newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Kinestezia salveaza astenia - atelier de miscare condus de coregrafa Madalina Dan


PDF Print
A | a
E-mail
de Centrul Dansului | Sâmbătă, 24 martie 2012, 10:51 webReleases | Educatie

len lye rainbow dance | Foto: webPR.ro
Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) anunta inceperea unui atelier de miscare condus de coregrafa Madalina Dan. Perioada: 2 aprilie- 7 mai. Inscrierea si plata atelierului se vor face in zilele de 28, 29 si 30 martie (miercuri, joi, vineri) intre orele 17.00- 20.00 la secretariatul CNDB - Str. Dem. I. Dobrescu nr. 4-6, etajul 1, sector 1 (vis-a-vis de Art Jazz Club).

Daca aveti dificultati in a gasi adresa mai sus indicata, va rugam sunati la numarul de tel 0758 101 940, persoana de contact Alina Stanciu.

Nu exista posibilitatea de a rezerva locuri.

Pretul atelierului este de 200 RON.

Cele 6 intalniri se vor desfasura in zilele luni2, 9, 18, 23, 30 aprilie si 7 mai  intre orele 19.00- 21.30, in studioul CNDB din Sala Palatului. Intrarea se face pe langa casa de bilete a Salii Palatului, urcati apoi la etajul 3 si pe partea dreapta veti gasi studioul CNDB. 0722 169 127 este numarul Madalinei Dan, va poate ghida in cazul in care aveti dificultati.

 Inaintea dobandirii unei anumite tehnici corporale si a unui bagaj informational aferent, experienta celor cinci ani de predare de cursuri de dans contenporan pentru amatori de la CNDB mi-a relevat tendinta si potentialul curativ al acestor cursuri, multe dintre discutiile si analizele avute de-a lungul timpului cu participantii accentuand mai degraba valentele relaxante, recreative si deconectante ale acestora. Intamplator sau nu, practica mea artistica s-a contaminat in ultima vreme de acest caracter. Ultima lucrare realizata impreuna cu Mihaela Dancs numita (anti) aging s-a desfasurat sub auspiciile unui proces de lucru numit sanatoriu creativ, care isi propunea printre altele imbinarea armonioasa a timpului efectiv de lucru cu activitatile cotidiene.

Pornind de la premisa ca dansul/miscarea are niste valense terapeutice naturale, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, atelierul isi propune sa faciliteze un mediu benefic si pozitiv de exprimare, explorare si experimentare prin intermediul corpului.

Vom incerca sa privim miscarea ca mijloc de vindecare fizica si psihica, in afara unor estetici si concepte, in care ponderea va cadea pe placerea si voluptatea miscarii, pe experienta fizica, pe stimularea creativitatii si imaginatiei, pe dezvoltare si cunoastere personala Madalina Dan

Madalina Dan este absolventa a Liceului de Coregrafie din Bucuresti si a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti  sectia coregrafie. Detine un master in play-writing (scriere dramatica) la U.N.A.T.C. Bucuresti.

A fost membra a companiei de dans Oleg Danovski din Constanta. A fost bursiera in programul de dans contemporan DanceWeb Scholarship -Viena.

A fost artist invitat la Herberber Institute, School of Dance din cadrul Arizona State University.

Spectacolele ei au fost prezentate in Sprindance Festival -Utrecht, Tanzquartier Wien, Balkan Dance Platform -Novi Sad, Explore Dance Festival -Bucuresti,, Temps d'Images- Cluj, SouthBank Center& Chisenhale Dance Space -London, Fabrik -Potsdam, DTW- NewYork, Dailis Teatris, Riga, IF Only Dance Festival- Birr, Ireland, Gradisca D'isonzo, Italia etc

A predat dans contemporan la Liceul de Arta din Constanta si cursuri de dans contemporan pentru neprofesionisti la CNDB. Este initiatoarea programului educational Intalniri de gradul doi, o serie de ateliere intensive( practice si teoretice) de dans contemporan si performance.

De-a lungul timpului a colaborat cu coregrafii: Cosmin Manolescu , Vava Stefanescu, Gigi Caciuleanu, Sergiu Anghel , Farid Fairuz, Alexandra Pirici, Lisa Naugle, Christine Bastin, Pierr Wiss si Jean Guizerix. A participat la ateliere conduse de: Martin Sonderkamp, Lin Snelling, Andrew Harwood, Lisa Race, Keith Hennessy, Judith Grodowitz, Libby Farr, Rasmus Olme, Olive Bieringa, Davis Freeman, Ko Murobushi, Paolo Enrique, Margarida Bettencourt, Laura Simi, Damiano Foa, Donna Uchizona, Christine Bastin, Ivan Wolf, Milli Biterli, Mark Tompkins, Lisa Naugle, Florin Fieroiu, Simona Noja, Judith Turros, Daniel Meja, Erwin Kecsek si Wilfride Piollet, etc.
  6455 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by