newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR

De ce tinerii aleg sa studieze in strainatate?


PDF Print
A | a
E-mail
de Smile Media | Miercuri, 8 octombrie 2014, 12:27 webReleases | Educatie

World Education Fair | Foto: Integral Programe Educationale
Merita sa studiezi in strainatate? Cat de mari sunt cheltuielile unui student in strainatate? La aceasta si la multe alte intrebari importante va raspunde echipa IntegralEdu - consultantul numarul 1 pentru studii in strainatate, inaintea deschiderii celui mai important targ de consultanta educationala pentru studii in strainatate - World Education Fair.

In ceea ce priveste oportunitatile de realizare profesionala dupa absolvire, intr-adevar in strainatate exista mai multa claritate, mai ales pentru cele mai populare specializari - afaceri, management, drept, psihologie, deoarece universitatile pun mai mult accent pe partea practica ce pregateste studentul pentru un loc adecvat pe piata fortei de munca. Educatia este considerata o parte extrem de importanta a dezvoltarii umane si in formarea aspiratiilor tinerilor, de aceea decizia unde si ce sa studieze poate fi un punct de cotitura in viata lor.

"Potrivit feedback-ului studentilor trimisi de noi, in strainatate educatia este la un nivel inalt si are perspective foarte bune de realizare profesionala”, au declarat consultantii companiei IntegralEdu. Potrivit acestora, oportunitatile in cariera sunt excelente, dar studentul trebuie sa fie constient de ce isi doreste.

In cazurile in care exista dubii, in ajutor vin testele de orientare in cariera, discutiile personale cu un consultant educational si informatiile detaliate despre ofertele de studiu in strainatate.

Merita sa studiezi in strainatate?

Educatia in Europa are multe avantaje. Accentul se pune pe practica, se munceste mult in echipa si uneori examenele sunt pe activitati de grup si nu doar individuale. Baza materiala este foarte buna, iar studentii au multa libertate in alegerea programului de pregatire. Deoarece accentul se pune pe partea practica a studiilor, ei invata "cum sa gandeasca", au explicat expertii.

Deseori, universitatile organizeaza intalniri intre studenti si angajatori, pentru a discuta oportunitati de stagii si ocuparea unui post inainte sau imediat dupa absolvire. In majoritatea tarilor europene, munca studentilor este respectata si aproape toate tarile au o lege care nu permite studentilor sa lucreze mai mult decat termenul permis pentru o saptamana, de obicei intre 5 si 20 ore, in functie de legislatia locala. Remuneratia este suficient de mare pentru a acoperi o parte din costurile principale si eventual poate scuti parintii de sustinerea materiala a copiilor plecati la studii in afara tarii.Cat de mari sunt cheltuielile unui student in strainatate?

Aceasta este de multe ori intrebarea pe care si-o pun parintii atunci cand copilul lor spune ca vrea sa studieze in strainatate. Cheltuielile lunare reprezinta un cost suplimentar platit pe langa taxele de scolarizare in Europa. Pentru unele tari, cum ar fi Danemarca, Suedia sau Scotia, acestea sunt singurele costuri, deoarece studiile sunt gratuite. Costurile de trai ii preocupa si pe cei mai multi candidati care aplica la o universitate din Anglia, unde studiile au un pret destul de ridicat, dar in cele mai multe cazuri, studentii apeleaza la credite oferite de stat, precum „Student Loan”, care acopera taxele de scolarizare.

Costurile in Marea Britanie se ridica la aproximativ 650 de lire sterline pe luna iar in Londra aceastea sunt mai mari si pot depasi lunar 850 de lire sterline. Dar aici si oportunitatile de munca sunt mai mari. Studentii pot lucra cu norma intreaga in timpul vacantelor si pana la 20 de ore pe saptamana in timpul anului scolar. Salariul minim in Marea Britanie este de £ 990.40 pe luna, dar poate ajunge si pana la 1,169.47 de euro pe luna, iar salariul minim pe ora este de 6.19 lire sterline, echivalentul a 7.31 euro. Suma suficienta pentru a acoperi cheltuielile unui student.

Pentru costurile de trai in cea de a doua destinatie preferata, Olanda, sunt necesari aproximativ 800 de euro pe luna. Acestea includ taxa lunara pentru studiile propriu zise, care este 1835 de euro pe an. O parte din acesti bani - circa 250 de euro sunt cheltuiti pe cazare, deoarece universitatile nu ofera camine. Totusi consultantii IntegralEdu colaboreaza cu organizatiile ce au incluse servicii de cazare si toti studentii care calatoresc prin IntegralEdu sunt ajutati sa gaseasca cea mai buna oferta de cazare.

In Danemarca, datorita studiilor gratuite, a crescut continuu numarul de candidati. Aici costurile de trai se ridica la aproximativ 800 de euro pe luna. Pe de alta parte, nu exista nici o limita a numarului de ore pe care un student le poate lucra, iar salariul mediu pe ora este de 15-16 euro. De anul trecut, Danemarca a inceput sa ofere burse de studii pentru toti studentii din UE care lucreaza cel putin 10 ore pe saptamana.

In Suedia, o alta tara care ofera studii gratuite, este nevoie de 850 de euro si studentilor din UE li se permite sa lucreze pana la 20 ore pe saptamana si cu norma intreaga in timpul vacantelor, au declarat cei de la IntegralEdu.

"Nu avem candidati care sa fi refuzat sa studieze in strainatate din cauza costurilor de trai", spun consultantii IntegralEdu. Potrivit acestora, cei mai multi elevi din anii terminali nu isi mai pun problema „daca” sa studieze in strainatate ci „unde” si „ce” sa studieze.

Raspunsul la aceste intrebari le ofera targul international de consultanta educationala "World Education", care urmareste toate tendintele si in fiecare an invita la targ cele mai bune universitati din strainatate, ce corespund aspiratiilor, dorintelor si posibilitatilor studentilor romani. In acest an se vor prezenta cele mai bune universitati din Marea Britanie, Olanda, Franta, Belgia, Austria, Italia, Spania, Elvetia. In cadrul targului se pot obtine toate raspunsurile de care sunt preocupati elevii si parintii lor inainte de a lua deciziile importante in privinta carierei pe care o vor urma.

Targul are loc la Bucuresti, pe 11 si 12 Octombrie, la Hotel Athenee Palace Hilton si datorita interesului crescut din ultimii ani, targul se organizeaza pe 13 Octombrie in Timisoara, la hotel Timisoara, pe 15 Octombrie in Galati, la hotel Vega si pe 16 Octombrie in Constanta, la hotel IBIS.

Detalii cu privire la participanti, program si inregistrari pe www.worldeducation.ro. Intrarea este gratuita!
 Citeste mai multe despre   
  9349 vizualizariWebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by