newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: De ce Europa a devenit cea mai populara destinatie pentru studentii din Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 21 februarie 2013, 9:23 webReleases | Educatie

World Education Fair | Foto: Integral Programe Educationale
​Cautati o universitate de top cu taxe de studiu accesibile? Europa este locul ideal pentru asta. Sistemul universitar european se bazeaza mai mult pe finantarea publica, acesta este si motivul pentru care universitatile europene pot oferi o calitate excelenta a educatiei cu taxe foarte mici sau chiar fara taxe de scolarizare. Aceasta este si una dintre intrebarile la care  puteti afla raspunsuri si informatii suplimentare in cadrul targului World Education. Targul, organizat de compania de consultanta educationala "Integral Programe Educationale" va avea loc pe 2 si 3 Martie la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti si pe 7 Martie la Hotel IBIS din Constanta.

Iata ce spun expertii companiei de consultanta educationala "Integral Programe Educationale" despre problema finantarii invatamantului superior in Marea Britanie, Olanda si Danemarca.

In total, in Europa, sunt disponibile aproximativ 30.000 de programe internationale de studii. Studentii se pot bucura de standardul de viata ridicat, orasele pline de cultura, precum si de o intensa viata sociala. Marea majoritate a universitatilor si organizatiilor studentesti ii implica pe studentii internationali in diverse activitati sociale, facandu-i sa se simta ca acasa.

De ce credeti ca Europa este atat de populara in randul studentilor internationali si cum pot fi finantate studiile de Master in strainatate?

In general, studentii din UE au aceleasi drepturi la sistemul educational atunci cand se muta intr-o alta tara a UE. Prin urmare, cetatenii UE beneficiaza in mod automat de dreptul de a studia in alte state membre ale UE platind taxe de scolarizare egale cu cele platite de studentii locali si sunt eligibili sa primeasca un permis de sedere (in scopul de a obtine sustinerea financiara ca orice alt student national).

Fie ca e vorba de strazile fermecatoare ale Amsterdamului sau de arhitectura si mediul academic din Oxford, daca sunteti in cautarea unui
program de licenta,  master sau MBA puteti alege la targul World Education tara de destinatie si programul preferat, in urma unei consultatii gratuite oferite de consultantii Integral Programe Educationale. De asemenea veti avea ocazia sa va intalniti cu reprezentanti ai peste 20 de universitati din Europa, sa aflati care sunt criteriile dupa care selecteaza viitorii studenti, iar daca deja v-ati decis sa aplicati la studii in strainatate - puteti primi scrisoarea de accept pe loc, in cadrul sesiunii de ON SPOT ADMISSION, in zilele de targ.

Iata cateva informatii cu privire la taxele de studiu pentru programele de masterat, in cele mai populare destinatii din Europa

In Marea Britanie, studentii inscrisi pentru studii universitare pot acoperi taxele de scolarizare printr-un imprumut guvernamental in conditii si termene de plata foarte avantajoase. Aceasta forma de finantare nu este, din pacate, valabila pentru masteranzi. Acest lucru nu inseamna ca ei nu au optiuni - doar trebuie sa exploreze mai temeinic posibilitatile de a le obtine.

Cele mai multe burse pentru masterat in Marea Britanie sunt alocate pe baza rezultatelor academice si a realizarilor din alte domenii. Acestea se acorda sub forma unor reduceri de taxa intre 1000 si 5000 lire sterline. Unele universitati au programe speciale de burse care acopera taxa de scolarizare plus costurile suplimentare cum ar fi cele de cazare, trai si de calatorie. Uneori, candidatii au o sansa mai buna pentru o bursa, daca au ales un program prioritar pentru respectiva universitate. Spre exemplu, Universitatea din Essex acorda 5000 lire sterline celor care doresc sa studieze Istoria Artei, Public Health sau Health Studies.

In ceea ce priveste finantarea programelor de Master in Olanda, taxele pentru studentii din UE sunt de 1835 de euro, in timp ce pentru studentii din afara UE, ele pot ajunge pana la 8000 de euro.

Institutiile de invatamant au propriile lor reguli de admitere, de aceea este recomandabil sa alegeti sprijin profesionist pentru o aplicatie de succes.

Olanda se numara printre tarile preferate de studentii romani si ocupa locul al doilea in Europa, dupa Marea Britanie, fiind totodata prima tara care a deschis portile universitatilor sale pentru studentii straini, prin introducerea de programe in limba engleza. Universitatile din Olanda sunt de doua tipuri: teoretice si de stiinte aplicate. Universitatile de Stiinte Aplicate au o orientare practica, punand accent pe pregatirea profesionala a studentilor in diferite domenii ale economiei si afacerilor. Programul de studii universitare are durata de 4 ani, incluzand si un an de practica. Dupa absolvire, studentii isi gasesc cu usurinta un loc de munca, avand deja experienta in domeniul ales. In universitatile teoretice, cercetarea stiintifica face parte din programa fiecarui student. Studiile universitare au durata de 3 ani, iar cele de master de 2 ani.

Invatamantul universitar in Danemarca este gratuit pentru studentii din UE si Elvetia.

Nu este greu sa gasesti scoala potrivita in Danemarca, care sa ofere cursul preferat, in limba engleza. Exista numeroase universitati din intreaga tara care ofera o gama larga de oportunitati de studiu. Taxele de studiu pentru studentii din afara UE variaza in jurul sumei de 10.000 euro pe an academic. Deci, este foarte convenabil pentru cetatenii UE sa aleaga invatamantul superior danez, dar, in general, invatamantul  aici este destul de costisitor pentru tarile din afara UE.

In ciuda crizei financiare, Uniunea Europeana si-a propus sa investeasca mai multi bani in educatie. Recent, Comisia Europeana a prezentat planul financiar (2014-2020), care propune majorari de 70% a fondurilor pentru formare si educatie, destinate pentru sustinerea mobilitatii, cooperarea intre institutii, modernizarea educatiei si punerea in aplicare a politicilor educationale din statele membre.

Mai multe detalii si inscrieri:
www.worldeducation.ro.


 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   | 
  1280 vizualizariWebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by