newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Taberele Fundatiei Inima de Copil au bucurat anul acesta 115 copii


PDF Print
A | a
E-mail
de Amalia Ene | Marţi, 18 august 2015, 16:35 webReleases | Educatie

1 | Foto: webPR.ro
Taberele sunt organizate pentru copii in risc de abandon scolar provenind din medii socio-economice dificile, copii cu dizabilitati si copii cu rezultate scolare deosebite din programul €Un sat, un copil!€. Acestea au bucurat peste 115 copii din judetele Galati, Tecuci si Vrancea transformandu-le vacanta de vara intr-una de neuitat.

In perioada  26.06 -€“ 09.08.2015,  in statiunea Eforie Sud, a avut loc cea de a 14 editie a programului de tabere desfasurat anual de Fundatia Inima de Copil. Taberele sunt organizate pentru copii in risc de abandon scolar provenind din medii socio-economice dificile, copii cu dizabilitati si copii cu rezultate scolare deosebite din programul ”€Un sat, un copil!”€. Acestea au bucurat peste 115 copii din judetele Galati, Tecuci si Vrancea transformandu-le vacanta de vara intr-una de neuitat.

 

Cele 6 serii de copii, cu varste cuprinse intre 6 - 16 ani, desfasurate cu ajutorul donatorilor, sponsorilor si voluntarilor nostri au trait experiente inedite. Editia de anul acesta a fost una speciala in care toti copiii au mers la Delfinariu, AquaMagic Mamaia si AquaPark Eforie Nord iar seria copiilor bursieri a avut si un invitat surpriza, pe doamna Veronica Soare, cu care acestia si-au facut propriile caleidoscoape. €žAnul trecut am vazut pentru pentru prima oara marea, m-am jucat in nisip si am cules scoici. Nici nu va imaginati cat ma bucur ca am reusit sa merg si anul acesta. Am invatat cat am putut de bine ... Nu am mai iesit din sat pana atunci pentru ca parintii mei nu au posibilitati. ”€ Alina, 10 ani

”€žMi-a placut culoarea cerului la mare. Am auzit alti copii mai mari care povesteau cum e vara la mare si imi doream si eu sa merg. Acum 2 ani am invatat sa inot si sa construiesc castele de nisip. Nu am sa uit niciodata valurile si sunetul lor ... „€ Matei, 12 ani

„€žLa finalul zilelor de tabara care au fost pline de bucurie si joaca, cel mai mult mi-a placut ca dormeam intr-un pat ... moale, alaturi de sora mea." Eliza, 11 ani

„€žNu imi venea sa cred ca eu singur mi-am facut un caleidoscop.„€Andrei, 14 ani

Programul de tabere, unul dintre cele mai speciale programe ale fundatiei, isi doreste sa sustina si sa ofere experiente noi copiilor, sa le faciliteze accesul la educatie non-formala, pentru a le creste calitatea vietilor si pentru a aduce zambete largi in sufletul si pe chipul celor care beneficiaza de el.

„€žCel mai mult mi-a placut in parcul de distractii. Cred ca as putea trai acolo!„€ Alex, 10  ani

 

Multumim tuturor celor care ne-au sprijinit in organizare!Despre Fundatia Inima de Copil

Fundatia Inima de Copil a fost infiintata in Decembrie 1996 de un grup de voluntari romani  din orasul Galati. Doreau sa ajute un grup de copiii HIV+ abandonati intr-un spital si cativa copii ai strazii. Cu foarte putine resurse "voluntarii"  au inceput sa schimbe in mod semnificativ vietile acelor copii neglijati si uitati. In acel moment viata a 4 dintre ei ai s-a schimbat si au inceput sa locuiasca impreuna cu fondatorii.

Misiunea Inima de Copil incepe atunci cand copiii fara sprijin cauta speranta si ajutor. Programele si activitatile desfasurate s-au dezvoltat de-a lungul anilor iar intreaga activitate este concentrata pe interesul si nevoile lor, pe accesul la educatie, pe oferirea de suport medical, consiliere, sprijinirea lor pentru a le vedea realizate visele.

Construim proiecte pe termen lung iar sustinerea programelor desfasurate in colaborare cu institutii, sectorul privat si societatea civila asigura oferirea calitatii si impactul de durata a serviciilor oferite.

In prezent peste 350 de copii  si tineri beneficiaza direct, anual, de programele Fundatiei Inima de Copil.

 

Pentru informatii suplimentare: Amalia Ene, responsabil comunicare si strangere de fonduri, e-mail amalia.ene@inimadecopil.ro, telefon 0740 208269.

Afla mai multe:

www.inimadecopil.ro
https://www.facebook.com/pages/Fundatia-Inima-de-Copil/541579962541619

  343 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by