newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Universitatea Romano-Americana Bucuresti premiaza excelenta


PDF Print
A | a
E-mail
de aurbut | Vineri, 29 iunie 2012, 9:12 webReleases | Educatie

Recent, cei mai buni 10 finalisti ai primei serii de stagii de practica au fost premiati in cadrul proiectului "Integrarea rapida pe piata muncii a studentilor specializati in studii europene si relatii economice internationale prin efectuarea de stagii de pregatire practica", POSDRU/109/2.1/G/82463.

10 note-book-uri au fost acordate pentru castigatorii concursului "Alege practica, alege-ti viitorul". Concursul a fost organizat in cadrul primului an de derulare a proiectului si a implicat realizarea unor jurnale de practica, care au fost evaluate de o comisie formata din experti ai proiectului. La eveniment, au participat reprezentanti ai Universitatii, reprezentanti ai celor doi parteneri din cadrul proiectului, respectiv Patronatul pentru Comert, Turism, Industrie si Servicii (PCTIS) si SC Development Projects and Strategies SRL (DPS), si exponenti ai comunitatii de afaceri, cu care s-au incheiat conventii de practica.

"Proiectul initiat de Universitatea Romano-Americana nu este neaparat o activitate noua, dar, de data aceasta, a fost foarte intensa. Societatile comerciale pe care le-am cooptat in acest program au primit cu deschidere si entuziastm aceasta colaborare cu studentii. In egala masura, am speranta ca fiecare student, in urma acestui stagiu de practica, a obtinut un know-how semnificativ suplimentar fata de pregatirea foarte buna pe care o primeste in universitate," a declarat Andreea Radut, din partea Patronatului de Comert, Turism, Industrie si Servicii.

Proiectul implementat de Universitatea Romano-Americana, este un proiect adresat studentilor dornici sa beneficieze, pe parcursul anilor de studiu, nu doar de informare universitara, ci si de formare profesionala.  Acest tip de stagiu de practica efectiva, in cadrul unor societati comerciale, ofera studentilor posibilitatea de a aplica, intr-o maniera constructiva, ceea ce si-au insusit, din punct de vedere teoretic, in cadrul unitatii de invatamant.

"Practica studentilor in mediul activ de afaceri ajuta, cu siguranta, la o mai buna incluziune a tinerilor, viitori absolventi, pe piata muncii. Un astfel de program, care ofera stagii de practica studentilor, are menirea de a asigura tinerilor un mai bun start profesional dupa absolvirea studiilor universitare, de a conferi egalitate de sanse in dezvoltarea ulterioara a carierei profesionale,- a declarat Prof. Univ. Dr. Florin Bonciu, Prorector al Universitatii Romano-Americane Bucuresti si presedinte al Comisiei Stiintifice a concursului "Alege practica, alege-ti viitorul".

Stagiile de pregatire practica din cadrul proiectului, incheiate pentru anul universitar 2011-2012, vor fi reluate incepand cu anul viitor, cand alti tineri studenti vor avea posibilitatea de a se inscrie si de a beneficia   de aceasta oportunitate. Pe parcursul verii, proiectul va demara sesiuni de consiliere si orientare profesionala adresate studentilor care au participat in cadrul programului.

Proiectul are o durata de implementare de 2 ani si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, inscriindu-se in Axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii", Domeniul major de interventie 2.1  "Tranzitia de la scoala la viata activa".

 Citeste mai multe despre     |   | 
  249 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings