newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR.ro

Mii de studenti se pregatesc pentru studii universitare si postuniversitare in strainatate


PDF Print
A | a
E-mail
de Smile Media | Marţi, 18 februarie 2014, 15:30 webReleases | Educatie

World Education Fair, Bucuresti | Foto: Integral Programe Educationale
Cresterea numarului de candidati pentru studii in strainatate este intre 30 % si 50 % pe an, fapt ce intensifica concurenta in conditiile termenelor scurte de aplicare si necesitatea de a lua decizii rapide si corecte. Aceasta este opinia expertilor companiei IntegralEdu - Consultantul numarul 1 pentru studii in strainatate, in ajunul editiei din Februarie a targului World Education din Bucuresti.

In acelasi timp, interesul mare al tinerilor atrage atentia asupra Romaniei a din ce in ce mai multor universitati de elita din strainatate, care isi aloca timp pentru a vizita tara pentru intalniri personale cu studentii si parintii lor. Unele dintre motivele pentru care tinerii sunt tot mai interesati de studii in strainatate sunt calitatea si diversitatea programelor oferite de universitatile internationale. Cu toate acestea, principalele motive de a studia in strainatate invocate de tinerii romani sunt relatia mai stransa dintre mediul educational si mediul de afaceri, precum si oportunitatile de practica, dar si posibilitatile de realizare profesionala, mai rapide si mai bune.

Aceste repere ne-au determinat sa invitam unele dintre cele mai bune universitati din tarile cu sisteme excelente de invatamant si care sunt in topul institutiilor cu cele mai cautate domenii de studiu. Datele rezultate in urma campaniei de admitere la studii de licenta in Marea Britanie, desfasurate de IntegralEdu, arata ca primele trei specializari cautate de viitorii studentii romani sunt: Business, IT si Media & Communications, urmate de Stiinte politice, Drept si Marketing - discipline care au o aplicabilitate mai mare in mediul international de afaceri.

Termenul limita pentru primirea dosarelor de admitere la studii de licenta in Marea Britanie a fost 15 Ianuarie, dar exista speranta pentru cei care au ratat acest termen, care doresc o modificare a optiunilor sau nu au fost admisi in prima sesiune. Ei pot participa la o a doua sesiune de admitere UCAS (sistemul centralizat de admitere la studii in Marea Britanie), mai multe informatii despre aceasta vor fi disponibile in cadrul targului World Education.

Reprezentantii celor mai populare universitati britanice, printre care si Anglia Ruskin University, University of Salford si University of Sunderland vor oferi studentilor romani o a doua sansa de a aplica pentru studii in Marea Britanie. In cadrul targului World Education, ce se va desfasura la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti in acest weekend, elevii din clasa a 12-a vor primi informatii la zi cu privire la universitatile si programele disponibile. De asemenea, peste 98 de universitati au declarat ca acorda burse de studii, sub forma de granturi din bugetele lor, pentru studenti. Informatii despre noile oportunitati pot fi obtinute in cadrul unor intalniri personale cu participantii la eveniment. Tema imprumuturilor si creditelor studentesti este de mare actualitate si intrebarile primite constant cu privire la oportunitatile din diferite tari au determinat oferirea in cadrul targului de servicii de consultanta specializata in aceasta directie, din partea organizatorilor IntegralEdu.

Granturi pentru candidatii din Romania va oferi in acest an si Danemarca, astfel, fiecare student care a lucrat cate 10 ore pe saptamana in ultimele 6 luni pe teritoriul tarii va fi eligibil sa primeasca un ajutor lunar de 750 de euro. Acest lucru face ca interesul pentru aceasta tara sa fie in crestere, motiv pentru care, special pentru acest eveniment, va fi organizat un stand dedicat pentru depunerea dosarul de admitere la universitatile din Danemarca.

Danemarca, cu toate acestea, este o adevarata provocare pentru cei care doresc sa studieze la universitate sunt de parere consultantii IntegralEdu, perioada de admitere a inceput cu citeva zile in urma, iar termenul limita este 15 Martie, astfel incat candidatii vor trebui sa actioneze rapid si precis. Targul vine astfel in sprijinul tinerilor care doresc sa aplice acum la studii in Danemarca.

Pentru Suedia situatia este chiar mai presanta deoarece universitatile solicita un set complet de documente, iar diplomele absolventilor romani se elibereaza in momentul in care aproape toate locurile de la universitatile suedeze sunt ocupate. Scotia, Irlanda si Tara Galilor sunt tari in care taxele de studiu sunt fie mult mai mici decat in Marea Britanie, fie sunt 0, motiv pentru care, in fiecare an, autoritatile academice ridica nivelul cerintelor pentru candidati si din ce in ce mai multe specializari pot fi accesate doar de elevii cu rezultate excelente.

Campania de admitere pentru Danemarca, Olanda, Germania si Franta este in plina desfasurare.

Astfel, targul World Education va oferi servicii de consultanta specializata si intalniri personale pentru programele de studiu la universitatile din aceste tari. Tinerii care doresc sa studieze in Germania au nevoie de o nota buna la bacalaureat sau licenta, certificat de limba germana recunoscut pe plan international (TestDaF TDN4, Goethe - Zertifikat C2 , DSH - 2, Deutsches Sprachdiplom der KMK Stufe II) si formular de admitere completat pentru universitatea vizata. Cheltuielile de intretinere aici sunt intre 650 - 800 de euro pe luna, in functie de oras si stilul de viata.

In ceea ce priveste Austria, unul dintre cele mai mari avantaje ale invatamantului superior este taxa semestriala extrem de mica. Pentru studentii din UE aceasta este de 380 de euro. Cele mai multe dintre certificatele standard de limba germana, cu care se aplica pentru studii in Germania, sunt recunoscute si de catre universitatile din Austria. Educatia in Franta este aproape gratuita, deoarece statul subventioneaza scolile de stat franceze iar studentii au posibilitatea sa lucreze pe timpul studiilor. Cerintele pentru candidatii internationali sunt cele obisnuite - un nivel bun de cunoastere a limbii, diploma cu note bune si resurse financiare. Procedurile de aplicare sunt stabilite de fiecare universitate in parte iar procesul de aplicare se face individual, in functie de studiile absolvite si diploma obtinuta.

Cu acestea si multe alte informatii importante cu privire la studiile in strainatate sunt asteptati tinerii romani si familiile acestora la targul World Education, pe 22 si 23 Februarie, la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti, intre orele 10:00-17:00. In programul targului sunt incluse si seminarii de specialitate si cursuri pentru elevi, parinti si profesori, oportunitati de admitere in Danemarca, Olanda, Germania, Franta si Marea Britanie, precum si oportunitati pentru intalniri personale cu universitati europene de top. Pentru a va asigura participarea la seminarii si pentru a beneficia de servicii de consultanta pentru admitere si de intalnirile personale cu reprezentantii universitatilor si consultantii IntegralEdu este necesara inregistrarea in prealabil pe www.worldeducation.ro sau direct la birourile de inscriere din cadrul targului.
  3430 vizualizariWebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by