newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Proiectul World Education - Preferintele studentilor romani in materie de programe universitare in strainatate


PDF Print
A | a
E-mail
de Integral | Joi, 20 octombrie 2011, 10:16 webReleases | Educatie

World Education Fair | Foto: webPR.ro
Targul World Education, care a avut loc pe 15 si 16 octombrie la Hotel Hilton, Bucuresti, a adus elevii si studentii romani, dornici sa isi continue studiile in strainatate, fata in fata cu reprezentantii a 32 de universitati din Europa. In total, la targ au fost reprezentate 52 de institutii de invatamant de top din strainatate. Cu aceasta ocazie, s-a dat si startul inscrierilor candidatilor romani pentru anul universitar 2012 - 2013.

Conform asteptarilor organizatorului - Integral Group - editia de toamna a targului a inregistrat o crestere a numarului de vizitatori, cu 30% mai multi fata de anul trecut, si acest lucru s-a datorat in primul rand specificului targului de a oferi consultanta educationala specializata in domeniul studiilor in strainatate dar si numarului mare de universitati prezente.

Cu ocazia targului, a putut fi observata o tendinta in crestere in randul elevilor si studentilor romani de a se orienta catre studii universitare sau de master in strainatate.

Peste 40% din vizitatorii de anul acesta beneficiaza de asistenta din partea consultantilor Integral in procesul de selectie si admitere la universitatile din strainatate.

Printre cele mai populare destinatii pentru candidatii romani se numara Marea Britanie, Olanda, Danemarca si Elvetia. Pe primul loc se mentine Marea Britanie, in pofida cresterii taxelor de scolarizare, anuntate in premiera la World Education Fair, iar acest lucru se datoreaza mentinerii posibilitatilor de finantare integrala prin Student Loans Company, prin care  studentii pot beneficia de imprumuturi studentesti cu conditii foarte convenabile.

De asemenea, universitatile din Marea Britanie care au fost prezente, precum University of Huddersfield, au generat un interes crescut prin bursele speciale de studiu oferite studentilor romani.

In Tara Galilor, taxele percepute de universitatile de stat pentru programele de licenta se ridica la aproximativ 3470 de lire sterline pe an, restul taxei de studiu de 5500 lire sterline fiind subventionata de catre Guvernul Tarii Galilor.

Un interes deosebit au prezentat si universitatile olandeze, care ofera specializari foarte variate, precum drept european, tehnologie alimentara, finante si control. The Hague University of Applied Sciences este una din cele mai apreciate universitati olandeze in aceste domenii.

In ceea ce priveste studiul designului vestimentar si cel al designului interior, Istituto Europeo di Design, Italia (IED) ramane una dintre universitatile cele mai populare.

Organizatorii au raportat de asemenea un interes vizibil in crestere pentru ofertele consortiului SEG, Swiss Education Group, care au facut din procesul de studiu o combinatie de instruire teoretica intensiva si stagii de practica la prestigioase hoteluri si restaurante prin care studentii sunt pregatiti pentru pozitii de conducere in domeniul turismului. Cu cateva zile in urma, un grup de patru scoli din cadrul consortiului a ajuns in clasamentul de Top 10 pentru industria hoteliera internationala, care arata de unde provin cei mai buni angajati din lanturile turistice din intreaga lume. Studiul a fost realizat de catre agentia independenta de cercetare de piata GfK Elvetia.

"In urma targului, ne asteptam ca cererile de consultanta din partea elevilor si studentilor sa creasca simtitor, mai ales in perioada imediat urmatoare, datorita termenelor limita anuntate de universitati pentru depunerea dosarelor de candidatura. Printre acestia vor fi atat participantii pe care i-am cunoscut cu ocazia targului cat si candidati din randul celor care nu au putut fi prezenti la targ. Este important ca elevii si studentii care doresc sa se inscrie pentru anul universitar 2012-2013, sa inceapa procedurile cat mai devreme pentru a putea finaliza dosarul de admitere la timp si astfel sa isi creasca sansele de a fi acceptati. Consultantii nostri sunt in acest moment in plin proces de pregatire a candidatilor romani pentru a putea face fata exigentelor universitatilor europene." a declarat Svetlan Danev de la Integral Group - coordonatorul proiectului World Education.

In perioada imediat urmatoare, unele din universitatile prezente la targ, vor sustine seminarii si sesiuni dedicate de informare la sediul Integral Programe Educationale din Bucuresti.

Universitatile din Marea Britanie asteapta aplicatiile candidatilor pana la data de 15 ianuarie, in timp ce universitatile din Olanda au termene mai flexibile - 1 Mai.

In cadrul proiectului World Education, consultantii specializati de la Integral Programe Educationale furnizeaza servicii de consultanta pentru elevii si studentii care se inscriu la universitati din strainatate. Pachetul de servicii include orientare pentru alegerea celor mai potrivite universitati, asistenta in elaborarea scrisorii de motivatie si a celorlalte documente solicitate, in functie de universitate, asistenta in gasirea unui loc de cazare pentru destinatia aleasa, informatii la zi despre ofertele academice si posibilitatile de finantare dar si pregatire pentru examenele IELTS si TOEFL.

Informatii suplimentare si programari se pot face la www.integraledu.ro; 021 311 05 72/021 311 05 73

Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
Ana Maria Papp -  anamaria[at]integraledu.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  690 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by