newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Tot mai multi romani apeleaza la servicii de consultanta educationala pentru a aplica la studii in strainatate


PDF Print
A | a
E-mail
de | Marţi, 26 februarie 2013, 17:40 webReleases | Educatie

In ultimii trei ani au avut loc schimbari in metodele de aplicare la universitatile din strainatate, atrag atentia organizatorii proiectului World Education. Tot mai multe universitati viziteaza Romania pentru a se intalni personal cu candidatii. In acest fel, reprezentantii universitatilor de interes pentru tinerii romani spera sa acorde ajutor direct si sfaturi utile pentru viitorii studenti, pentru a fi admisi la universitatea si la programul de studiu pe care si le doresc.


Consultatiile individuale din cadrul targului WORLD EDUCATION ii ajuta pe elevi sa fie
mai bine pregatiti si informati.


Din ce in ce mai multi elevi din clasele a 11-a si a 12-a, precum si actualii studenti apeleaza la consultanti educationali specializati pentru a le oferi sprijin in alegerea programului si a universitatilor din strainatate la care sa aplice. Alegerea corecta a universitatii, precum si programului de studiu sunt pasi esentiali pentru a face performanta in studii si reprezinta in acelasi timp baza unei cariere de succes. Informatiile partiale de la orice sursa - fie ca este vorba de internet sau de prieteni - fac de multe ori alegerea sa fie mai dificila si conduc la diverse greseli.

"Adesea, elevii aleg universitatea in functie de pozitia acesteia in clasamentele facute publice pe internet sau pentru ca acolo studiaza multi dintre prietenii lor sau pur si simplu isi evalueaza gresit potentialul", au declarat reprezentantii Integral Group, organizatorii targurilor World Education.

O alta greseala des intalnita este completarea incorecta a documentelor si modul necorespunzator de a redacta scrisoarea de motivatie. Exemplele de scrisoare de motivatie si recomandarile care se gasesc pe internet nu ajuta de cele mai multe ori la aplicarea in universitatile serioase iar plagia presupune un mare risc de respingere automata a aplicatiilor.

Din aceste motive, World Education si-a extins serviciile de consultanta, permitand candidatilor romani sa profite de consultatii gratuite si intalniri cu reprezentantii universitatilor din strainatate, timp de o saptamana dedicata educatiei si anume in perioada 2 - 9 Martie 2013.

Luna Martie este momentul cel mai prielnic pentru viitorii studenti de a alege si a se orienta corect in ceea ce priveste studiile lor universitare si datorita faptului ca acest moment coincide cu campania de admitere pentru unele din cele mai dorite destinatii europene de invatamant - Olanda, Danemarca, Suedia si Franta.

Pentru elevii interesati sa aplice in Marea Britanie, unde deadline-ul pentru aplicatii a fost pe 15 Ianuarie, acum este momentul pentru a doua sesiune de aplicatii la programele ramase disponibile.

Universitati din aceste tari si nu numai vor fi disponibile pentru  ON SPOT ADMISSION(admitere pe loc), unde cei interesati pot aplica si stabili un interviu in cele doua zile de targ.

La eveniment sunt invitate universitatile care ofera programele de studiu de interes si solutii financiare si burse pentru elevii si studentii din Romania.

Prima editie din acest an a evenimentului se va desfasura in Bucuresti pe 2 si 3 Martie, la Hotel Athenee Palace Hilton si in Constanta pe 7 Martie, la Hotel IBIS.

Pentru mai multe informatii despre eveniment si programul acestuia, cat si pentru inscrieri, vizitati www.worldeducation.ro.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  1342 vizualizariWebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by