newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: S-a deschis noul sezon de oferte de studiu in strainatate


PDF Print
A | a
E-mail
de | Marţi, 18 decembrie 2012, 18:00 webReleases | Educatie

World Education Fair | Foto: Integral Programe Educationale
In luna Decembrie s-a deschis noul sezon de oferte pentru studii liceale si tabere de vara/iarna in strainatate, in cadrul targului World Education ce a avut loc in Bucuresti si Timisoara. Evenimentul a fost gazda a peste 30 de reprezentanti ai scolilor de elita din Europa, care au stat de vorba cu parintii si copiii acestora despre cele mai noi si mai interesante programe de studiu disponibile pentru anul 2013. Programele se adreseaza tinerilor cu varste intre 7 si 18 ani si includ si oportunitati de studiu de scurta durata pe perioada vacantelor de iarna sau vara.

Targul a intampinat vizitatorii cu reduceri de pana la 10% la taberele de limbi straine valabile pentru 2013. Toti cei care nu au reusit sa ajunga la eveniment mai pot beneficia pana la 15 Ianuarie de discount-uri de 5% pentru inscrieri la taberele de vara 2013.

De ce aleg tinerii romani lieele in strainatate sau care este cel mai scurt drum catre o universitate de top

In ultimii ani, tot mai multi tineri romani s-au inscris pentru studii la scoli de tip internat sau colegii de renume din Europa. Cea mai populara destinatie ramane Marea Britanie, o tara cu traditie si standarde foarte ridicate in educatie si care ofera tinerilor posibilitatea de a-si continua studiile la universitati de top. Multi dintre cei care au ales aceasta varianta de studiu au gasit drept principal avantaj dezvoltarea abilitatilor de a invata, a competentelor intelectuale si de comunicare si de a se descurca intr-o societate internationala, vorbind cel putin o limba straina.

Cele mai bune scoli-internat din strainatate, care au printre elevi si copii romani, se mandresc cu rezultatele scolare obtinute de acestia, de capacitatea lor de dezvoltare continua in activitati educationale, culturale sau artistice.

Pasii care trebuie urmati odata ce o familie se gandeste sa aleaga acest drum educational pentru copilul lor sunt usor de urmat si vor fi sprijiniti permanent de consultanti educationali specializati. INTEGRAL Programe Educationale, organizatorul targului Word Education, ofera servicii complete de consultanta si de realizare a aplicatiilor pentru studiile in strainatate, de la tabere de limbi straine, cursuri liceale, universitare, pana la programe de Master si specializari profesionale. Serviciul de consultanta este oferit gratuit.

Principalii pasi in alegerea unui program de studiu liceal, in strainatate

Alegerea tarii si a limbii de studiu - In functie de rezultatele scolare si de cunostintele de limba straina, va fi aleasa cea mai potrivita tara si scoala pentru copil. Daca nivelul acestuia nu este satisfacator pot fi alese si variante de programe pregatitoare, menite sa imbunatateasca nivelul cunoasterii limbii straine de predare, in tara aleasa.

Intelegerea si indeplinirea conditiilor de admitere - Majoritatea scolilor si colegiilor solicita absolvirea unui examen de admitere. Acesta are loc de obicei in Ianuarie, valabil pentru anul scolar care va incepe in luna Septembrie a aceluiasi an. Exista insa si institutii care au drept criterii de admitere doar performantele scolare anterioare, o recomandare si un interviu.

Alegerea programelor si materiilor de studiu - Este important ca viitorul elev sa aleaga acele programe de studiu care il pasioneaza si pe care vrea sa le dezvolte in viitor. Acestea se vor reflecta atat in nivelul lui de a le asimila si invata cat si in viitorul social si profesional al acestuia. Iar paleta de oferte este foarte larga, atat in materie de programe de studiu cat si in materie de activitati extrascolare.

Stabilirea si alocarea bugetului - Taxele pentru un an de studiu in Marea Britanie variaza intre 15.000 de lire sterline si 30.000 de lire. Dar, incepand cu anul 2013, pentru prima data, Guvernul Britanic va oferi subventii pentru educatie si pentru o serie de licee si colegii private. Astfel, tinerii romani vor putea studia in Marea Britanie fara a plati vreo taxa de studiu, ci doar costul de trai si transport care se poate ridica pana la 13.000 lire pe an, in functie de necesitatile copilului.

Conditiile de cazare, monitorizarea si siguranta  - conditiile de cazare si masa sunt comode si moderne in toate scolile si colegiile partenere proiectului World Education. Optiunile sunt variate, in functie de varsta si preferintele copilului si de bugetul familiei. Foarte apreciat de familiile ale caror copii studiaza la scoli in strainatate este nivelul de monitorizare si de siguranta oferite de institutia de studiu, si de consilierii educationali care pastreaza contactul permanent cu scoala si cu familia. Totodata se poate alege un tutore personal care sa suplimenteze sau sa suplineasca aceste servicii.

Ce alternative exista pentru bugete mai reduse?

Unul dintre cele mai populare si mai utile programe educationale cu durata mica sau medie de studiu sunt taberele de vara/iarna in strainatate. Ofertele sunt diversificate, in functie de varsta copilului, de tara in care doreste sa mearga, de nivelul de cunoastere a limbii straine si de preferintele lui in domeniul sportului sau artelor. In top sunt taberele axate pe leadership, engleza academica, teatru combinate cu alte activitati de interes. Cursurile sunt tinute in cadrul bazelor colegiilor si scolilor de elita din Europa, fapt ce permite elevilor sa se integreze in atmosfera de studiu internationala.

La targul World Education au fost prezentate cele mai noi si avantajoase oferte pentru anul 2013. Iata cateva dintre acestea:

Marea Britanie: Academic Summer la Cambridge Tutors College (2 sapt, pregatire pentru liceu cu metode interactive de predare + activitati in aer liber + vizite) / Summer English Course la d’Overbroeck’s College Oxford (Engleza academica + Art & Design / Business & Marketing / Sport & Leisure si altele) / Exsportise la Charterhouse (3 sapt., Engleza + sport (tennis, basketball, hockey, football, rugby, riding, golf, dans), muzica / CATS College Canterbury (2 sapt., Engleza + Drept, Business sau Finante + intalniri cu profesionisti in domeniu, vizite la Bursa)

Germania si Austria: Cursuri DID and Humboldt care pregatesc elevii pentru Testul DaF (in Berlin, Munich, Frankfurt si Constance) / Schule Schloss Salem (matematica, robotica, stiinte si esee + circ, teatru, navigare si adventure sports, sau fotografie)

Elvetia: TASIS - Lugano (Architecture + Design sau Fashion + Textile Design).

Costurile pentru astfel de tabere incep de la 1200 Euro, incluzand cursuri, cazare si masa.

Pentru pachetul complet de oferte in tarile mentionate mai sus sau in tari precum Franta, Belgia, SUA, Spania, Italia si multe altele, puteti contacta consultantii INTEGRAL Programe Educationale, www.integraledu.ro si puteti consulta si catalogul online accesand urmatorul link (sau il puteti solicita de la consultantii Integral).

 Citeste mai multe despre     |   |   |   | 
  951 vizualizariWebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by