newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Atelier de jurnalism si "antropologie cotidiana"


PDF Print
A | a
E-mail
de Fundatia Calea Victoriei | Miercuri, 18 aprilie 2012, 19:22 webReleases | Educatie

jurnalism si antropologie culturala | Foto: webPR.ro
Cele zece sedinte ale cursului se vor stradui sa va lamuresca ce inseamna un text jurnalistic, fie el in print sau online, (cu exemple concrete si studii de caz). Vom stabili cum si de unde trebuie sa te documentezi pentru un articol, ce inseamna o sursa si cum trebuie ea tratata; Ce inseamna munca de teren; Cit de important este contactul direct cu interlocutorul (interlocutorii) si cit de esentiala este observatia directa; cum si ce observam; "trucuri" stilistice pentru a scrie jurnalistic (de la gramatica, vocabular pina la punctuatie); ce e fapt si ce e opinie  cum avem voie sa ne exprimam sentimentele in ormule fixe; cum si ce e etic sa scriem.

In sfirsit, despre ce putem scrie: cum ne alegem subiecte, in functie de cui ne adresam si ce interese are publicul nostru, in raport cu tipul de publicatie dar si cu capacitatile noastre de a gasi..ceva in nimic. Cum se creeaza tensiune jurnalistica intr-o apa aparent linistita. De ce avem nevoie de poveste (de asta data, de o poveste bazata pe fapte reale) si cum o cream.

Ajutindu-ne de manuale de jurnalism (David Randall, Mihai Coman), de antropologie, (Vintila Mihailescu, Mihai Coman), dar si de exemple de scrieri mari despre lucuri aparent mici din jurul nostru ( Roland Barthes, Mitologii, Jerome Garcin, Noile mitologii, Alain de Botton, Sex, shopping si un roman). De texte jurnalistice ( printre altele, si din Dilema veche).

Dar si de propriile voastre texte. In general scurte. Care vor trebui produse de la o prelegere la alta. Un pic mai lungi in final, cind va fi nevoie de un proiect jurnalisitc: bazat pe observarea unor locuri si persoane din propria voastra vecinatate.
 

Lector: Iaromira Popovici

Data incepere: 23 Aprilie 2012; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 10 Frecventa: saptaminal, luni

Cost: 450 ron; Cost studenti si pensionari: 400 ron

Locatie: str. Stefan Mihaileanu 28 B, ap. 2, int. 2, vis a vis de biserica Popa Soare

Inscriere la CONTACT[at]VICTORIEI.RO
  274 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by