newsletter rss
HotNews.ro

webPR: INFOGRAFIC Limbile straine - cea mai buna investitie in viitorul copiilor


PDF Print
A | a
E-mail
de Smile Media | Miercuri, 11 martie 2015, 10:38 webReleases | Educatie

Parintii cu copii intre 7 si 18 ani sunt invitati in acest weekend la World Education Fair, singurul targ de consultanta educationala din Romania dedicat taberelor de limbi straine si invatamantului liceal si gimnazial de top din strainatate. In cadru targului participantii vor a afla care sunt posibilitatile pentru ca acestia sa mearga in tabere internationale pentru a exersa limbi straine cu vorbitori nativi, afla care sunt posibilitatile sa devina elevi la scoli si licee din strainatate sau sa se pregateasca pentru admiterea la universitati din afara.

World Education Fair are loc in perioada 14-15 martie la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti, intre orele 11.00 si 16.00.  

Consilierea parintilor se face prin intalniri individuale cu reprezentanti sositi special in Romania de la 20 de scoli gimnaziale, colegii si centre de limbi straine din Marea Britanie, Elvetia, Belgia, Germania, Olanda, care isi vor prezenta ofertele educationale in cadrul acestui eveniment.

"Adolescentii care vorbesc fluent o limba straina pot sa se exprime mai nuantat si au un vocabular mai bogat in limba materna, sunt mai eficienti in multitasking si in luarea deciziilor, au rezultate mai bune in studiul matematicii si abilitati superioare in domeniul artistic", a declarat Svetlan Danev, Director General IntegralEdu Group, companie organizatoare a World Education Fair, aflat la cea de-a XXI-a editie in Romania.

Este aproape de neconceput astazi, in era globalizarii si a noii economii bazate pe Internet sa obtii un loc de munca bine platit sau sa iti dezvolti propria afacere fara a cunoaste cel putin o limba straina la un nivel ridicat de conversatie, citit si scris.

"Cea mai buna metoda de invatare a limbilor straine se face prin exercitiul cu vorbitori nativi, iar o tabara si, ulterior, inscrierea copilului la un liceu in strainatate reprezinta una dintre cele mai bune investitii pe care parintii le pot face in viitorul copiilor lor", a adaugat Teodora Raducanu, Manager Secondary Education Department IntegralEdu.

Este usor de observat ca imaginea unui om in societate sau in relatiile profesionale poate fi afectata de inabilitatea de a schimba dezinvolt, in conversatie, limba materna cu o limba de circulatie internationala. Studentii care au inceput sistematic studiul limbilor straine in copilarie si l-au continuat in adolescenta obtin constant rezultate mai bune la examene in timpul facultatii, in comparatie cu cei care nu stapanesc la un nivel decent o a doua limba. De asemenea, tinerilor poligloti le este mai usor sa invete inca o limba straina.Eforturile si investitiile pentru deprinderea limbilor straine sunt recompensate substantial la maturitate, cand cei care vorbesc fluent cel putin o limba straina obtin constant salarii mai mari si posturi mai bune. Oferta din care isi pot alege locul de munca este, de asemenea, mult mai larga datorita posibilitatii de a lucra la una dintre marile companii internationale.

"Foarte important pentru toti elevii care doresc sa studieze la un liceu in strainatate este sa inceapa sa isi caute scoala potrivita cu 2-3 ani inainte de a aplica, intrucat complexitatea procesului de admitere difera de la un caz la altul. IntegralEdu sprijina elevii si incurajeaza familiarizarea din timp cu sistemul de invatamant dorit si cu tara straina vizata. Cea mai buna metoda este participarea la o tabara in strainatate pentru a vedea exact ce inseamna un mediu international", a adaugat Teodora Raducanu.

Pentru parintii care doresc sa-si familiarizeze copiii cu atmosfera unei scoli din strainatate exista optiunea de a-i trimite la o tabara de limbi straine, preturile pentru un curs de doua saptamani pornind de la 1.200 - 1.400 de lire sterline. Taxele pentru un an de studiu intr-un liceu din Europa variaza intre 13.000 si 35.000 de lire sterline pentru scolile britanice si intre 19.000 si 35.000 de euro pentru restul tarilor din Europa. Taxele cele mai ridicate raman cele din Elvetia - intre 70.000 CHF si 75.000 CHF.

Participantii la Word Education Fair pot beneficia de reduceri de peste 5% la taberele internationale si de burse de pana la 50% din taxa de scolarizare la unele colegii prezente la targ. World Education Fair are loc in perioada 14-15 martie la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti, intre orele 11.00 si 16.00. Cei care nu reusesc sa ajunga la evenimentul din Bucuresti pot veni la World Education Fair in Constanta pe 16 martie la Hotel Ibis, sau pe 17 martie la Galati, Hotel Mercur.

Programul targului si detaliile despre participanti sunt disponibile pe site-ul evenimentului, participarea la World Education Fair fiind gratuita.

Inscrierile se pot face si online, la adresa www.worldeducation.ro.

  2398 vizualizariWebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings