newsletter rss
HotNews.ro

webPR: 5.5 greseli pe care le fac majoritatea celor care isi doresc sa studieze la o facultate in strainatate


PDF Print
A | a
E-mail
de | Marţi, 17 februarie 2015, 10:09 webReleases | Educatie

World Education Fair | Foto: Integral Programe Educationale
Studiul in strainatate inseamna o experienta internationala care are un mare impact asupra parcursului profesional, iar sansele de a obtine un post bun creste considerabil. Un pas important in admiterea la o universitate din strainatate este dosarul de aplicatie. Acesta decide practic viitorul candidatilor, iar un dosar corect intocmit creste sansele de a fi acceptat la universitatea dorita.

IntegralEdu
este cea mai mare companie de consultanta educationala din Romania, care ajuta anual sute de elevi si studenti sa fie admisi la facultatile dorite din strainatate. Specialistii companiei au stat de vorba cu noi si ne-au spus care sunt cele mai frecvente greseli pe care candidatii le fac atunci cand pregatesc dosarul de aplicatie la universitatile din strainatate.

1. Motivatia este insuficient argumentata - Motivatia de a studia la universitatea dorita este necesar sa fie evidentiata cat mai mult in dosarul de aplicatie. Scrisoarea de motivatie cantareste foarte mult in procesul de selectie, de aceea este important sa fie mentionate motive serioase si bine argumentate pentru dorinta de a studia la universitatea aleasa. In plus, sunt multi elevi si studenti care isi aleg facultatea in baza unor criterii nejustificate, fara a face o documentatie in prealabil cu privire la programele oferite sau la profilul universitatii, bazandu-se pe faptul ca au auzit despre institutie de la prieteni sau rude.

2. Scrisoarea de motivatie
- Multi candidati cad in capcana de a trata cu superficialitate scrisoarea de motivatie. Unii dintre ei se inspira de pe Internet, fara a sti ca universitatile au programe speciale de detectie a plagiatului. Spre exemplu, UCAS, platforma online prin care se fac aplicatiile la programele de licenta din Marea Britanie, are un program bine pus la punct de identificare a scrisorilor plagiate. Respingerea scrisorii de motivatie duce la neacceptarea studentului la universitatea dorita.

3. Activitatile extracuriculare lipsesc sau sunt mentionate superficial
- Universitatile din strainatate pun mult accent pe activitatile extracuriculare ale elevilor/studentilor candidati. In multe cazuri acestea nu sunt scoase in evidenta in mod corespunzator in spatiile dedicate acestora din formularul de aplicatie. De asemenea, unii dintre ei nu isi coreleaza activitatile extracuriculare cu domeniul in care vor sa studieze. Un exemplu ar fi acela ca universitatile de top din Marea Britanie solicita ca viitorii studenti sa aiba experienta/voluntariate in domeniul vizat de studiu.

4. Selectia superficiala a universitatilor - cei care aplica prin platforma UCAS la universitatile din Marea Britanie pot trimite un dosar catre cinci facultati o data. Unii dintre acestia selecteaza cele cinci facultati cu domenii diferite, in conditiile in care dosarul cu care aplica este recomandabil pentru un singur profil. In acest mod, sansele de a fi acceptat la aceste universitati se reduc considerabil.

5. Lipsa de informare referitoare la testele necesare - Pentru a studia in strainatate este necesar sa fie facuta dovada unor examene de limba straina - Cambridge, IELTS sau TOEFL - sau a unor testari specializate, in functie de domeniul de studiu dorit. De exemplu cei care doresc sa studieze medicina au nevoie de aproape doi ani de pregatire in avans pentru admitere in acest domeniu. Compania IntegralEdu a creat mai multe cursuri care ajuta candidatii sa isi faca aplicatia la universitati in strainatate. Unul dintre acestea este Be Med, special creat pentru cei care vor sa studieze medicina in strainatate.

5.5 Nu isi calculeaza cu atentie bugetul pentru studiu - Multi dintre cei care aplica la o facultate in strainatate risca sa nu mai plece la studii chiar daca au fost acceptati de universitate. Acest lucru se intampla din cauza ca nu estimeaza corect toate costurile pe care le implica studiul in alta tara - de la chirie pana la cheltuielile de zi cu zi. Spre exemplu, costul chiriei intr-un campus in Londra poate depasi 6.000 de lire sterline pe an, spre deoasebire de 3.500 - 4.800 de lire in alte orase.

IntegralEdu ofera consultanta gratuita pentru toti elevii si studentii care doresc sa studieze in strainatate, avand in portofoliul sau peste 200 de institutii din lume. Compania este organizatoarea World Education Fair, cel mai mare targ de consultanta educationala din Romania iar urmatoarea editie a targului are loc in perioada 21 - 22 februarie la Hotel Athenee Palace Hilton. La targ pot participa, gratuit, toti tinerii care sunt interesati sa studieze la o universitate din strainatate.

La aceasta editie vor participa peste 40 de universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Austria, Liechtenstein, Grecia, Noua Zeelanda, Italia, Spania si Elvetia. Reprezentantii universitatilor le vor oferi vizitatorilor toate informatiile necesare despre studiile universitare de licenta, master si MBA.

Detalii pe www.worldeducation.ro si www.integraledu.ro
  4986 vizualizariWebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by