scolii la admitere si ulterior pe tot parcursul scolarizarii.

Majoritatea liceelor internationale sunt de tip "boarding", ceea ce inseamna ca elevii invata si locuiesc in campus, alaturi de colegii lor, participa la numeroase activitati de grup (artistice, sportive sau stiintifice) si traiesc ca intr-o adevarata familie numeroasa. Vorbind de liceele de tip “college” - fiind preferate de catre parintii elevilor mai maturi si independenti - de obicei, sunt situate in orase, iar cazarea se face in campus sau la familii gazda. Liceele din strainatate ofera de asemenea tinerilor numeroase optiuni in alegerea unor programe de vara  - EduTabere, atat academice cat si de vacanta.
 
Este foarte bine pentru elevi sa participe la o astfel de EduTabara, inainte de a se inscrie la un liceu din strainatate, pentru a experimenta personal viata si studiul intr-un campus international. IntegralEdu va ofera oportunitatea de a discuta personal cu reprezentantii unor astfel de institutii de invatamant, in zilele de 5-6 decembrie, intre orele 11:00 - 16:00 la World Education Fair - www.worldeducation.ro - Targ dedicat liceelor de elita si taberelor de vara din strainatate, in Bucuresti la Hotel Athenee Palace Hilton sau in Timisoara la data de 8 Decembrie  in incinta Hotelului Timisoara, in acelasi interval orar. In cadrul evenimentului, veti primi noile cataloage de EduTabere si EduLicee pentru 2016. De asemenea, puteti beneficia de nenumarate burse de pana la 30% din taxele de scolarizare si reduceri de pana la 10% pentru EduTabere.

Institutiile de invatamant de top pun foarte mare accent pe intregul profil al copiilor. Sunt incurajate actele de voluntariat si caritate. Este foarte important ca elevii sa fie ajutati in formarea caracterului inca din copilarie. In acest sens, IntegralEdu impreuna cu SOS Satele Copiilor, organizeaza o campanie de colectare de rechizite si materiale pentru activitati creative in cadrul targului. Rechizitele vor fi colectate de la parinti si copii si distribuite ulterior, sub forma de donatie, catre copiii din cele trei programe ale SOS: Bucuresti, Hemeius, Bacau, Cisnadie si Sibiu. SOS Satele Copiilor Romania a fost infiintata in anul 1990. Asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau, oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii) si servicii educationale (Tabara de Vara, Proiecte Educationale). Misiunea SOS Satele Copiilor Romania este aceea de favoriza educatia copiilor intr-un mediu familial propice dezvoltarii sanatoase si armonioase. In satele SOS, cei mici sunt incredintati unei mame SOS, care are in grija cate 5-7 copii, de a caror educatie si evolutie se ocupa cu atentie. De aproape 25 de ani, organizatia lupta sa schimbe viitorul copiilor din Romania, prin programe de consiliere si sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiilor biologice.In acest moment, peste 1000 de copii beneficiaza direct de sprijinul asociatiei SOS Satele Copiilor Romania si peste 15000 de copii au interactionat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informatii despre SOS Satele Copiilor Romania puteti gasi si pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.

Printre participantii prezenti la aceasta editie a World Education Fair se numara institutii de prestigiu din Austria, Germania, Elvetia, Marea Britanie si America de Nord.

Grupul NOBEL reuneste scoli de elita din intreaga lume, intre care AMADEUS International School Vienna ce cumuleaza pe langa o pregatire intensa pentru programul IB si academia de muzica, un program conceput pe nevoile si profilul fiecarui elev. Muzica este considerata ca fiind parte integranta in formarea lor, de aceea scoala lucreaza cu personalitati active, de pe marile scene ale lumii. International School ALGARVE este o scoala relativ mica unde copiii locuiesc intr-o atmosfera familiala alaturi de profesori. Scoala este cautata nu doar pentru calitatea academica a programului A-Level, ci si datorita locatiei atractive. Tabara de vara din cadrul acestei institutii ofera un numar mare de activitati, pe langa studiul intensiv al limbii engleze.
 
BBIS Berlin Brandenburg International School se afla in apropiere de Berlin. Aceasta se concentreaza pe toate programele academice oferite de IB: Primary Years Program, Middle Years Program, IB Diploma Program si IB Career Certificate. Este o scoala autorizata de International Bacalaureat Organisation si are rezultate academice foarte bune.

Aiglon College din Elvetia, este membra a grupului Round Square, reteaua internationala a scolilor de elita care include unele dintre cele mai cunoscute scoli din intreaga lume. Aceasta se poate mandri cu rezultate in programul IB. Aici se pune mult accent nu doar pe partea academica, elevii fiind pregatiti sa devina independenti inca de pe bancile scolii. Accentul se pune pe dezvoltarea holistica a copilului, la aceasta contribuind activitatile de voluntariat, sport si arte.

La Garenne International School pregateste copiii pentru scolile de top de tip boarding. Se axeaza pe imbunatatirea cunostintelor, a terminologiei, si a nivelului lingvistic. Copiii vor studia atat engleza cat si franceza, avand parte si de multe activitati extracuriculare: inot, catarare, fotbal, ski, arte plastice, pian, chitara, vioara, etc. Tabara de vara de limba franceza sau engleza, ofera nenumarate activitati montane, excursii culturale si sporturi.

Cardiff Sixth Form College este o scoala de top in pregatirea viitorilor studenti la medicina. Este pe locul I in clasamente din Marea Britanie si ofera pregatire intensiva prin programe de tipul: Oxbridge Preparation Programme, Practical Entrepreneur Programme sau Summer School Programme. Tabara de vara se concentreaza strict pe partea acdemica, oferind pregatire pentru admiterea la scoala sau la facultate.

La d'Overbroeck's College profesorii pun foarte mult suflet in pregatirea copiiilor, acestia ajung sa iubeasca materii ce nu ar fi crezut ca le vor starni interesul. Atmosfera din cadrul orelor este una extraordinara, relatia profesori — elevi e foarte deschisa, pozitiva, copiii sunt incurajati sa isi atinga si depaseasca limitele. Taberele de vara sunt diferite de toate celelalte, fiecare saptamana avand o anumita tema: saptamana comunicarii, a inovatiei sau a literaturii.

Abbey DLD Group of Colleges — grup de colegii de top in UK, cu scoli in mai multe orase: Londra (cea mai noua scoala gazduita de o cladire ultramoderna, vizavi de Big Ben — ce include cazare, sali de curs, piscina, biblioteca, teatru); Cambridge (noul campus va fi inaugurat in vara 2016); Birmingham si Manchester. Academic Summer organizeaza tabere de vara in cadrul campusului din Londra.

Astrum Education, grup de 3 colegii de inalta calitate, cu rezultate foarte bune si locatii pe masura. Duff Miller College, cel mai selectiv colegiu din grup, se defineste printr-un simt desavarsit al comunitatii si prin raportul excelent dintre profesori si elevi. Colegiul creeaza un mediu ce inspira elevii si le ofera increderea si motivatia necesare pentru a atinge cele mai bune rezultate posibile. Lansdowne College, situata in Nottingham Hilll pregateste fiecare elev intr-un mediu de lucru intensiv, motivant si academic si, in acelasi timp, informal, relaxat si placut. Este foarte cautat pentru cei care, ulterior, vor sa aprofundeze domeniile de media sau ale artei. Chelsea Independent College - aflat vizavi de Chelsea Stadium — ofera mediul si atmosfera potrivite in care tinerii isi pot descoperi talentele si interesele, isi dezvolta autodisciplina, ambitia si capacitatea de a socializa si de a lucra in echipa.

Bromsgrove School, scoala de tip boarding, traditional britanica, este foarte selectiva si ofera atat programul IB cat si A-Levels. Pregateste elevii pentru orice specializare, medicina, inginerie, arhitectura, economie etc. Ofera tabere de vara de 20 de ore de limba engleza sau tabere academice cu 40 de ore de limba engleza pe saptamana + studiul a doua materii.

Academic Summer — organizeaza programe de vara la Sidcot School si DLD College London. Organizeaza pe timpul verii tabere de pregatire academica pentru programele: GCSE, IB si A-Level.
Liverpool College este o scoala privata care a trecut la statutul de academie, care ofera scolarizare gratuita pe ultimii doi ani de studiu liceal, fiind necesara doar plata cazarii si a meselor. Copiii primesc atentie individuala si o foarte buna pregatire academica.

MPW este un colegiu cu mai multe locatii in Londra, Cambridge si Birmingham. Ofera pregatire la un nivel foarte ridicat si cursuri recapitulative pe durata vacantei de Pasti. Au creat manuale care, pe langa curricula britanica, vin cu abordarea renumitei celor de la Cambridge. Intr-o sala de curs sunt maxim 8 copii, permitand participarea activa la fiecare ora de curs.

Kokomo School Corporation este o scoala de stat ce ofera programul american High School Diploma, IB si cursuri de Advanced Placement.

 Citeste mai multe despre   
  5786 vizualizariWebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by