newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Alegerea de a studia in tara sau in strainatate nu depinde de buget


PDF Print
A | a
E-mail
de Smile Media | Joi, 4 octombrie 2012, 20:04 webReleases | Educatie

World Education Fair | Foto: Integral Programe Educationale
Pretul studiilor in strainatate este prima intrebare la care viitorii studenti si familiile lor cauta un raspuns, atunci cand iau in calcul optiunea studiului la o universitate internationala.

Unul dintre obiectivele "World Education University Fair", organizat in luna octombrie de firma de consultanta INTEGRAL Programe Educationale, este de a raspunde la aceasta intrebare, facilitand accesul studentilor si parintilor romani la informatii corecte si complete despre oportunitatile pe care le au la dispozitie pentru o educatie de nivel international. O parte dintre cele mai populare universitati europene, partenere acestui eveniment, vor oferi prin reprezentantii lor consiliere educationala individuala si informatii privind costurile de studiu si de trai la universitatile din strainatate.

A 10-a editie a targului "World Education University Fair" isi deschide portile in acest an in trei mari orase din Romania: Bucuresti pe 13,14 octombrie la Hotel Athenee Palace Hilton, Constanta pe 16 octombrie la Complex Colonadelor (Hotel Ten) si Timisoara pe 17 octombrie la Hotel Timisoara.

Intrarea la eveniment este gratuita si se face in baza inregistrarii online, in prealabil, pe site-ul evenimentului www.worldeducation.ro.

Taxe de scolarizare si posibilitati de angajare

Desi studiul intr-o tara occidentala poate parea doar un vis realizabil cu un efort financiar deosebit si rezultate remarcabile in ciclul liceal sau cel universitar, in realitate, posibilitatile de a accesa surse de finantare externe sunt aproape garantate in foarte multe tari europene, iar rezultatele tinerilor din Romania le permit acestora sa fie competitori importanti pentru locurile destinate studentilor internationali.

In Marea Britanie sistemul de finantare al studiilor este sustinut de Student Loans Company - o organizatie non-profit, aflata in proprietatea guvernului britanic, care ofera tinerilor un imprumut care acopera taxa de studiu. Imprumutul urmeaza sa fie rambursat dupa absolvire si dupa depasirea unui prag minim de venituri stabilit de guvernul britanic. Studentii se pot angaja part-time, cu permis de munca, maxim 20 ore/saptamana in timpul anului de studiu sau 40 ore/saptamana in timpul vacantelor.

In Olanda, taxele de studiu sunt acoperite in mare parte de subventii acordate de stat in asa fel incat studentii trebuie sa plateasca doar 1.800 de euro pe an. Studentii isi pot gasi relativ usor de munca, programul de lucru nu trebuie sa depaseasca 10 ore/saptamana in timpul anului universitar. Pe timpul verii, se pot angaja full time.

In Danemarca taxele de studiu sunt acoperite in intregime de statul danez, pentru toti studentii din Uniunea Europeana.

Pentru acoperirea cheltuielilor de trai, studentii se pot angaja part-time, maxim 15 ore/saptamana, cu un salariu de minim 12 €/ora.

Mai multe informatii, sfaturi utile si workshop-uri dedicate acestei teme si nu numai, vor fi accesibile tuturor vizitatorilor la targul WORLD EDUCATION. Totodata, vizitatorii vor avea ocazia sa se familiarizeze cu toate procedurile de aplicatie, cu termenele si conditiile de accesare a programelor de studii, cu taxele aplicate de catre fiecare stat in parte.

Invitatul special al evenimentului va fi University of Cambridge ESOL Examinations ce va organiza seminarii si workshop-uri dedicate.

Informatii suplimentare despre eveniment si despre oportunitatile de studiu in strainatate pot fi oferite de firma INTEGRAL Programe Educationale.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  1826 vizualizariWebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by